Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
pitanjce vezano za kupovinu na ebay
STRANA 1 OD 1
NenadV pitanjce vezano za kupovinu na ebay 24.05.2011. 20:16 T36151

status: user
broj poruka: 89
Kupio sam telefon preko ebay, ali jos nisam platio, posto doticni prodavac trazi da mu se uplati na racun, a ne da se plati preko peypal. Sto se tice prodavcevog feedback, 100% je i registrovan je na ebay od 2002. Moje pitanjce je, da li verovati ovome i uplatiti ili je moguca prevara ?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Snoopy- Re: pitanjce vezano za kupovinu na ebay 24.05.2011. 20:26 #327310

broj poruka: 6083
Ja sam do sada sve unapred uplacivao i nikada nisam ni najmanji problem imao, i fotoaparat sam kupio i sta sve ne. Mada, ako ne prihvata paypal, onda mi tu nesto cudno, zao sto je slucaj da ne prihvataju nista osim paypala, tako da mu ti reci da mu uplatis preko PP. Mada, ukoliko ide preko ebaya svejedno ti, imaju oni valjda neku zastitu kupca, prijavis ga i valjda se sredi. Ostaje samo da ti kazem da ako ti salje u srbiju, da si ga dobio za dzabe nece da ti se isplati.

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9,
Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo

:: Kupio sam telefon preko ebay, ali jos nisam platio, posto doticni prodavac trazi da mu se uplati na racun, a ne da se plati preko peypal. Sto se tice prodavcevog feedback, 100% je i registrovan je na ebay od 2002. Moje pitanjce je, da li verovati ovome i uplatiti ili je moguca prevara ?
NenadV odgovor 24.05.2011. 20:40 #327321

Pa i ja mislim da ebay ima neku zastitu, a i prodavac je dugo clan i prodavao je ranije vise predmeta na ebay. Ali me drugarica tripuje da ako ne ide preko paypal, verovatno je neka mucka. Sta mu ga znam, prvi mi je put da kupujem, pa nemam iskustva. Sto se tice telefona kupljen je na nemackom ebay i salje se za Belgiju tako da nema carine samo postarina.
Snoopy- Re: odgovor 24.05.2011. 20:52 #327329

broj poruka: 6083
Pazi, ako ti ne trazi da platis van ebaya, onda je sve ok. Ja sam unapred placao sa kartice na nekom kineskom sajtu i sve mi je uredno stizalo, tako da ne bi trebalo da imas problema. Pogledaj sta pise u payment options sta sve prihvata pa plati na neki od tih nacina. Ja da kupujem ne bi me bilo frka, a vec sam i kupovao, sigurno za oko 0 vrednosti. Nikada problem.

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9,
Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo

::
:: Pa i ja mislim da ebay ima neku zastitu, a i prodavac je dugo clan i prodavao je ranije vise predmeta na ebay. Ali me drugarica tripuje da ako ne ide preko paypal, verovatno je neka mucka. Sta mu ga znam, prvi mi je put da kupujem, pa nemam iskustva. Sto se tice telefona kupljen je na nemackom ebay i salje se za Belgiju tako da nema carine samo postarina.
NenadV Re 08.06.2011. 19:59 #332613

Snoopy dugujem ti odgovor, transakcija je prosla ok, telefon mi je stigao, ali umesto novog ne koriscenog telefona dobio sam koriscen, ne sa nekim mnogo vidljivim tragovima ail ipak je koriscen. Tebi hvala na pomoci.
UncleSam ... 08.06.2011. 20:14 #332623

broj poruka: 164
Zla Evropa i Svet kupujmo sve u Srbiji, ceo svet vidim napadaju eBay kazu to je zivi buvljak sve stize polovno. Samo kada bi znao kako to sve ide i kada bi mogao d aspavam nocu dok ne stigne lako bi ja. A cena je nebitna nerviranje nema cenu.
Ja prvi zelim da platim 10-15% vise pod uslovom da mogu da posaljem direkt proizvodjacu pare a oni meni proizvod.

ASUS-CORSAIR-LOGITECH

codeus ... 08.06.2011. 20:19 #332626

broj poruka: 4054

nenade koliko te kostala postarina ? .. carina nije pravila problem ?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647016.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs