Sta od materijala treba za Web kao na primer Flash...?
STRANA 1 OD 1
scientist
Sta od materijala treba za Web kao na primer Flash...?
27.04.2010. 06:16
T26359
status: user broj poruka: 488
Pozdrav svima!
...player ili slicno. Da li ima negde zgodna lista toga tako da mogu nekom instalirati sistem i odmah mu staviti potrebne elemente da se ne cimam naknadno.
mislis - sta treba da se uradi nakon instalacije sistema (windows?) da bi racunar bio bezbedan i potpuno operativan za krsarenje netom? potvrdi mida si na to mislio da ne kucam dzabe ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Znaci, nakon osnovne instalacije OS-a (pretpostavljam da je neki
27.04.2010. 11:25
status: user broj poruka: 10997
M$ Window$), prvo treba instalisati drajvere za maticnu plocu (pa ako je na njoj i audio karta koja ce biti koriscena itd. itd.). Drajver za graficu kartu (ili graficke karte). Zatim sve osnovne plugin-ove: flash, macromedia shockwave, Sun Java. Sledi kolekcija codec-a (recimo, K-lite full paket, koji sadrzi i medija plejer). Dodatni Internet browser (koji treba proglasiti default-om), na primer `Firefox`. Razni programi, igre, po potrebi. Eventualno apdejtovati .NET (bez kojeg neki programcici nece da rade. trenutno je aktuelna verzija 4.0). Antivirus.
Podesavanje servisa (iskljuciti spijune i bedastoce poput `error reporting`, `win defender`...). U `Control panel/system/advanced` takodje iskljuciti `error reporting` i (ako se radi o OS-u sumnjivog legitimiteta) `automatic update`.
Deo koji sam mislio odnosi se na, kako rece tortojed: flash, shockwave, java, .NET pa ja mislim da treba mozda i quicktime, realplayer, divx, onaj silver nesto, adobe air,... mozda sam nesto ispustio e sad sta je od ovoga zaista neophodno za krstarenje netom, znaci sta je zaista dovoljno ali da ne gusi racunar.
Ono sam gore napisao nabrzaka, nisam imao vremena :), flash, java su 2 najbitnije stvari, za internet ti jos treba samo dobar browser i to je to.
Prvo odraditi: flash, java, Adobe reader
Browser: Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera
Za video: kod mene je GOM player, neki kodeci, ja skinem DIVX kodeke jer odlicno odradjuju posao
Za slike: Google Picasa, ja je koristim, imas hrpu programa jos
Za muziku: Winamp ili AIMP, ja koristim Winamp
Za rezanje diskova: Kod mene se Nero Micro odlicno pokazao
Za downloadovanje: jDownloader, uTorrent, Free Studio Manager (odlican program za skidanje raznih sadrzaja sa interneta, pogotovu sa youtube-a, a ima jos gomilu opicja)
Za chat: Windows Live Messenger (MSN), Google Talk, Skype,...
Antivirus: Ja koristim AVG Free+ Spy Bot Search and Destroy
Za kontrolu racunara (remote control): TeamViewer
Za rar arhive i image fajlove: Winrar i Daemon Tools
Za gledanje DVD filmova: Cyberlink Power DVD
Program za PDF-ove: Adobe reader (ima jos jedan dobar program ne znam kako se zove, ali neko ce ovde sigurno napisati)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.