Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
sstef Skype 19.05.2010. 01:20 T26880

status: user
broj poruka: 120
Imam jedno pitanje za ona koji su malo vise strucniji. Interesuje me sledece da li i na koj nacin moze da se blokira Skype da recimo neko ne moze da uloguje?Ima laptop i PC u mrezi i preko rutera izlaze na naet.Pc je povezn LAN kartom a laptop preko wireless.
Odmah da kazem da sam traio preko i neta i koliko sam imao prilike da vidim to i nije bas jednostavno.
On koristi neke tunel protokole koje sve neznam i kako i na koji nacin ih blokirati?

Hvala unapred

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 19.05.2010. 01:51 #214935

broj poruka: 12794
Možeš na primer da ga blokiraš kroz firewall da se konektuje na net, pa će delovati ko da ne radi. Kad tebi zatreba skype samo skloniš blokadu...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

sstef Re 19.05.2010. 11:38 #214977

Probao sam ja kroz firewwall na ruteru ali nece,nije ipak tako jednostavno.Znaci nije problem blokirati njihov zvanicni sajt vec zelim da blokiram program da se konektuje na net a samim tim loguje na odredjeni profil.
strela75 A gasenje? 19.05.2010. 12:44 #214985

broj poruka: 1589
Mislim, kako ce se logovati ako ti je ugasen program (da ga nema ni u system tray-u)? Usput proveris preko Task Managera da nema neki servis upaljen. Ako ima - nasilno ga ugasis i to bi trebalo da bude to. Plus, obavezno deaktiviraj opciju samostalnog update-ovanja.

Pozdrav.

PS. Koristim Skype i kad mi je iskljucen, nemam protok prema-od interneta. Kako si zakljucio da ti brljavi komp po internetu ili internet po kompu?
sstef Re 19.05.2010. 15:41 #215053

Mozda se mi nismo razumeli. Ja zelim da postignem efekat da kao u nekoj firmi u kojoj zelis da svoijm radnicima zabranis pristup.To zelim da uradim na taj nacin da oni neznaju da ih neko blokira,znaci da probaju da se uloguju na skype ali da jednostavno nemogu.Da ja preko mreze i podesenja rutera samo u odredjeno vremenskom intervalu dozvolilm pristup da ne bi preterivali u koriscenju.Nadam se da smo se sada razumeli
goranvu ... 19.05.2010. 16:31 #215073

broj poruka: 195
Pokušaj da u ruteru blokiraš pristup adresi http://ui.skype.com, ako imaš takvu mogućnost.
sstef Re 20.05.2010. 14:48 #215476

Probao sam da blokiram adresu koju si da kroz firewall rutera i ništa. Ulogujem se bez probema.
Ako ima nekih drugih predloga recite

Hvala unapred
Daum Re: Re 20.05.2010. 17:10 #215507

broj poruka: 12794
Nisam mislio kroz firewall na routeru, već kroz softverski firewall. Lako se to odradi. Instaliraj ESET Smart Security 4 pa probaj...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

:: Probao sam ja kroz firewwall na ruteru ali nece,nije ipak tako jednostavno.Znaci nije problem blokirati njihov zvanicni sajt vec zelim da blokiram program da se konektuje na net a samim tim loguje na odredjeni profil
::
MaliAbner Koji si ti streber... 20.05.2010. 23:59 #215606

broj poruka: 7769
U prosloj firmi su skoro sve branili cak su i DVD-RW zakljucavali, jednostavno bas sve ali uvek se nadje nacin da se to zaobidje.
A sve te zabrane su bile zbog paranoje direktorove svalerke (i desne ruke) koja je umislila da neko odaje poslovne tajne.

Generalno USB nisu mogli da zabrane, a cim imas net imas i web-mail pa mozes da saljes i primas razne sadrzaje, cak i poslovne tajne.

Od mene za tebe jedan crni flor posto ljudstvu uskracujes sitnice koje zivot znace...

I da znas sve sto je zabranjeno je izazov i narod namerno pokusava da tuca one koji postavljaju zabrane, a tamo gde su slobode narod skromnije trosi resurse... jednostavno ne pricinjava mu toliko zadovoljstvo...

Tomato Republic Of Serbia !!!

markozutic Re: Koji si ti streber... 21.05.2010. 01:22 #215624

broj poruka: 1463
MaliAbner je skroz u pravu, tako je i kod nas u skoli, u jednoj ucionici prof sve drzi zakljucano i neda internet, dok ovamo gde ga i imamo i ne koristimo toliko :D

Intel E7500 2.93GHz
Gigabyte GA-EP43-DS3
1x2GB Apacer 800MHz
250GB WD
Gainward 9800GT 512MB
Chieftec 350W
Samsung 710n 17` TFT

:: U prosloj firmi su skoro sve branili cak su i DVD-RW zakljucavali, jednostavno bas sve ali uvek se nadje nacin da se to zaobidje
:: A sve te zabrane su bile zbog paranoje direktorove svalerke (i desne ruke) koja je umislila da neko odaje poslovne tajne
:: Generalno USB nisu mogli da zabrane, a cim imas net imas i web-mail pa mozes da saljes i primas razne sadrzaje, cak i poslovne tajne
:: Od mene za tebe jedan crni flor posto ljudstvu uskracujes sitnice koje zivot znace..
:: I da znas sve sto je zabranjeno je izazov i narod namerno pokusava da tuca one koji postavljaju zabrane, a tamo gde su slobode narod skromnije trosi resurse... jednostavno ne pricinjava mu toliko zadovoljstvo..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
sstef Re 21.05.2010. 02:44 #215635

Vidim da su mi MalliAbner i markozutic stavili zamerke zato sto sam hteo nesto novo da naucim.Ok
Pozz
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs