Postavio sam sajt, a nema ga u google pretrazi ???
STRANA 1 OD 1
NenadV
Postavio sam sajt, a nema ga u google pretrazi ???
11.03.2010. 18:09
T25215
status: user broj poruka: 89
Napravio sam sajt preko free web hosting sajta pre neki dan i postavio ga na netu. Medjurim kada ga pretrazujem preko google ili yahoo ne izbacuje nista. Da li zna neko zasto ?
Za pocetak, trebas ga prijaviti na pretrazivace i sacekati, a onda imati kavalitetan, jedinstven sadrzaj, linkove ... jednom recju, SEO. Sa dve reci, dosta rada. Naravno, ovo dosta rada se odnosi na to ukoliko juris neke pozicije na pretrazivacima...
jednom sam na onim sajtovima gde se skidaju programi i programcici, naisao ne program koji podize navodno tu trazenost na google... tako nekako. medjutim mene zanima da li ce isto da se pojavi i free web sajt i onaj sa placenim domainom, po mom misljenju ako ja platim novac za https://www.ramzesIII.com, onda u google pretrazi mora da pokaze taj sajt a u free, je druga prica, ako gresim neka me neko ispravi. Mislim cela je fora placanju domaina....
ps. ima i google svoje free web sites ali ih ne nalazi u pretrazi ???? (probao sam)
Kako mislis da google ili neki drugi pretrazivac zna da tvoj sajt postoji. Da bi pretrazivaci `saznali` za tvoj sajt moras da: 1. Ostavis link ka tvom sajtu na nekom posecenom sajtu (na primer stavis na profilu u potpisu na elitesecurity.org i kada god postujes nesto na forumu, link za tvoj sajt ce stajati u potpisu na svakom postu). Googlebot cesto obilazi sajtove sa dosta saobracaja i ujedno proverava sve linkove sa njih. Naravno ne znaci da cim googlebot dodje do tvog sajta da ce ga odmah i indeksirati (po nekom mom iskustvu treba mu 7-10 dana, mada sam cuo i price da mu treba i par nedelja, nekada cak i meseci da indexira neki sajt). 2. Druga opcija je da sam prijavis svoj sajt na adresi: http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl ili preko google webmaster tools-a i da imas dosta strpljenja i cekas.
Jako bitna stvar je optimizacija sadrzaja na samom sajtu (title tag - dobar opis sa kljucnim recima u naslovu svake strane, meta description - opis koji se pojavljuje u google pretrazi, head tag-ovi h1, h2... sa kljucnim recima, koriscenje kljucnih reci u linkovima ka drugim stranama na sajtu, alt tag-ovi za opis slika, meta keywords ali samo ako se reci nalaze na samoj strani ... uf ima dosta toga...). Nije bitno da se tvoj sajt pojavi na googlu kada neko ukuca tvoju direktnu adresu (jer to moze da uradi i direktno u adress bar-u), nego kada do tvog sajta dodje preko neke kljucne reci. A optimizacija samog sadrzaja na sajtu je bitna kasnije zbog rangiranja u pretrazi, jer kao sto sam znas nije isto kada se pojavljuje na prvoj strani ili na osamdesetoj.
Inace optimizacija ili SEO nije tako jednostavna da bi se opisala u par postova, moras da sednes i da citas. Probaj na sledecem linku: http://lmgtfy.com/?q=seo
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.