Ljudi, na gmailu imam svoj email ali moje korisničko ime ne mogu da ukucam primenim tastature a kamoli lozinku. To je bilo juče. Klikno sam dole ispod na hiper vezu u slučaju kad se ne može pristupiti nalogu pa posle išao redom ka da sm zaboravio šifru, pa prepisivao neki text, pa odgovorio na postavljeno pitanje ispravnim odgovorom i konačno otvorio svoj email na gmailu. Sinoć nisam mogao opet, treba da prože 24 sata pa da opet pokušam. Evo sad probam opet i neće, ne da mi da kucam po tastaturi korisničko ime jer kursor stoji te stoji u tom polji kao da je sve u redu. Ali primetio sam da između polja za korisničko ime i polja za lozinku stoji napisan neki mail: ex: pat@example.com. Da to nije neki virusčina ili nešto još gore. kako da napišem svoje korisničko ime i lozinku i otvorim svoj mail.
umalo da zaboravim, primetio sam da kad komp ubodem fleš od 4 GB da su neki direktorijumi postali exe fajlivi, tj. umesto DIR piše exe. Ne znam šta je, mora da je virus napo : GORI OD SIDE.
iMALI IKO IKAKVU IDEJU, ŠTA DA RADI, Treba mi moj mail na gmailu i kako na flešu svi DIR postadoše odjednom exe . Pomagajte i hvala unapred.
Za gmail ne znam šta ti pravi problem. Nisam nikad imao sličan problem. Za ovo sa direktorijumima, definitivno imaš virus. Sredi to sa updateovanim nekim antivirusom, i odradi scan sa Spybotom usput... __________________ Scourge of PCBerza
Koji operativni sistem? Koji browser (IE, FFox, Chrome...)?
08.06.2010. 23:15
status: user broj poruka: 10997
Meni se desavalo da u nekim starijim verzijama FFox-a i Chrome-a nisam mogao da upisem korisnicko ime i sifru, kako na Gmail-u tako i na hotmail-u zato sto je bilo problema sa Java i Flash plugin-ovima. Sve to u Win7 beta.
imam Avast koji je stalno aktivan i non stop se aptejtuje sam svaki dan ili već kad ima novu bazu. A taj Spybot ću da probam, imo sam ga negde, pa ću ga instalirati. Ali mi reci kako da flešku očistim, dali da i ona bude ubodena dok Spybot-om budem drljo po kompu i Avastom.
kako da ocistim cash i cokies. nisam to nikad radio. ako nije teško uputi me , možda i nekom drugom to zatreba. u svakom slučaju hvala što se trudite, probaću sve što mogu.
ili ako ti je lakse ,trebalo bi da se ovo otvori kad pitisnes ctrl+shift+delete ,ostalo je isto kao na slici ,i delete
ako ne uspe ,probaj google chrome ,u svakom smislu je bolji od IE
CARPE DIEM
:: :: kako da ocistim cash i cokies. nisam to nikad radio. ako nije teško uputi me , možda i nekom drugom to zatreba. u svakom slučaju hvala što se trudite, probaću sve što mogu ::
Znači li to da posle neću imati na spisku sve one internet adrese koje su mi vanže i koje opet moram da posećujem. kako da ih negde zapamtim pa da opet mogu da ih otvaram. važne su mi.
mada ,veruj mi ,moj ti je savet da predjes na google chrome ,i uvezes sve to sto si imao na internet exploreru u chrome ...browser kao browser je bolji i sigurniji i redovno se updejtuje ...inace ,probaj ovako , skini google chrome i instaliraj > probaj preko njega da udjes na gmail > ako hoce ,uzmes lepo i importujes sve sa internet explorera u chrome ...
ako nece ,mada ne verujem ,uvezi sve podatke u chrome i obrisi ono sve sto sam naveo iz explorera ...
jbg mora nekako da radi
a da ,podatke uvozis u chrome tako sto ides na poesavanja > opcije > uvezi podatke iz drugog pregledaca >oznacis iz kog browsera prebacujes stvarcice i klik na uvezi (verovatno ce ti biti na srpskom pa ce ovako da izgleda)
izgleda kao naporan posao ali ne treba ti vise od 5 min
Re: gmail-Korisničko ime: ne prima text sa tastature
09.06.2010. 00:43
status: user broj poruka: 9459
Jesi li probao da paste-ujes svoj user&pass,dakle `control+V`,jer je moguce da je browser zabagovan iz mnogih razloga:flash,java...
Sto se tice fleske i .exe fajlova umesto foldera,najverovatnije si zapatio virus,ima ih trilion sa takvim simptomima.
Iskeniraj ceo sistem sa nekim od antivirusa sa najnovijim update-om,koji vec koristis.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: Ljudi, na gmailu imam svoj email ali moje korisničko ime ne mogu da ukucam primenim tastature a kamoli lozinku. To je bilo juče. Klikno sam dole ispod na hiper vezu u slučaju kad se ne može pristupiti nalogu pa posle išao redom ka da sm zaboravio šifru, pa prepisivao neki text, pa odgovorio na postavljeno pitanje ispravnim odgovorom i konačno otvorio svoj email na gmailu. Sinoć nisam mogao opet, treba da prože 24 sata pa da opet pokušam. Evo sad probam opet i neće, ne da mi da kucam po tastaturi korisničko ime jer kursor stoji te stoji u tom polji kao da je sve u redu. Ali primetio sam da između polja za korisničko ime i polja za lozinku stoji napisan neki mail: ex: pat@example.com. Da to nije neki virusčina ili nešto još gore. kako da napišem svoje korisničko ime i lozinku i otvorim svoj mail :: :: umalo da zaboravim, primetio sam da kad komp ubodem fleš od 4 GB da su neki direktorijumi postali exe fajlivi, tj. umesto DIR piše exe. Ne znam šta je, mora da je virus napo : GORI OD SIDE. :: :: iMALI IKO IKAKVU IDEJU, ŠTA DA RADI, Treba mi moj mail na gmailu i kako na flešu svi DIR postadoše odjednom exe . Pomagajte i hvala unapred ::
Da ne poveruješ, sa paste tj CTRL+V i za korisničko ime i za lozinku ušao sam na svoj email. U pravu si, zabagovalo je nešto očigledno.
Savetuju mi da pređem na Firefox, nekako sam navikao na explorer, ima dosta opcoja. Svakako ću i GoogleChrom da probam. Mogu li da ih koristim istovremeno.
Skeniraću ceo komp. Šta misliš da ubodem i flešku pa nek i nju skenira ili da sa nje prebacim na komp pa da nju formatiram posebno, mada skoro da i nemam mesta na kompu.
mozes da koristis koliko god hoces browsera istovremeno
09.06.2010. 00:59
status: user broj poruka: 911
mada mislim da ces brzo da senaviknes i da predjes na google chrome ...dize se za sekund ,extra brzo ucitava stranice ,imas i extenzije raznorazne ...ma videces ,probaj ,nista te ne kosta ...
Avast ko avast meni bas nije pomogao kad je virus vec na kompu, dobar mi je bio od neta kad oce nesto da prodje i tu uvek sve blokira tako da nemam problema oko toga, a da sprecis da od fleske predje na komp virus skini autorun virus remover, pokrenes taj program pa onda ubodes flesku i to je to. I mozes jos jednu foru da probas, napravi novi folder sa imenom autorun na c i na d particiji(ili koliko god da ih imas)i tako ostavi da se zastitis od ostalih napada slicnih virusa.....
Najbolje je da Koristis firefox + opera,nek se nadju oba,posto nijedan od njih nije savrsen.Kad imas problema sa pojedinim sajtovima sa operom,onda je tu firefox,i obrnuto,a ti se odluci koji ce ti biti primarni(stvar navike i vizuelne privlacnosti...).Makar ih ja koristim.
