Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Sta od materijala treba za Web kao na primer Flash...?
STRANA 1 OD 1
scientist Sta od materijala treba za Web kao na primer Flash...? 27.04.2010. 06:16 T26359

status: user
broj poruka: 488
Pozdrav svima!

...player ili slicno. Da li ima negde zgodna lista toga tako da mogu nekom instalirati sistem i odmah mu staviti potrebne elemente da se ne cimam naknadno.

Hvala unapred!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mixx ??? 27.04.2010. 06:50 #208631

broj poruka: 2931
mislis - sta treba da se uradi nakon instalacije sistema (windows?) da bi racunar bio bezbedan i potpuno operativan za krsarenje netom? potvrdi mida si na to mislio da ne kucam dzabe

tortojed Znaci, nakon osnovne instalacije OS-a (pretpostavljam da je neki 27.04.2010. 11:25 #208682

broj poruka: 10997
M$ Window$), prvo treba instalisati drajvere za maticnu plocu (pa ako je na njoj i audio karta koja ce biti koriscena itd. itd.). Drajver za graficu kartu (ili graficke karte).
Zatim sve osnovne plugin-ove: flash, macromedia shockwave, Sun Java. Sledi kolekcija codec-a (recimo, K-lite full paket, koji sadrzi i medija plejer). Dodatni Internet browser (koji treba proglasiti default-om), na primer `Firefox`. Razni programi, igre, po potrebi. Eventualno apdejtovati .NET (bez kojeg neki programcici nece da rade. trenutno je aktuelna verzija 4.0). Antivirus.

Podesavanje servisa (iskljuciti spijune i bedastoce poput `error reporting`, `win defender`...). U `Control panel/system/advanced` takodje iskljuciti `error reporting` i (ako se radi o OS-u sumnjivog legitimiteta) `automatic update`.

gile23 ... 27.04.2010. 11:32 #208685

broj poruka: 9121
Java, Office, driveri svi, antivirus i podesavanje servisa, Gom player i kodeci !

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
scientist OK MOMCI ali niste me u potpunosti razumeli 27.04.2010. 14:41 #208752

Deo koji sam mislio odnosi se na, kako rece tortojed:
flash, shockwave, java, .NET
pa ja mislim da treba mozda i quicktime, realplayer, divx, onaj silver nesto, adobe air,...
mozda sam nesto ispustio
e sad sta je od ovoga zaista neophodno za krstarenje netom, znaci sta je zaista dovoljno ali da ne gusi racunar.

poz

gile23 ... 27.04.2010. 16:26 #208792

broj poruka: 9121
Ono sam gore napisao nabrzaka, nisam imao vremena :), flash, java su 2 najbitnije stvari, za internet ti jos treba samo dobar browser i to je to.

Prvo odraditi: flash, java, Adobe reader

Browser: Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera

Za video: kod mene je GOM player, neki kodeci, ja skinem DIVX kodeke jer odlicno odradjuju posao

Za slike: Google Picasa, ja je koristim, imas hrpu programa jos

Za muziku: Winamp ili AIMP, ja koristim Winamp

Za rezanje diskova: Kod mene se Nero Micro odlicno pokazao

Za downloadovanje: jDownloader, uTorrent, Free Studio Manager (odlican program za skidanje raznih sadrzaja sa interneta, pogotovu sa youtube-a, a ima jos gomilu opicja)

Za chat: Windows Live Messenger (MSN), Google Talk, Skype,...

Antivirus: Ja koristim AVG Free+ Spy Bot Search and Destroy

Za kontrolu racunara (remote control): TeamViewer

Za rar arhive i image fajlove: Winrar i Daemon Tools

Za gledanje DVD filmova: Cyberlink Power DVD

Program za PDF-ove: Adobe reader (ima jos jedan dobar program ne znam kako se zove, ali neko ce ovde sigurno napisati)

Korisnicki programi: Office, Adobe Master Collection CS5 (uskoro ce)

Neki program za miksovanje muzike (ko to voli): Virtual DJ ili Traktor DJ

Za sta sluze Silverlight i Adobe Air ne znam, ali ih imam instalirane, takodje Quicktime bi trebalo instalirati, ali veoma malo sajtova ga koristi :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
scientist Naso lepo poredjano po azbucnom redu 01.05.2010. 19:42 #209742

Samo ipak mislim da nije neophodno bas sve instalirati

http://support.mozilla.com/en-US/kb/Popular+plugins

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs