Imam SBB net 4mb/256kb paket, povezao sam bratu net preko D-Link rutera.E sad me zanima kako i sa kojim programom mogu(ako moze)da mu ogranicim ili odvojim recimo na 1mb/64kb jer ovako ako on povuce neki torrent ja ne mogu ni google da otvorim ?
Ja imam TP-Link ruter i to mogu da uradim za svaki port-priključak posebno, iz web interfejsa kojim se pristupa podešavanjima rutera, zato pogledaj ima li to i za D-Link, trebalo bi. Obično je default IP adresa i neki tupav pwl i usn tipa admin-admin i slično. Kod TP Linka podešavaš max up i down za priključak, ili, min, ili prosto, deliš dostupni bandwith uvek na fixne časti pa koristio ga ne koristio... zavisi šta ti treba.
evo pokusavam al me zeza to sto ne mogu da nadjem Net Limiter koji radi pod Win 7-com
NVidia
:: Ja imam TP-Link ruter i to mogu da uradim za svaki port-priključak posebno, iz web interfejsa kojim se pristupa podešavanjima rutera, zato pogledaj ima li to i za D-Link, trebalo bi. Obično je default IP adresa i neki tupav pwl i usn tipa admin-admin i slično. Kod TP Linka podešavaš max up i down za priključak, ili, min, ili prosto, deliš dostupni bandwith uvek na fixne časti pa koristio ga ne koristio... zavisi šta ti treba :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
:: Ja imam TP-Link ruter i to mogu da uradim za svaki port-priključak posebno, iz web interfejsa kojim se pristupa podešavanjima rutera, zato pogledaj ima li to i za D-Link, trebalo bi. Obično je default IP adresa i neki tupav pwl i usn tipa admin-admin i slično. Kod TP Linka podešavaš max up i down za priključak, ili, min, ili prosto, deliš dostupni bandwith uvek na fixne časti pa koristio ga ne koristio... zavisi šta ti treba :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
:: probacu to sa D-link-om.Thanks Everybody :: :: :: :: NVidia :: :: :: :: :: Ja imam TP-Link ruter i to mogu da uradim za svaki port-priključak posebno, iz web interfejsa kojim se pristupa podešavanjima rutera, zato pogledaj ima li to i za D-Link, trebalo bi. Obično je default IP adresa i neki tupav pwl i usn tipa admin-admin i slično. Kod TP Linka podešavaš max up i down za priključak, ili, min, ili prosto, deliš dostupni bandwith uvek na fixne časti pa koristio ga ne koristio... zavisi šta ti treba :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: :: :: ::
Pa covek kaze da ima D-Link ako ja dobro vidim .U advance opcijama ima da se namesti cinimi se da pise QoS Engine i tu stavi Manual Uplink Speed auto na disable,i postavi koliko hoces 1mb,2,4,..koliko hoces. pozzzzz
:: Pa covek kaze da ima D-Link ako ja dobro vidim .U advance opcijama ima da se namesti cinimi se da pise QoS Engine i tu stavi Manual Uplink Speed auto na disable,i postavi koliko hoces 1mb,2,4,..koliko hoces :: pozzzz :: :: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO :: :: ::
Zahtev je bio da kupim ruter koji NEMA wireless na sebi, i, jedva sam ga iskopao. Trebalo mi je skoro mesec dana a i to sam odradio naručivanjem, na slepo.
TD-W8960N Trenutno `rabim` ovo govance, to im je top model, kada je ADSL ponuda u pitanju i bas cu da precesljam te opcije... Mada, mislim da ovaj model ne moze to da odradi.
:: TL-R46 :: :: Zahtev je bio da kupim ruter koji NEMA wireless na sebi, i, jedva sam ga iskopao. Trebalo mi je skoro mesec dana a i to sam odradio naručivanjem, na slepo :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: :: :: @Pisk :: :: :: :: Koji je to model TP Link-a ::
a niko nije spomenuo upload ko da on nema veze sa ovom pricom torenti ce pre da ti `pozderu` sav upload nego download,vidis i sam da ti je agregacija(kao i vecini) 16:1 ,mislim ocajna za ovo doba, tako da kad ti jedna masina povuce sav upload dolazis do situacije da ostale u mrezi nemogu ni da surfuju a kamoli da igraju igre na net-u ..... znaci moras kontrolisati isto tako i upload torent programi mahom imaju opcije za max dow i max upload sto bi reklo da mozes i tu da se poigras ali iz iskustva znam da to nije pouzdana metoda ,namerno su to odradili tako da uploaduje visestruko vise od zadanog ..........
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.