Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Joomla pomoc
STRANA 1 OD 1
mkukic Joomla pomoc 18.02.2011. 14:20 T33765

status: user
broj poruka: 2591
Napravio sam sajt u Joomla-i 1.5 koristeci WAMP kao lokalni web server. Sve noramlno radi, medjutim, kada sam odradio onaj bitan deo - upload sajta na internet pojavili su se problemi... O cemu se radi? Hosting je zakupljen kod Oriona, Mikro paket, cPanel, ako je to bitno. Sve sam odradio kako treba, exportovao bazu (snimio fajl.sql na komp), uploadovao fajlove na server (u public_html direktorijum), napravio bazu na serveru, importovao ovu snimljenu sa kompa, izmenio configuration.php (bar one linije koje su mi navedene u pismu providera):

var $host = mysql
var $user =
var $password =
var $db =
var $log_path =
var $tmp_path =

E sad sta se desava... Kada sam otkucao domen pojavila se prva strana, ali ne cela... Fale stvari. Kada kliknem na neki link na stranici, contact recimo, otvori se nova stranica, ali to je sve razbacano, sve crno belo, kao da tema ne vazi za tu stranicu. Sto je najgore, razlicito se ucitava na razlicitim browserima. Na FF i Chrome jos i nekako ta prva strana, dok na IE pola stvari fali. Svi ostali linkovi se onako cudno ponasaju kao sto sam opisao za contact.

Sta sam onda uradio. Uploadovao sam Joomla package na server, sve prethodno obrisao, zatim otpakovao i kada sam otkucao domen pokrenula se klasicna instalacija Joomle. Iskoristio sam sve podatke kao i ranije za instalaciju i bila je uspesna. Pokrenuo sam sajt, napravio par stranica i sve radi i ucitava se u svim browserima.

Sta sad? Ne znaci li ovo da cu morati sad ponovo da pravim ceo sajt samo ovog puta na samom serveru?

Pomoc please!
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mashinac pitanje 18.02.2011. 14:51 #296516

broj poruka: 192
Da li su uploadovo ceo folder fajlova?
naime koliko znam treba sve iz wamp/www/neko ime foldera/fajlovi
i te sve fajlove roknesh u dir na serveru u root domena
Ako si tako uradio, onda mozesh da probash da u wampu vratish na default temu template, onda sacuvash, podignrsh gore i tamo gore promenish u zeljenu, mene je jednom to zezalo
Za sada nemam vishe ideja :)
mkukic ... 18.02.2011. 15:15 #296540

broj poruka: 2591
Da, uploadovao sam sve fajlove iz tog foldera. Fakticki kad pogledam sadrzaj public_html direktorijuma sve je isto, sto se tice broja fajlova i foldera...

A sto se tice teme, nisam probao, ali sam menjao temu kad sam postavio sajt i nije bilo pomoci, samo ova varijanta da krenem instalaciju joomla-e sa servera.
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

Mashinac ako te ne mrzi 18.02.2011. 15:20 #296545

broj poruka: 192
postavi default temu u lokalu snimi sve fajlove u zip digni gore obrishi one i prepishi nove, pa onda gore udji i stavi zeljenu temu.
Ja sam jednom imao neki bug sa tim, ap eto mozesh probati...

pesicnik re 18.02.2011. 15:35 #296549

broj poruka: 209
Ne znam kako ide kod Joomla-e, ali pogledaj da li su ti pravilne putanje za CSS fajlove
savatije eh ne mogu pomoci ali mogu konstatovati.... 18.02.2011. 17:47 #296623

broj poruka: 1121

jedna provajdrska kuća je za moju malo vecu firmu uradila sajt, i njegovu administraciju u JOOMLI ( ili kako se već zove)...dobro je to naplaćeno...a meni kao lokalnom adminu je ostavljeno da se bijem što Jomla ne radi iznad IE6, ili starijim mozilama....beži od tog sr.nja...i nek te ne čudi što posle mesec dana pola stvari više ne radi...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647015.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs