Ovako problem je sledeci: Dok sam na netu i radim bilo sta sto je nevezano za SKYPE sve je u redu. Medjutim par minuta posle startovanja SKYPE prijavi mi no netvork conection (na modemu svetli lampica internet ali ja vise nicemu ne mogu da pristupim) Resenje je restart modema i onda sve ispocetka.Dok se ispricam sa familijom po inostranstvu izgibim 3 kile zivaca a postoji i opasnost da modem izleti kroz prozor. To sve je pocelo da se desava od juce kada me je zena naterala da promenim raspored po sobi. Naravno raskacio sam racunar i sve ponovo zakacio kako je bilo (nije mi prvi put). Pitanje je sada da li da preinstaliram SKYPE sto i nije neki problem i da li smem da resetujem modem na ono njegovo malo reset dugmence . Zaboravih PTT ADSL
Izgleda da sam slagao.sada je poceo da ispada i dok sam na pc berzi .Sve lampice na modemu rade kao da se nista nije desilo a interneta nema (racunar prijavi no netvork conection). Rec je o telekomovom ADSL modemu koji nije bezicni vec ima 4 LAN prikljucka. Znaci nemam pojma sta pukne zbog prokletih lampica koje i dalje svetle kao da je sve u redu. Cim resetujem g... od modema bude sve ok u narednih par minuta
Sada sam upalio racunar kod klinca u sobi i isto se desava. Znaci Modem ili spliter. Smem li da resetujem modem na ono malo dugmence za sta je potrebna igla.
Imao isti problem,to je onaj prvi huawei hg 520,rešio zamenom rutera,naravno od strane telekoma.Znači po svoj prilici riknuo ruter.Pozovi ih sutra,prijavi kvar,i zameniće ti.Još ćeš dobiti ovaj noviji hg520c sa wirelessom.Meni su to odradili u roku od jednog dana.
A moze isto tako da bude uticnica ili strujni adapter od rutera. Dakle, da li si posle promene rasporeda ruter ukljucio u istu strujnu uticnicu (produzni kabl) i da li si siguran da si prikacio isti odgovarajuci strujni adapter. Takodje, da li si spliter ukljucio u isti telefonski prikljucak i da li pre splitera imas vezan neki telefon. Da li se veza prekida kada koristis neki od telefonskih aparata u kuci... Proveri sve to.
i meni se jedno vreme to desavalo, isto PTT net ali sagem modem.Svetlele su sve lampice cak je i dole pisalo uredno network intenet access ali nista od interneta. Probaj drugi spliter, koliko se secam meni se to desavalo dok je islo sve preko splitera koji sam dobio od PTT-a. Posle sam u win-winu uzeo neki spliter za 250 din i od tada sve lepo sljaka..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647015. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.