U planu mi je da prodajem softver online i naplaćujem pomoću Moneybookersa, kao pravno lice, tj. preduzetnik. Kako mogu poreskoj upravi da prikazujem originalni izvor ostvarenih prihoda kada je firma od koje dobijam uplate Moneybookers? Prema našim pravilima ja bih morao poreskoj upravi da za svaki priliv na moj bankovni račun priložim fakturu, ali ovde je u pitanju Moneybookers kao posrednik između mene i kupaca. Dakle, za državu je Moneybookers firma od koje primam novac, a ne oni koji su njima uplatili. Pošto ne mogu da pišem fakturu da sam program prodao Moneybookers-u, šta onda da radim? Između ostalog, Moneybookers nije u obavezi da bilo kojoj poreskoj upravi na njihov eventualni zahtev šalje podatke o uplatama na MoneyBookers naloge (uplatama mojih kupaca). Kako se to rešava u drugim zemljama, tamo gde recimo koriste PayPal? Kako država sigurno može da zna da je novac čist?
au...nasao si iz srbije prodavati svetu online proizvode .. bolje da si u madjarskoj otvorio firmu za tako nesto .. ako ce ti stranci biti kupci .. stvarno neznam kako ces to da resis .. dinkicev drkavi sektor je bas fleksibilan kao kaljeno staklo .. nepoznaju nikakve `moderne` sisteme trgovine a jos smo pride izolovan zatvoren sistem .. DALI si bio mozda u poreznoj sluzbi i raspitao se tamo sta i kako to da resis ???
Sam si rekao kakav je naš sistem, ono što ti u poreskoj upravi kažu najmanje je pouzdano, a `tako su mi rekli u upravi` me neće zaštititi od eventualne tužbe ako jednog dana tamo neko bude imao erekciju zbog mojih prihoda.
Računam da nisam prvi genije u Srbiji koji bi preko MB-a da nešto prodaje online, i da su mnogi ljudi već odavno bezbedno u tome. Nadam se da je ovo mesto gde će naići neko od takvih i uputiti me.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647014. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.