Da li neko zna kako ide procedura narucivanja i kupovine preko interneta. Da budem malo precizniji, na sajtu izvesne americke firme koja se bavi proizvodnjom branika i spojlera za egzoticne automobile pronasao sam set koji mi se svideo i hteo bih da ga kupim. Da li je to uopste moguce uraditi preko interneta, kako ide placanje, dostava i koliko j to sve sigurno i pouzdano? Hvala u napred.
Vecito pitanje!!!! uvek aktuelno i uvek nista novo...
26.06.2011. 10:33
status: user broj poruka: 997
Nemogu da verujem da jedna znacajna grana, iskreno svima znaci ne radi kako treba kod nas. I ja sam svojevremeno muku mucio da nesto nabavim, i samo sam jednom uspeo da nadjem firmu koja mi je uvezla i to je kostalo 50% vise od cene koja je bila za proizvod i nije tako strasno kada ga vise nigde nema vec samo u USA.
Ima li koja firma ja pitam za sebe da moze ovo da se naruc radio prijemnik Tecsun PL-606, mozda moze i na shopusa ali neznam voleo bih da mi neko kaze da oni rade dobro.
skocis do Kube .. valjda nam netreba viza .. i porucis iz Kube .. malo iskuliras dan-dva dok nestigne .. zalepis branike za noge (kao cocain) i nazad na avion .. tako je najjeftinije :)
Pre nego sam pitao, 99% sam bio siguran kakav ce biti odgovor. Naime firma DuraFlex pravi i prodaje set (prednji branik-spojler, zadnji branik-spojler i spojlere za sajtne) za 370 $ sto je po meni jako pristojna cena u odnosu na ove nase nazovi proizvodjace takve opreme ciji su proizvodi prilicno skuplji a daleko od kvaliteta. Sta da se radi, izgleda da cemo jos dugo na ovim prostorima da dajemo nerealno velike pare bez obzira da li su u pitanju domaci ili strani proizvodi.
Tek kada gledas tako neke emisiji vidis koliko je nas narod u dubiozi kako Ameri prave od starih kola nova. Jeste da treba kes ali mnogo toga oni urade. To je pocelo i po Evropi da se siri. Da se neka takva firma otvori kod nas mislim da bi imala kesa za Custom Made Cars. Prepravku ugradnju muzike. Ali sada otvarati firmu je jako veliki rizik takvu. Drzava zivi na socijalnoj pomoci, ukoliko se posvadjamo sa evropom imamo godinu dana do pov ratka u devedesete. Toliko mozemo da se bijemo sa inflancijom posle kraj. Vodite racuna o za koga glasate da ne bi vadili delove za brasno i ulje iz kompa.
To je smisljeno uradjeno. Narod onemogucen da kupi preko neta da bi davao pare tajkuinima ovde i bogatasima. Imas firmi koje narucuju godinama u oblasti u kojoj one posluju. Kao da si u Nemackoj narucuju sta ljudima treba. Tako posluju. Ali narod je sprecen smisljeno da to radi. Zamisli ja da mogu da narucim nesto pa kada bi otisao do G po ventilatore koje mi se ne svidjaju. Ne imao bi sve kuci alatke, kablove, sve kako volis.
Pa ne voze svi Jugo. Imas Golfove dvojke, jedinice stare ljud vezani emotivno za kola, navikli to da voze. Klinci koji se loze pa sami budze, mercedesi stariji. Hoces da kazes da to nije vredno postojanja. Ali jbg nema frizider sa pivom i nema alata normalnog po nasim zemljama. Nasi mehanicvari rade sa alatom koji su pokrali jos njihovi preci dok su Nacisti bezali iz raznih garaza i magacina. Ja mozda ne verujem u politcku sposobnost nasih na vlasti ali verujem da postoje ljudi koji bi nas odveli u bedu i strah za 2 godine maks.
Manite se ljudi politike. Ovde odavno nema a nisam siguran da ce ikada i biti politicara citaj `ljudi` koji ce ovu zemlju postaviti na noge i izvesti na pravi put. @Animatery druze, malo sam prostudirao onaj link sto si postavio i nadjoh da ti koji se bave primanjem porudzbina i dostavljanjem robe iz USA uzimaju proviziju od 30%. E sada ako je to sve onda i nije tako strasno. Medjutim ako se doda jos kakva postarina ili neka druga placanja onda bi to bilo previse. Sve mi se cini da se necu upustati u takve kombinacije. Pozdrav
Pa naravno da jesu politicari bitni. Samo je cinjenica izgleda da ono sto su rekli da nijedan trenutno na nasoj sceni nije dobar za svoj narod stoji, a i oseca se :(... Nisam siguran koja je fora tacno za to narucivanje, ali mislim da mi nismo drzava(nemamo normalne zakone), sto je opet odraz politicke volje, odnosno njenog odsustva. Jedan konkretan primer bahatosti, sto u drugim zemljama tesko moze da prodje je da nas carinik primeni sistem kazne po slobodnoj volji. Npr. nesto sto treba da se carini 1k dinara, on kaze 2.5k dinara, a ti nemas pravo da se zalis, mogu samo ponovo da carine, platices oba carinjenja, ali doakzaces njemu, koji vec zna da te je uradio, da eto ti znas to isto. E, kada je bio 6. oktobar oni su pokrili takve ljude, koji su ostali kao rak ili kuga, ili sta god da prozdiru sve nas, tako da dodjemo kao zarobljenici ove bolesti u kojoj zivimo. Stvarno se nadam da ce se pojaviti neki normalni politicari koji nisu zlotvori.
Ja sam imao problema sa narucivanjem iz USA pa mi je jedan prijatelj predlozio https://www.viaddress.com i preko njih je sve islo glatko. Inace malo je nacina da se roba naruci iz Amerike i to me mnogo nervira, ali dobro je kad postoji ovaj sajt.
Probaj preko ovih da narucis http://www.shopgli.com/ Ne kosta te nista da ih pitas, ja sam letos preko njih narucio neki sat koji je kostao 90 dolara, izasao me 9000 din na kraju.
Mozda Vam ovo moze pomoci, imao sam problema sa kupovinom proizvoda iz Amerike, onda sam na netu nasao https://www.viaddress.com, gde je moguce da obavite kupovinu iz bilo koje prodavnice na netu, kreiraju virtuelnu americku adresu, registracija je besplatna, moze se kupiti sa Ebay-a , amazon.com i sl. Povoljniji su od konkurencije, svima preporucujem.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647017. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.