Zanima me koliko je pouzdano kupovati preko Newegg-a,Amazona i slicnih servisa. Takodje me zanima kako to radi. Da li ja uplacujem u dolarima ili moze i u evrima. Kada uzimam neku komponentnu koja ima 2,3 ili vise godine garancije,i ako ispadne da je proizvod neispravan,da li ja njima vracam proizvod posiljkom a oni meni daju nov? Da li,kada pored proizvoda pise `free shiping` znaci da je dostava na kucnu adresu potpuno besplatna? Koji s nacini placanja?
Preko newegga samo amerika i kanada mogu da kupuju, cini mi se, a placa se iskljucivo preko paypal-a. Nije bitno koja je valuta, skida ti sa deviznog racuna po trenutnom kursu pa se sve to iskalkulise. Posiljka jeste potpuno besplatno ako pise free shipping, ali kao sto sam ti rekao jedino se tamo prodaje i salje. Ja sam kupio preko newegga memoriju i graficku pre godinu i 8 meseci i sve je bez problema bilo, tj tamo sam preko ujaka narucio na njegovu adresu pa mi doneo ovde. Sve u najboljem redu. Bez paypal-a ne racunaj mnogo na kupovinu vani. IMa sajtova gde moze al nije to to. Za cenu posiljke samo za YoYo kosta blizu 30 dolara. Carinu mozda promuvas da ne platis ako napisu da je GIFT i da nema vrednost. Preko e-bay-a dosta prodavaca navodi da ce porudzbinu poslati kao gift i da se nece platiti carina i ima shipping do Srbije, ali nazalost nemamo paypal pa ne mozemo da platimo. Aj da vidimo i taj januar dal ce stvarno da pocne. Mislim da sam ti na svako pitanje odgovorio. A da, verovatno si video temu da sam narucio YoYo iz Velike Britanije i da me carina na 2000din izasla 1000 dinara. Sranje. A ne verujes da su mi likovi poslali u ponedeljak paketic i da je stigao u petak ujutru pre 9. Efikasno. Pitaj nesto ako jos zanima.
Evo ti i prve ruke za amazzon kupujem preko njih i nisam imao problema. Izeo sam internet visa kod banka intese prolazi bez problema na amazonu. Napravis acount na amazonu, ostavis podatke, adresu na koju se salje roba, ja kupujem tako da mi salju kod prijatelja koji zivi u americi, ja placam odavde i on kad dolazi u srbiju mi donese, jer izadje ultra skupo kad salju u srbiju, neka looda cifra za shiping+ na cenu+shiping dodas porez i carinu.
Na amazonu mozes da poogledas rejting prodavca, ja uvek gledam da ima preko 98% pozitivan feedback i da ima veliki broj transakcija i naravno citaj komentare kupaca. Ja ljudima u kad pricam sta moze i za koju cenu.
E sad sto se tice vracanja, iz srbije mi ne deluje realno, ali iz amerike to radi opusteno. Fre shiping ne naplacujutu ti ga, Ako je zamena robe njihovom krivicom oni placaju postarinu, ako je tvojom ti placa, narucio si xl majcu to si i dobio ali ti je mala, pa hoces xxl ti placas shiping, a ako si dobio greskom S oni placaju shiping. Imas opciju u nekom roku da vratis robu zbog razloga I JUST DOINT LIKE IT, vracaju ti pare ti placas postarinu, naravno ovo govorim za ameriku iz srbije da vratis nesto ne deluje mi da moze da bude dobro. Na karticu ja uplacujem evre oni se automatski konvertuju u dolare prilikom transakcije po nekom kursu kupovni -prodajni gde ti nesto sitno kaliras ali nista strasno
moja iskustva sa amazonom su samo pozitivna Devize devize bonda elema
Meni sad tetka iz USA dolazi, 17og, bas sam hteo jednu takvu da narucim pa da mi donese, al se ne isplati da uzimas, a da nemas garanciju, te tek izbacene kartice. Ipak je to sve sveze, ne znamo kako se ponasaju, a cinjanica da su grafe generalno rizicna kupovina bez garancije. Sad ce ovde, pa ce pazarimo.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647014. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.