U nedostaku Paypal-a i pristupa eBay-u vecina nas se odlucila za kupovinu na do sada najvecem aukcijskom sajtu kod nas, Limundu. Limundo je imao dobru taktiku, jer za razliku od ostalih potpuno besplatnih domacih sajtova za aukcije on je uspeo da privuce ljude iako se placala provizija na prodate predmete. Prodavci su radi velikog broja kupaca pristajali na provizije koje su mogle da se podnesu, oko 4 %. Medjutim, od 6. septembra Limundo menja taktiku, i pocece da naplacuje i pokretanje aukcija, po 10 din, tj. sve one kojima nije pocetna cena 10 din koje ce biti za sada besplatne. Ko se razume u trgovinu, aukcije od 10 din su ili tesko djubre ili ultra popularne, kao sto su mobilni telefoni i sl. tj. samo takve smeju prodavci da pokrenu sa 10 din a da ne strahuju da ce prodati predmet u bescenje. Sve ostale aukcije moraju da pocnu oko realne cene, a to sigurno nije 10 din. Ovim cinom uvodjenja bukvalno haraca na prodavce vecina velikih igraca ce napustiti Limundo ili ga je vec napustila. Limundo je privatna firma i kao takva ima pravo da radi sta hoce. ALI, Limundo su digli posteni clanovi, a takvi clanovi su sada stavljeni pred svrsen cin, da rade za Limundo. Jer, zamislite, imate na prodaju 100 predmeta sa simbolicnom cenom od 100-200 din. Aukcija se vrti nedelju dana. Takvi predmeti ne moraju i ne mogu svi da se prodaju cim se pojave na aukciji, a i SEKA je na delu. 10 din za postavljanje je 1000 din nedeljno haraca za Limundo, 4000 mesecno kada se ponove aukcije. Takvi prodavci sigurno nece pristati na ovo. Ako nema takvih prodavaca nece biti ni bogate ponude na Limundu, znaci bice i manje zavrsenih transakcija. Neko je urednistvo sajta pogresno savetovalo i ovo nece lepo da se zavrsi. Limundo ce sam od sebe nestati. Jer, vecinu stvari, a i mnogo vise, je receno i na samom Limundo forumu, ali tamo je cenzura, i mnogo postenih clanova je vec dobilo trajnu suspenziju samo zato jer je reklo javno svoje misljenje neslaganja sa ovim nametima. Pozivam clanove pcberza foruma koji su clanovi i Limunda da uzmu ucesce u bojkotu novih pravila i da zajednickim snagama ili nateraju rukovodstvo Limunda da duboko razlisli sta je uradilo i vrati stvari kakve su bile do juce i vrati sve `politicki` suspendovane clanove. Ili ako nista ne urodi plodom da se zajedno svi presele na neki posteniji sajt. Hvala na vasem vremenu.
Da, dobio sam tu poruku juce, kao fora da kupci odredjuju cenu, a ne prodavci, sve se bojim da su to zbog nas kupaca uradili jer se brinu za nas. Nije uopste realno to sto su stavili, jer bi gomila predmeta otisla po smesnim cenama. Trebalo je da stave po 2 dinara da se naplacuje, tada bi imali neku zaradu, a ne bi se mnogo ljudi bunili. Mada opet..Ne bi trebalo ni dinar.
slazem se s tobom u potpunosti i podrzavam predlog ...iskreno koliko mi znaci taj limundo, toliko bi i voleo da propadnu zbog ovakvih poteza...! Umesto da se ugledaju i u krajnjem iskopiraju Ebay u potpunosti oni uvode idiotska pravila...ZNACI JEDVA CEKAM DA KOD NAS PRORADI PAY PAL i EBAY...pa nek crknu
znas kad ce to da proradi kod nas, ili 2014. ili NIKAD!
:: :: :: :: slazem se s tobom u potpunosti i podrzavam predlog ...iskreno koliko mi znaci taj limundo, toliko bi i voleo da propadnu zbog ovakvih poteza...! Umesto da se ugledaju i u krajnjem iskopiraju Ebay u potpunosti oni uvode idiotska pravila...ZNACI JEDVA CEKAM DA KOD NAS PRORADI PAY PAL i EBAY...pa nek crknu
:: Dobrodošli u zemlju Srbiju... još par godina i nema me u ovoj rupi više nikad.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py :: ::
Ja da zavrsim fax ovu 4. i jos 5. , nadam se, godinu, i ja cu tvojim stopama. Nije mi ovo rupa, al jednostavno necu da radim ovde isti posao u gorim uslovima za 10 puta manje pare. Realno.
Ps. i da proradi ebay, ovi ce da nam deru kozu na carini. Postarinu necu ni da pominjem.
