Da li postoji neki program za nadmetanje na ebay-u. Pokusavam da kupim nesto ali kad god podignem cenu neko me nadvisi u istom trenu, a datum pokazuje da je ttu cenu postavio ranije nego ja. Pa mi se cini da neko igra prljavo, hocu i ja :D .
Poslednji put kada sam kupovao nesto sa Ebay-a, mogao si da upises najvisu cenu koju zelis da ponudis, a zatim sistem sam povecava tvoju ponudu (u odnosu na najvisu trenutnu ponudu) do maksimalne vrednosti koju si upisao.
Verujem da tako radi i danas.
EDIT: Dakle, ti upises 50e kao maksimum, a trenutna najvisa ponuda je 36. Sistem ce sam da ponudi 37, i da nastavi da povecava tvoju ponudu kada je potrebno, do onih maksimalnih 50e.
Nije to prljavo nego je takav sistem, ovo sto ti je gore objasnjeno. Ti u polju za ponudu stavi onoliko koliko si max spreman da das i dotle ce on sam da ti licitira kao i tom liku sto je stavio. Savet za licitacije je da u poslednjih 7-8 sekundi grunes max cifru, pre toga nema svrhe.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: :: Da li postoji neki program za nadmetanje na ebay-u. Pokusavam da kupim nesto ali kad god podignem cenu neko me nadvisi u istom trenu, a datum pokazuje da je ttu cenu postavio ranije nego ja. Pa mi se cini da neko igra prljavo, hocu i ja :D .
https://www.esnipe.com ! Odes tamo , registrujes se , i on se tom prilikom ubacuje u tvoj ebay i pomaze ti tako sto ceka zadnjih 5 sec da poveca tvoju ponudu za 1e ! Tako da ... momci, i nije bas sve tako ... :) ! Pozdrav !
I koji q mi to znachi? Ja ako hocu da dam max 50$, a neko izlicitira 57$, sta ima neko u zadnji sekund da mi ubacuje 58$ ako vec necu da dam vise od 50. Prosto i jednostavno.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: https://www.esnipe.com ! Odes tamo , registrujes se , i on se tom prilikom ubacuje u tvoj :: ebay i pomaze ti tako sto ceka zadnjih 5 sec da poveca tvoju ponudu za 1e ! Tako da ... momci, i nije bas sve tako ... :) :: Pozdrav ::
Pa nije bas tako kao sto ti mislis ! Zasto ? Zato sto se licitacija dize za 0.50-1e ! Ako si ti stavio 50e a ja 150 to nema veze jer ako ti mene preteknes u zadnjih par sec za 1e i istekne licitacija ti mozes da dobijes stvar i za mnogo manje para ! To sto si stavio cifru je samo zadnja cifra do koje ti ides tj. posle koje odustajes ali drugi to ne znaju ali ako istekne licitacija kraj je onoliko koliko je izlicitirano a to je u 90 % slucajeva manje od tvoje konacne cifre ako koristis esnipe !
Cekajte malko. Bar je na limundu, ukoliko neko stavi pocetnu cenu od 50 din, zatim neko ponudi 200, a ja ponudim pre isteka 500, kupujem proizvod za 201 din. A ako, pak, neko pre isteka ponudi 400, kupujem za 401 din, tako da je to sve relativno, ali sam ipak postavio moju max na 500 i toliko sam mislio da se ispruzim...E sad, ako moze za manje ok, a ako ne, jbg, idemo dalje...U tome je i draz aukcije, da niko ne zna koliki ti je max, jer ima i onih koji `nabijaju` cenu...filozofija je to svojevrsna. Dakle, uloga `nabijaca` je da uz neki svoj rizik ili ne, (ako je frend ili dupli nalog u pitanju), digne cenu na neki odredjen pretpostavljeni tvoj max, da ne kupis nesto za mnogo nizu cenu...
Nema duplih naloga jer se proverava matični broj, tako je u teoriji (u praxi ništa ne tvrdim). Sistem funkcioniše na bazi prijatelja i poznanika i više puta mi se desilo da me posle završene licitacije kontaktira prodavac i kao pobednik je odustao pa ako ja hoću po ceni koju je on postigao??? Pa ja da sam hteo toliko da dam valjda bih bio pobednik. Čak i kada bi mi odgovarala cena nekako mi se ne sviđa način. A tačno je da nuđenje pre zadnjih 15tak sekundi nema smisla sem dizanja cene (jedino na Limundu ako nema ponuda treba ponuditi jer se čovek predomisli pa obriše aukciju koja nema nijednu ponudu). Tamo vala svakakvih gluposti ima i svakakvih likova koji veze sa mozgom nemaju. Skoro tip nudi 2,5 inčni disk 500GB 7200rpm za 6800din, nov, bez garancije. Ja mu kažem da je u prodavnici isti takav 6000din sa 5 godina garancije a onda mi ga on nudi za 60evra van aukcije. Pa neka hvala čuvaj ga zimus da pritisneš kupus (mada slaba vajda od njega).
Ajd’ pa srećan praznik, odoh da palim roštilj.
:: Cekajte malko. Bar je na limundu, ukoliko neko stavi pocetnu cenu od 50 din, zatim neko ponudi 200, a ja ponudim pre isteka 500, kupujem proizvod za 201 din. A ako, pak, neko pre isteka ponudi 400, kupujem za 401 din, tako da je to sve relativno, ali sam ipak postavio moju max na 500 i toliko sam mislio da se ispruzim...E sad, ako moze za manje ok, a ako ne, jbg, idemo dalje...U tome je i draz aukcije, da niko ne zna koliki ti je max, jer ima i onih koji `nabijaju` cenu...filozofija je to svojevrsna. Dakle, uloga `nabijaca` je da uz neki svoj rizik ili ne, (ako je frend ili dupli nalog u pitanju), digne cenu na neki odredjen pretpostavljeni tvoj max, da ne kupis nesto za mnogo nizu cenu.. :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: ::
Bas tako kao sto je gilopile rekao je i na ebay-u a esnipe sluzi da radi mesto tebe i da ceka zadnjih 5 sec kako niko ne bi mogao da te pretekne i kako bi dobio izlicitirano !
Da, fora je u tome da treba ljude(bar one koji vise na tim licitacijama) proceniti...Ima dosta njih koji kupuju sve i svasta, pa posle preprodaju, e oni su zahebani i ne moze od njih covek nista da kupi po iole nizoj ceni, vec koliko ona zapravo vredi. Tako da razno-razni oglasi, kupindo...i limundo je isti djavo.
Sracni praznici, nadam se da Vas nije kisa omela u rostiljanju:) Uvek isto za 1. maj, da ga izj`em!
@Vaskev. Malo sam sire mislio pod `dupli nalog`, imaju ljudi prijatelje komsije...Evo ja imam dve kuce i mogu na drugu adresu da registrujem kevu i cepaj. Svasta se tu radi, samo se nadam su admini ok i da `cuvaju` informacije o userima...Sve je to u stvari sh...
P.S. To je ona fora da, kao, vracem isti predmet na aukciju zbog neozbiljnih...Mos misliti `neozbiljna` mu keva, brat, komsija...a negativne nigde, ni kod njega, ni kod tog `kupca`.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Bas tako kao sto je gilopile rekao je i na ebay-u a esnipe sluzi da radi mesto tebe i da ceka zadnjih 5 sec kako niko ne bi mogao da te pretekne i kako bi dobio izlicitirano :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647016. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.