Kako vreme ide sve vise otkrivam neke probleme koji nerviraju a tesko su resivi tako reci mini problemi a mnogo iritiraju zapravo radi se o eee toshiba laptopu to je manje vazno i mts konekciji, i problem je sto nece da otvara sve tranice napr google oce a youtube facebook nece i sad ja trazi po netu guglo ali dzaba probao i spy bot i reinstalirao browsere i iskljucio dns catche ali nista da li se nekom ovo desavalo i kako sa se resi
i jos nesto probao sam da ga prikacim na moj modem adsl i otvara sve normalno ne znam sta se desava any1 help??
Imao sam a imam i dalje isti problem sa mts modemom(i sa Telenor-om).E sad,da li imas uvek taj problem ili samo ponekad,kada je opterecena centrala? Kod mene je u principu tako,u odredjeno doba dana kada je protok slabiji, ima problema sa sajtovima `opterecenim` flashom,slikama,videom........Tri god.imam taj modem i to je prosto tako,nema veze sa virusima.....Mada probaj reinstalaciju browser-a,kolacica i ostalog. Pozdrav
je veoma nepouzdan. Znam da je servis pc imao problema čak sa i Orionovim netom za poneti. Nije jedini, ima ih brdo njih. Koliko sam obavesten to je kod nas tek u povoju tako da treba da prođe neko vreme da bi to sve radilo kako treba. Tako je bilo i sa ovim običnim ADSL-om, bilo problema u početku dok nije to malo više zaživelo.
Da bi bio siguran da je do neta problem, probaj ubodi mrežni kabl kod nekog ko ima net kod drugog provajdera pa vidi da li i dalje ima problema.
Samo dva tri posta ispod imaš problem sa adobi flešom, javom itd. Ne otvaraju ti se stranice u flešu i sa flešom. To mi se čini kao problem a ne mts. Jedan mali slatki update... ili, očisti cache, cookije, deinstaliraj, očisti registry, instaliraj novi fleš, novu javu... ili novu operu nakon svega, pa vidi.
...je da smanjiš MTU (maximum transmission unit) - poznato je da gugl ima pakete manje od 1500, pa prolazi svuda bez fragmentacije. ostali sajtovi koriste fragmentaciju paketa (tojest, za ostale sajtove se tokom transporta primenjuje fragmentacija paketa) a to je inače poznata boljka naših MTS 3G modema.
Negde na tekekonj-ovom sajtu imaš .reg fajl, kojim se promene podešavanja u registry-ju, pa počne sve da radi odlično... mislim da se zove mts.reg ili mtu.reg, izguglaj :)
Lepo si opisao problem koji je izrazen bas na tim 3g modemima. Uglavnom se MTU konfigurise na Ruterima, ali posto je to modem i konekcija se uspostavlja sa windowsa, tu vrednost podesavas u registriju. Ali mislim da je bolje da potrazis na googletu taj *reg file.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647016. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.