:: Dobrodošli u zemlju Srbiju... još par godina i nema me u ovoj rupi više nikad.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py :: ::
:: Samo se ti nadaj da je preko bolje :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: Dobrodošli u zemlju Srbiju... još par godina i nema me u ovoj rupi više nikad.. :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py :: :: :: ::
@shgh radis za 10 puta manje pare ali su ti i 10 puta manji troskovi :).
Pozdrav!
:: Nemam šta da se nadam, u mojoj struci je uspeh samo van ove zemlje, ne brini se ti ništa.. :: :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py :: :: :: Samo se ti nadaj da je preko bolje :) :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: Dobrodošli u zemlju Srbiju... još par godina i nema me u ovoj rupi više nikad.. :: :: :: __________________ :: :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py :: :: :: :: :: ::
Malo si se zajebao, nisam u tvojoj struci i ne pilićarim za mobilne telefone...
@Gile, nisam voljan na forumu da iznosim detalje iz svog privatnog života, sorry... pogotovo pred ovakvim jajarama ko KiberKonj...
Laku noć, neko mora da ustaje na posao sutra, ne možemo svi da ustajemo u 12 i pilićarimo po oglasima za mobilne telefone... __________________ Scourge of PCBerza
Ali su nashli nachin kako da zarade i pored provizije koju uzimaju, tako da im je kakva-takva zarada sigurna. Mozda su i izrachunali da ce vishe dobiti ovime nego da se hiljade oglasa vrti za stvari koje nisu mesecima prodate, i gde nisu zaradili. Hoce li neko da stavi nov laptop na takvu aukciju i da ga posle proda za 15000? Mislim da ce ovakav potez stvoriti kontra efekat, a meni lichno se zgadila pricha kojom nas mazu ` Ovo je glavni korak da se Limundo u potpunosti postavi kao ono sto smo od prvog dana zeleli da bude: srpski za aukcije.` Mamlaj te ga citrusni lopovi!
:: :: :: :: slazem se s tobom u potpunosti i podrzavam predlog ...iskreno koliko mi znaci taj limundo, toliko bi i voleo da propadnu zbog ovakvih poteza...! Umesto da se ugledaju i u krajnjem iskopiraju Ebay u potpunosti oni uvode idiotska pravila...ZNACI JEDVA CEKAM DA KOD NAS PRORADI PAY PAL i EBAY...pa nek crknu Kod nas funkcionise ebay i paypal vec neko duze vreme ali carina je prava smaracina!
Jel mi to zivimo u istoj zemlji? U USA jedino sto je skupo kolko sam primetio parking, stan i...nemam pojma. Hrana, pitje, internet, odelo, tehnika, GORIVO, KOLA, zenske, sve je dz! Ne znam o kojim manjim troskovima pricas. Ovo ovde je cirkus sta se desava. Necu da pominjem ni to sto ce da nam poskupe gas od zime jos 20%. Dabogde se najeli i nagurali pare u guzichetine. Treba neko lepo da izvrsi invaziju na nas, i da preuzme kontrolu, pa da malo dovede u red neke stvari ovde.
:: :: @shgh radis za 10 puta manje pare ali su ti i 10 puta manji troskovi :) ::
Ja sam vec davno napustio Limundo, jos kad je porasla cena provizije. I to je bilo velik bezobrazluk. A posle mi slali mejl, da sam u minusu i neka uplatim neke pare na moj racun. Mars u p... !!! Nadam se da ce biti stvarno kraj, jer kolko sam citao u caffe-u, mnogo vise bezobrazluka ima, nego kako sam ja mislio. Mislim da je procenat zadovoljnih i nezadovoljnih prodavaca, kupaca negde oko 60-40. Bice bolji i jeftiniji sjt ukoro. Ma ima neki Allegro. Sve sam bolje prodao tu, nego na limundu. I to za DZ ! pozz
Potpuno se slazem i podrzavam bojkot. I sam sam hteo da pokrenem ovakvu temu. Sve sto je Limundo cinio u poslednje vreme bilo je pogresno, sto je i dovelo do ovoga.
:: :: U nedostaku Paypal-a i pristupa eBay-u vecina nas se odlucila za kupovinu na do sada najvecem aukcijskom sajtu kod nas, Limundu. Limundo je imao dobru taktiku, jer za razliku od ostalih potpuno besplatnih domacih sajtova za aukcije on je uspeo da privuce ljude iako se placala provizija na prodate predmete. Prodavci su radi velikog broja kupaca pristajali na provizije koje su mogle da se podnesu, oko 4 %. Medjutim, od 6. septembra Limundo menja taktiku, i pocece da naplacuje i pokretanje aukcija, po 10 din, tj. sve one kojima nije pocetna cena 10 din koje ce biti za sada besplatne. Ko se razume u trgovinu, aukcije od 10 din su ili tesko djubre ili ultra popularne, kao sto su mobilni telefoni i sl. tj. samo takve smeju prodavci da pokrenu sa 10 din a da ne strahuju da ce prodati predmet u bescenje. Sve ostale aukcije moraju da pocnu oko realne cene, a to sigurno nije 10 din. Ovim cinom uvodjenja bukvalno haraca na prodavce vecina velikih igraca ce napustiti Limundo ili ga je vec napustila. Limundo je privatna firma i kao takva ima pravo da radi sta hoce. ALI, Limundo su digli posteni clanovi, a takvi clanovi su sada stavljeni pred svrsen cin, da rade za Limundo. Jer, zamislite, imate na prodaju 100 predmeta sa simbolicnom cenom od 100-200 din. Aukcija se vrti nedelju dana. Takvi predmeti ne moraju i ne mogu svi da se prodaju cim se pojave na aukciji, a i SEKA je na delu. 10 din za postavljanje je 1000 din nedeljno haraca za Limundo, 4000 mesecno kada se ponove aukcije. Takvi prodavci sigurno nece pristati na ovo. Ako nema takvih prodavaca nece biti ni bogate ponude na Limundu, znaci bice i manje zavrsenih transakcija. Neko je urednistvo sajta pogresno savetovalo i ovo nece lepo da se zavrsi. Limundo ce sam od sebe nestati :: Jer, vecinu stvari, a i mnogo vise, je receno i na samom Limundo forumu, ali tamo je cenzura, i mnogo postenih clanova je vec dobilo trajnu suspenziju samo zato jer je reklo javno svoje misljenje neslaganja sa ovim nametima :: Pozivam clanove pcberza foruma koji su clanovi i Limunda da uzmu ucesce u bojkotu novih pravila i da zajednickim snagama ili nateraju rukovodstvo Limunda da duboko razlisli sta je uradilo i vrati stvari kakve su bile do juce i vrati sve `politicki` suspendovane clanove. Ili ako nista ne urodi plodom da se zajedno svi presele na neki posteniji sajt :: Hvala na vasem vremenu.
(Sad cu da nagrabusim, zbog suseda-Hrvata, ako ni zbog chega drugog)
Ljudi, da li kapirate gde zhivimo (nazhalost), caletov ortak i suvlasnik firme je otishao za Bahrein i za normalno radno vreme (8 sahata) ima mnogo vecu platu (3-5 puta). Troshkovi nikakvi. Alo pa arapi su to. A zamislite onda situaciju u npr Americi, Engleskoj, Shvajcarskoj... Pa chak su i braca Hrvati ispred nas (malo, ali jesu), a Bugari i Rumuni za koje smo nekad bili tezhak zapad sad je kontra situacija.
P.S. Otisho sam u off sve u shesnes
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
:: ...kad u čitavim ujedinjenim emiratima nemaš čestit podrum pića :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
Prosečan hrvat čitav dan trči po kući, gasi svetla i proverava na svaki sat da li mu koja slavina curi a kunu ne vadi iz usta, razgovori su im stoga jako strastveni ali i veoma monotoni. Naravno, sve vreme piči propaganda kako je Srbija mala, siromašna i prezadužena, neki rođaci otamo našli da me pitaju kako uspevam da sastavim kraj s krajem, gladujem li? Čuli su da je ovde straaašno.
Razumljivo, nijedan hrvat neće mnogo da kuka sve dok misli da smo mi u većim govnima, nekako im bude toplo oko srca pa mu valjda bude toplije i prstima što mu vire kroz sopstvene pocepane patike.
Nije ni drugde bolje, svaka zemlja ima svojih problema, samo ih veštije kriju, ako ne žudiš za nekim kamionima i avionima svugde možeš pristojno da živiš.
Always greener, a?
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: ...kad u čitavim ujedinjenim emiratima nemaš čestit podrum pića :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
ish u pravu si - - rece covek skoro `ne odmicem se ja ni 100 km od domace sljivke`(nisam bas pogodio citat jbga) i to jos u unucicima - - pa to nema nigde u belome svetu!!!!
CHIEFTEC BX-01B-B-B ch 550w ASUS P5K-E CORE 2 DUO E8400 (OC 3,8GHZ - CM tx3) KINGSTON 2x2gb ddr2 800mhz cl5 ASUS 5770 1gb ddr5 CU CORE(OC 950/1250mhz) WD 500GB BLACK 7200rpm 16mb GENIUS SM-LIVE 5.1-XWAVE CONCERTO 5.1 SAMSUNG2233BW
:: ajde bre kako to divanis pomislice ljudi da si alkos neopevani :: Raic je mislio da kaze da nema ni posten bife sas unucicima. :: :: :: :: :: A za Limuda me bas preseklo podno prepona, doduse mogao bih da se iscimam i kliknem na site, pa im predocim moju 10ft policy :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: ...kad u čitavim ujedinjenim emiratima nemaš čestit podrum pića :: :: :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.