Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Opera-tivci, molio bih pomoc!
STRANA 1 OD 1
gilopile Opera-tivci, molio bih pomoc! 05.03.2011. 13:58 T34250

status: user
broj poruka: 9459
Ovako, problem je u tome sto bih da na odredjenim sajtovima zakucam `View` na 150%, tako da ne moram uvek da ga podesavam, Monitor mi je 1920x1080, pa mi sitno. Trazio sam u `edit site references`, izmedju mnostvo opcija ovu nisam video. Da li postoji nekakav tvik ako vec ne moze da se podesi regularno? Bilo bi ok da mi uvek stoji na 150%, znaci na svim sajtovima, tj. kad startujem operu da mi vec stoji na 150%.

P.S. `Predji na ovaj, na onaj...FF, Chrome...Necu ni da cujem
Hvala unapred!

(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ilicstefan Savet 05.03.2011. 14:00 #302323

broj poruka: 1577
Probaj na ovom linku

http://dev.opera.com/forums/topic/778882
vladarko Settings -> Preferences -> Webpages... 05.03.2011. 14:03 #302324

broj poruka: 4228
Pozdrav!

Vlada

gilopile ... 05.03.2011. 14:10 #302327

Ok momci, uspeo sam. Dodao sam u operaprefs.ini `scale=150` i u prefs web... zoom na 150 i posle restarta Opere stoji zakucano na 150%, jeeee.

Hvala Vam!

P.S. Da ne zakljucavamo temu...Ako se jos neko slucajno doseti kako to izvesti samo na pojedinim sajtovima bilo bi extra, mada mi i ovako odradjuje posao - progledah:)

vladarko Re: ... 05.03.2011. 14:11 #302328

ccc Hteo 150, im`o 100, dobio 15... Šta ti je život...
Pozdrav!

Vlada

:: Ok momci, uspeo sam. Dodao sam u operaprefs.ini `scale=150` i u prefs web... zoom na 150 i posle restarta Opere stoji zakucano na 150%, jeeee.
::
:: Hvala Vam
:: P.S. Da ne zakljucavamo temu...Ako se jos neko slucajno doseti kako to izvesti samo na pojedinim sajtovima bilo bi extra, mada mi i ovako odradjuje posao - progledah:
:: (c) 1982 Sinclair research Ltd
gilopile Re: Re: ... 05.03.2011. 14:14 #302329

E moj ti, da nisam bio brz pa da editujem, heheh, nego ti bio brzi pa video:) Hteo sam i ovo da editujem, ali si me zatrpao:

Smor mi je vise da nonstop podesavam za svaki sajt, a 150% na ovoj rezoluciji je idealno za veliku vecinu sajtova, tako da cu manje puta smanjivati, nego sto sam morao povecavati..

:: ccc Hteo 150, im`o 100, dobio 15... Šta ti je život..
:: Pozdrav
:: Vlad
:: :: Ok momci, uspeo sam. Dodao sam u operaprefs.ini `scale=150` i u prefs web... zoom na 150 i posle restarta Opere stoji zakucano na 150%, jeeee.
:: ::
:: :: Hvala Vam
:: :: P.S. Da ne zakljucavamo temu...Ako se jos neko slucajno doseti kako to izvesti samo na pojedinim sajtovima bilo bi extra, mada mi i ovako odradjuje posao - progledah:
:: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd
vladarko Ja koristim FF 3.6.15 05.03.2011. 14:16 #302332

Lepa mi je Opera, ali sam se navikao na FF. Na nekim mašinama mi je Opera glavna, mada mislim da imam nekih problemčića da nateram IDM u Operi da radi kako ja hoću.

Pozdrav!

Vlada

gilopile Re: Ja koristim FF 3.6.15 05.03.2011. 14:21 #302336

Imao sam tih problema sa IDM, kad ga integrisem da ga opera vidi, radi ok, a kada sam hteo da ga dezintegrisem, nije htelo i uvek mi je down isao preko njega, hteo ja i on to ili ne. Trenutno ga ne koristim, ali poslednji put sa najnovijom verzijom i jednog i drugog nisam imao problema. Ne mogu ni da nadjem IDM a da nema nekog parazita u sebi, pa ako imas neki proveren link, molim te baci ga.

