Koji od ovih mail servisa imaju pregled statistike logovanja? Evo o cemu se radi: na jedan mail nalog se logije vise ljudi, jeli moguce videti kad se ko logovao kroz neku statistiku ip adresa ili slicno? Hvala unapred.
Jedan nalog ima jedno ime i jedan pw, to znači, da, bez obzira koliko ljudi ga znalo i logovalo se, za mail-servis je to sve isti q - sve jedan korisnik. Možeš imati eventualno broj logovanja, ali, šta ćeš iz toga zaključiti... ne znam, osim ako ne špijujiraš ukućane, pa tačno znaš ko je mogao u koje vreme da zajaše.... ali za to imaš druge špijunske programe.
U... al ste paranoicni, ne postoji mail nalog...( i nikog ne nameravam spijunirati) ali ga moram napraviti gde ce nas trojica kolega komiunicirati sa istog maila sa klijentom. Zato mi to treba , siroka je prica, ali bi mi koristilo da mogu nekako podeliti odgovornosti ko je koji mail poslao i zasto.... Ima neko ideju kako bi mogao ovo izvesti?
Hm, osim... ako koristite taj mail nalog sa različitih računara da se stavi u mail klijentu da automatski kači signature i onda stavite različite a kad klijent bude radio reply da to izvede tako da se vidi originalna poruka pa ćete znati i kome se obratio.
Gmail mislim da sarađuje sa mozilla thunderbirdom, yahoo ne.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Ne, hteo sam da kazem ako vi spijunirate nekog, ne znaci da i ja hocu : )))
Jeste sa razlicitih racunara, moze li signature da se postavi za svakog posebno i kako? ili mislis da svako ubacuje svoj signature pri svakom slanjau maila? nije mi ovo najjasnije, posto signature kad postavis to je to...zar ne?!
.. ako singature postaviš iz samog mail servisa, onda je opet on isti za sve, ali, ako podesiš mail-klijente kao što su outlook ili thuderbird da preuzimaju i šalju poštu preko gmail-a ili čega već, onda će biti nakačen potpis - signature podešena za taj nalog na svakom posebnom računaru... A, što se, jebote, ne dogovorite lepo, da se potpisujete sa: Maša - Starčevo/ PC Berza, Ljubiša -Pančevo / PC Berza, MIŠA - forum /PC Berza,..... tj imenom i prezimenom ili funkciojom uz zajednički naziv firme, projekta čega god, i onda će se znati ko je šta ....
zato jbte : ) sto kad neko nesto zjbe: ) onda nema dogovora i svi prebacuju vruc krompir onom sledecem... i zato bi mi odgovaralo nesto sto mogu automatizovati, a ne da ostavim na volju svakom pojedinacno... ali videcemo jos
+1 Gmail može da funkcioniše kroz mail klijente, a mail klijent podesiš. Mada, ako ti podesiš, a oni razdese... Opet krompir.
Pozdrav!
Vlada
:: .. ako singature postaviš iz samog mail servisa, onda je opet on isti za sve, ali, ako podesiš mail-klijente kao što su outlook ili thuderbird da preuzimaju i šalju poštu preko gmail-a ili čega već, onda će biti nakačen potpis - signature podešena za taj nalog na svakom posebnom računaru.. :: A, što se, jebote, ne dogovorite lepo, da se potpisujete sa: Maša - Starčevo/ PC Berza, Ljubiša -Pančevo / PC Berza, MIŠA - forum /PC Berza,..... tj imenom i prezimenom ili funkciojom uz zajednički naziv firme, projekta čega god, i onda će se znati ko je šta ... :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
E, batali taj posao kad ti je ortakluk tako gownav još na početku. Pola vremena ćete protratiti špijunirajući jedni druge ko ovaj moj avatar u Balkanskom....
... inače, ako se fizički ne nalazite u istom mestu, onda će u zaglavlju poruka biti.... geolokacija servera odakle je poslata.... dakle, ako vas je trojica, dovoljno je da bar jedan ne bude na istom provajderu-geolokaciji, a za sebe znaš koji si....
a zar ne bese neko mislim sa gmaila pitao kako mu je poslednji log iz kine pre par meseci?... ili nesto tako. mada mozda nije ni bilo za mail, mozda gresim. potrazi temu, ne znam koja je.:) ili ako se neko seti pa ti kaze.
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui
Moguće da je probao da uđe na mail odnekud drugo pa se zbunilo, meni su tako prijavili da je neko iz holandije bio na mom akauntu prethodnog dana u 3 posle podne a ustvari sam ja proveravao poštu preko telefona.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Pa to je to, bilo je pitanje kako da se provali da li neko stvarno šalje poruke iz New Yorka ili iz New Sada npr. jer je neki džiber ili neverna devojka-momak, mastio i muljao nešto koliko se sećam.... kao ja sam sada u Novome Jorku provodim se ludo i slično, a on čisti golubarnik u Ritopeku.... U zaglavlju e-maila bila je geolokacija, ali, ovde opet imamo problem ako su ostala dvojica na istom mestu, i, činjenicu da mogu da pošalju poruku odakle god žele i sa kog kog računara žele... mobilnog, čega bilo... vraćamo se dakle, na poverenje, a bez toga posla nema koliko god se ja šalio na taj račun, sada ozbiljno to velim: zayebi radnju ako je stepen poverenja toliko nizak, ili, nešto sa čovekom nije u redu, previše je paranoičan.
.... p.s. tortojede.... e, zaboravih ovu rečenicu....iz filma. Znaš šta sam jednom razmišljao? Kad bi sada nekako bilo moguće da se skupe likovi koji su glumili pankere u filmu, tada klinci, pa ako nisu pokrepali od droge, da vidimo gde i šta rade i na šta liče danas..... ... vidiš šta mi dušmani uradiše (sa moskwitchem)!
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: a zar ne bese neko mislim sa gmaila pitao kako mu je poslednji log iz kine pre par meseci?... ili nesto tako. mada mozda nije ni bilo za mail, mozda gresim. potrazi temu, ne znam koja je.:) ili ako se neko seti pa ti kaze :: :: :: asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silen :: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui :: ::
Ruff, al imash memoriju, jbt sok... :) Ja sam prijavio upad iz kine. Neverujem da je stvarno bila Kina (ili ti memorija popushta, ili nisi ispratio temu), jer Je neko prosledio link ka site-u gde mu ti upishesh IP, a on (site) ti pokazhe lokaciju (kroz google maps (-: ). I taj site je prijavio da se IP nalazi u Kaliforniji (mada shta dete zna shta su 2 tone). S toga mislim da je bila neka brljotina sa gmailom (imam josh razloga da mislim da upad nije bio dalje od 3 ulice od mene).
Osim toga nikakvih problema sa gmailom, shta vishe, shto se tiche surfovanja, mail-a itd., uvek google ispred yahoo-a. (bar po meni)
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
:: a zar ne bese neko mislim sa gmaila pitao kako mu je poslednji log iz kine pre par meseci?... ili nesto tako. mada mozda nije ni bilo za mail, mozda gresim. potrazi temu, ne znam koja je.:) ili ako se neko seti pa ti kaze :: :: :: asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silen :: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui :: ::
Ne treba ti mail nalog koji koriste troje ljudi. Jako glupa ideja... Ono što tebi treba su 3 google mail naloga, i onda napravite Google grupu. Svaki mail razmenjen unutar google grupe svi vide, kao jedan veliki chat... apsolutno nebitno ko kome šta šalje, svi će videti svaki mail... pored toga, svako svoj mail normalno privatno koristi...
Ma opušteno skroz... Stvarno je extra fora za ovakve situacije koje tebi trebaju, a najlepše od svega, grupi mogu da pristupe samo oni koji imaju šifru tako da gde god da si možeš uvek da proveriš jel ima novosti u grupi, a mailovi mogu i da ti stižu na tvoj gmail nalog... __________________ Scourge of PCBerza
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647014. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.