Sto se tice skeniranja compa:Ne moras sa fleske da prebacujes na comp,tako mozes napraviti jos veci rsum,neznajuci o kojem se virusu radi i koje su mu zlokobne namere,nego lepo iskeniraj kompletan comp c,d,e,removable...Nebi bilo lose i da ga prevrtis sa spyware-om i unhackme.
P.S.Stikliraj show hidden files and folders,pa vidi sta se sve nalazi na fleski
:: :: Da ne poveruješ, sa paste tj CTRL+V i za korisničko ime i za lozinku ušao sam na svoj email. U pravu si, zabagovalo je nešto očigledno. :: :: Savetuju mi da pređem na Firefox, nekako sam navikao na explorer, ima dosta opcoja. Svakako ću i GoogleChrom da probam. Mogu li da ih koristim istovremeno :: :: Skeniraću ceo komp. Šta misliš da ubodem i flešku pa nek i nju skenira ili da sa nje prebacim na komp pa da nju formatiram posebno, mada skoro da i nemam mesta na kompu. ::
Tako ću i da uradim. Ima Spywarko da mu *ebu kevu. Neće mu pasti napamet da prismrdi mom dobroćudnom kompu ikad više. Firefox već cepa jer još nešto gledam na netu a ostalo ću sutra - smoždilo me ovo skroz. A flešku ću da držim ubodenu dok ne čujem da je virus CIKNO. AVAST ĆU ZADRŽATI DA ME ŠTITI OD NAPADA SA NETA. Ljudi, hvala što mi pomažete, svaki predlog mi znači. Javiću šta sam napravio sutra popodne. Spavajte i vi malo, valja sutra raditi.
:: :: imam Avast koji je stalno aktivan i non stop se aptejtuje sam svaki dan ili već kad ima novu bazu. A taj Spybot ću da probam, imo sam ga negde, pa ću ga instalirati. Ali mi reci kako da flešku očistim, dali da i ona bude ubodena dok Spybot-om budem drljo po kompu i Avastom ::
sto ti je tesko da probas po par dana explorer, fox operu, chrome, safari... za prosecnog korisnika razlike u kvalitetu su zanemarljive, meni konkretno je najbitnije kako je resen raspored, i da lako nadjem gde se sta nalazi. zezas se malo pa vidis sam. jos jedan glas za NOD32 ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Savetuju mi da pređem na Firefox, nekako sam navikao na explorer, ima dosta opcoja. Svakako ću i GoogleChrom da probam. Mogu li da ih koristim istovremeno.
Chrome + MS Security Essentials (Ako nisi siguran da li ti je XP Genuine, onda ESET) ___________________________________________________________ First Blood
Re: Avasta ne menjaj ni pod razno (prvak je u kategoriji free home limited av).
09.06.2010. 17:26
status: user broj poruka: 2931
lepo si rekao, u free limited kategoriji. zasto bi bilo ko koristio free limited verziju necega pored full punokrvnog sistema, napr. `registrovanog` eset smart security 4? ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: Odlican av, redovno apdejtovan i apgrejdovan, sa svim (standardnim) modulima cak i u toj oslabljenoj varijanti. :: ::
to su virusi i ako menja broser opet ce imati probleme !? Ljudi su mi se zalili u zadnje vreme da im se tastatura cudno ponasa cak i da im kuca unatraske.
Covek je rekao da mu firefox uveliko cepa,sto znaci da je do browsera.Ako je skenirao sistem sa nekim od antivirusa+spyware+unhackmi,verovatno su mu virusi vec ciknuli.
:: :: :: :: to su virusi i ako menja broser opet ce imati probleme ! :: Ljudi su mi se zalili u zadnje vreme da im se tastatura cudno ponasa cak i da im kuca unatraske ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.