Iako bi trbalo da mi je IP dinamicki ruter mi i posle gašenja modema (čitaj čupanja napajanja) uvek prijavi istu WAN adresu...Problem je šro sam digo ruke od plaćanja Rapida pa se sada zlopatim...(Naviklo govedo da sa 5 Mb skine film za manje od 40 min) Ako to može onda imam još jedan problem...u Jdownoaderu nema mog modela rutera-D-Link dDIR 301 kako bi on radio posredno promenu IP-a...koji je analogni model ovom mom idiotu od rutera...
Njihovim mreznim uredjajima treba neko vreme da skapiraju da je tvoja IP adresa slobodna i takodje treba da se pojavi neko ko je takodje resetovao svoj ruter pa da njemu dodeli `tvoju` slobodnu IP adresu. Tek tada ti mozes da dobijes novu IP adresu. To iskljucivanje i promena IP moze ta potraje i vise os petnaestak minuta. Mnogo je tu potrebno da se sve skocka da bi doslo do promene IP adrese.
Ma kojih `petnaestak`, to je veoma optimisticno. Ja dok sam ranije bio na SBB-u nekoliko puta testirao to cisto da vidim sta ce da se izdesava... iii... desavalo se to da sam nekad iskljucivao ruter sa mreze od ujutru do uvece (i obrnuto) i dobijao identican IP (imao sam i drugi net pa mi to nije bio prob. ). Situacija se do sada mozda i promenila, ne znam, nisam korisnik kabla vec ~2 god.
i ja na kablovskoj, ne menja se adresa po nekoliko sati, sta da se radi, mora da se smaram da kucam onaj captcha ako nema brzi torent, a rapid sam zaebao, jer ebeni idioti povecali pauze na po 55min za free.
Poslao sam im danas jedan `preteci` mail i onaj mi ubrzo odgovorio, kao zbog prenatrpanosti servera povecali pauze za free da bi premium mogli lepo ko gospoda da skidaju.......mnogo sam se iznervirao :@
brate mili, ajd na mail mi posalji neki tutorial ili neko kratko objasnjenje onako jednostavno, da mogu da podesim, ja probao tu foru i nece nista da promeni, samo uspem da pokocim jdownloader i stalno pokusava da promeni adresu ali ne uspeva, imam motorolin modem. Ajd mi posalji mail ako znas kako da mi objasnis da podesim, molim te :))
probacu i ovo, ali hiljadu skripti sam probao pre i uvek disabluje enabluje konekciju ali ip ostane isti, a i ova skripta sto si mi poslao msm da ona radi istu funkciju kao i komanda ipconfig...:( probacu
:: :: evo shta meni radi na sbb tu pishe sve momci koji su pravili skriptu i upustvo i ostalo, ja samo prosledjujem.. :: http://www.mediafire.com/?9w8ivzxkwzu4yi ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647014. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.