:: Lepa mi je Opera, ali sam se navikao na FF. Na nekim mašinama mi je Opera glavna, mada mislim da imam nekih problemčića da nateram IDM u Operi da radi kako ja hoću
vladarko Situacija je sledeća: 05.03.2011. 14:31 #302339

Meni IDM potpuno odgovara sa svojim karakteristikama, pa sam kupio licencu.

Samo zato što me je smaralo da svaki put primeti da mi je podrazumevani jezik Bosanski i kada se ažurira primeti da je piratski ključ korišćen.

Ne znam šta da ti kažem, mislim da mi AVG prijavljuje viruse na svakom generatoru koji sam pronašao. Ali, na primer, Kaspersky ne reaguje na njih.

Pozdrav!

Vlada

gilopile Re: Situacija je sledeća: 05.03.2011. 14:36 #302341

Ok, snacicu se vec nekako. Nego jedino sto me je nerviralo kod IDM-a je to sto nema opciju `open`,znaci sve mora da svuce, a to me jako nervira, pogotovo male rar fajlice(prevode, recimo) ne mgu samo da ih otvorim i presvucem u player da vidim odgovara li..., vec ga svuce...pa mi se 20-ak prevoda izmesa u down folderu, pa ne znam koji mi je uskladjen, a koji treba da doradjujem...Zato sam povremeno imao potrebu da ga deasociram iz opere.Ne znam kakva je trenutna situacija sa novijim verzijama...

:: Meni IDM potpuno odgovara sa svojim karakteristikama, pa sam kupio licencu
:: Samo zato što me je smaralo da svaki put primeti da mi je podrazumevani jezik Bosanski i kada se ažurira primeti da je piratski ključ korišćen
:: Ne znam šta da ti kažem, mislim da mi AVG prijavljuje viruse na svakom generatoru koji sam pronašao. Ali, na primer, Kaspersky ne reaguje na njih
zfun znam ja gde ima.) 05.03.2011. 14:44 #302343

broj poruka: 206
ja koristim idm verziju 6.04 nasao je bez virusa(mogu vam posaljem na mail ako hocete) i poslednju verziju opere,idm mi je integrisan u sve browsere pa i operu i samo sam definisao kontrole ovde IDM-Downloads-options-keys..

Opcija keys u idm-u sluzi - customize keys to prevent or force download with idm i sa alt + levi klik mi ne skida nista sa idm-om a varijanta ctrl + levi klik skida iskljucivo sa idm-om i tako sam koristio vise razlicitih verzija oba programa i nikada nisam imao nikakav problem.

gilopile Re: znam ja gde ima.) 05.03.2011. 14:50 #302346

Moze onda link na ovaj PCB-ov iMail:)

Hvala man!

:: ja koristim idm verziju 6.04 nasao je bez virusa(mogu vam posaljem na mail ako hocete) i poslednju verziju opere,idm mi je integrisan u sve browsere pa i operu i samo sam definisao kontrole ovde IDM-Downloads-options-keys.
:: Opcija keys u idm-u sluzi - customize keys to prevent or force download with idm i sa alt + levi klik mi ne skida nista sa idm-om a varijanta ctrl + levi klik skida iskljucivo sa idm-om i tako sam koristio vise razlicitih verzija oba programa i nikada nisam imao nikakav problem
Jebivetar Re: ... 05.03.2011. 15:26 #302360

broj poruka: 2386
Dok sam imao 21.5` 16:9, u Operi sam povecao velichinu fonta da se ne bih bechio. Sada sa 24` je mnogo bolje.
Probaj sa vecom velichinom fonta, pomaze.

e, drz` da ti ga nabijem!
`ko nema u vuglu, ima u guglu`

:: Ok momci, uspeo sam. Dodao sam u operaprefs.ini `scale=150` i u prefs web... zoom na 150 i posle restarta Opere stoji zakucano na 150%, jeeee.
:: Hvala Vam
:: P.S. Da ne zakljucavamo temu...Ako se jos neko slucajno doseti kako to izvesti samo na pojedinim sajtovima bilo bi extra, mada mi i ovako odradjuje posao - progledah:
:: (c) 1982 Sinclair research Ltd
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647015.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs