Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
EUnet slepci
STRANA 1 OD 2  
shkomi EUnet slepci 30.01.2010. 08:18 T24144

status: user
broj poruka: 852
Kod EUneta sam od 96e ili 97e. Imam ADSL od prvog dana kada se pojavio na mojoj centrali i tada sam dobio neki drljavi modem koji polako ispusta dusu. Hteo sam da zamenim taj stari modem za novi bezicni i treba da doplatim 2500din, ajde nekako ali sad sledi spektakl. Treba da im vratim modem, spliter, kablove, INSTALACIONI DISK I KUTIJU. Ako to nemam nije problem, kutiju sto nemam da im vratim ce mi naplatiti 100 dinara a tu sam toliko zapenio da nisam cuo koliko kosta instalacioni disk. Ona mucenica na centrali nije nista kriva tako da sam se maksimalno iskontrolisao, ali to bi bilo to. ZAVRSIO SAM SA EUNETOM

SLEPCI

Devize devize bonda elema
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict Sto bi uzimao kod njih 30.01.2010. 08:28 #185056

broj poruka: 4515
Kupi sam adsl ruter. Tp Link radi ok.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
8====D ~ ~ ~

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
shkomi grrrrrr 30.01.2010. 08:32 #185057

Toliko sam im para ostavio za ovih 10 i kusur godina da bi trebalo da mi daju ne 1 nego 3 bezicna za DZ, a kamoli da mi naplacuju kutiju 100 dinara @!$!@#@#$@# grrrrrrrr

lauven ... 30.01.2010. 09:31 #185060

broj poruka: 54

Kakvi pilicari!!!! Citam i ne verujem...

Jeste da zivimo u Srbiji ali mi i dalje neke stvari nece biti jasne.

Evo, na primer, zbog ove anti-reklame ce izgubiti mnogo vise od tih 100 din. jeb*la ih kutija. Klosari, sta reci.

Recimo da sam planirao da uzmem hosting kod njih i da nakon ovoga promenim misljenje jer necu da imam posla sa pilicarima oni ce izgubiti mnogo vise od jedne kutije.

Najjeftiniji hosting paket: 3.723 din. + 730 aktivacija

Sto znaci da bi nadoknadili stetu od gubitka samo jednog potencijalnog korisnika morace da naplate otprilike 44 kutije
gile23 ... 30.01.2010. 09:49 #185065

broj poruka: 9121
Ako hoces ADSL idi kod Telekoma, ja mislim da mozes da kazes da 1 taj port zadrzis i da placas ADSL usluge Telekomu a ne Eunetu, znaci zadrzis port a promenis provajdera ili predji na SBB.

Pozdrav!
Scyter Re: 30.01.2010. 10:17 #185070

broj poruka: 8138
Toplo preporucujem Sezam-Pro.Dugogodisnji sam njihov korisnik,do sada sa njim nikakvih problema.Tehnicka podrska im je jako ljubazna,resavaju problem u roku od odmah.

P.S.
Cisto da kazem da nikako ne zelim da reklamiram ovu firmu.Znaci,samo moja preporuka.

The Way It`s Meant To Be Played

despot83 Chek,chek,chek..... 30.01.2010. 10:31 #185073

broj poruka: 711
Shta si ocekivao od Karica?
Leba i igara..... da te ispostuju........ma DAJ ne zanosi se.

A najvise ce ih zaboleti ako predjesh kod drugog provajdera.

Ja sam pre 2 god imao slicnu situaciju sa SBB-om i nista mi nisu rekli za disk i kutiju samo su trazili modem da donesem i to je to.

Keep this thread alive,EUneT is going DOWN.

Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi.

My machine: ECS notebook model 321: intel celeron M @1,3 GHz,512 DDR memare,VGA on board powered by SIS,hdd 40 gb toshiba,OC by Chinese people

MaliAbner Re: Chek,chek,chek..... 30.01.2010. 10:38 #185075

broj poruka: 7769
Jesi li ti dugo u podrumu pa povremeno izviris cisto da udahnes par puta svez vazduh?
Eunet je godinama unazad u vlasnistvu slovenaca bas kao i technikom i mnoge druge firme.
Ako zelis brzinu bez pucanja veze onda samo SBB.

Jeftiniji, brzi, stabilniji od ADSL-a.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Shta si ocekivao od Karica
:: Leba i igara..... da te ispostuju........ma DAJ ne zanosi se
::
:: A najvise ce ih zaboleti ako predjesh kod drugog provajdera
:: Ja sam pre 2 god imao slicnu situaciju sa SBB-om i nista mi nisu rekli za disk i kutiju samo su trazili modem da donesem i to je to
:: Keep this thread alive,EUneT is going DOWN
:: Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi
:: My machine: ECS notebook model 321: intel celeron M @1,3 GHz,512 DDR memare,VGA on board powered by SIS,hdd 40 gb toshiba,OC by Chinese peopl
H-nitro re 30.01.2010. 10:53 #185077

broj poruka: 1973
ma stoka eto sta su stoka kao i skoro sve ustanove u ovoj zemlji i sire, samo gledaju kako da ukradu dinar j*bo im pas majku, tako su i meni hteli da naplate kao jos jednu ratu za komp jos mi ona objasni slatkim jezikom ekonomije ja se ne razumem toliko u ekonomiju pa pitam lepo drugara advokata on covek se nasmeje i sve mi objasni kako hoce da ukradu novac sa 0% pravom da to urade, e onda sam otisao da ih razapnem na krst, posle ne da nisu zvali nego nisu ni pitali gde je deo rate koji nisam uplatio

ne vredi sa stokom moras na grubo...

Don`t drink and drive take joint and fly

raic re 30.01.2010. 11:01 #185081

broj poruka: 9006
ma ni sbb nije ništa bolji, tu i tamo se zaguši net, remonti svako malo, ping loš, neljubazni, spori, i svako malo oće da ti maznu, evo ja prošle godine uzimao onaj D3 mix paket na 12 meseci i lepo kažem ovom kad je bio da me priključi da neću NIKAKVE dodatne pakete kanala što sam posle i ponovio kad sam zvao centralu da mi puste signal, al jok, vosak im u ušima, posle prvog meseca stiglo 1000din više za ne znam ti kakav dodatni paket programa. ma lopovska banda, dobro mi nisu naplatili i da me skinu s tog paketa

a, da. sad i ne može više na godinu dana da se potpiše nego minimum na dve godine, paz da i ne potpišem, ko zna šta može da se desi za dve godine

tortojed Modemi-ruteri koji se isporucuju od strane nasih provajdera... 30.01.2010. 11:51 #185100

broj poruka: 10997
ADSL - kablovskog Interneta su toliko kvalitetni da u stvari, ono sto naplacuju pod tom stavkom je...AMBALAZA. Vise fata nego bata.

mikac962 Re: 30.01.2010. 11:58 #185101

broj poruka: 555
Dragi forumasi, ne zelim nikoga da branim ili napadam, ali ova tema pokazuje kavi smo mi. Lepo dobijes ugovor i umesto da ga procitas, na poverenje potpises, a onda problemi. Nije to samo slucaj sa EUneto, vec smo taki i kod potpisivanja kredita u bankama, ne citanja garantnih listova pri kupovini uredjaj itd...
Posle imamo probleme i ovako reagujemo, a uveliko smo i sami krivi za to. Zasto potpisati nesto sto ti ne odgovara? Necu da cuvam nikakvu kutiju sto godina, necu da reklamiram urdjaj kod Pere, kada sam ga kupio kod Mike...

Pisko Garancije i k 30.01.2010. 12:04 #185103

broj poruka: 6645

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

lahaine joj 30.01.2010. 12:11 #185105

broj poruka: 118
Pozdrav forumasima, sad ce cika Aca da vam objasni sta deluje u uslovima srpske ekonomije i snalaženja. Odeš u prostorije Euneta i lepo sve što imaš da im kazeš kažes ali JAKO GLASNO DA CELA ZGRADA CUJE kad krenu da se skupljaju ljudi oko tebe i kad počneš da privlačiš pažnju videćeš koka će tvoji problemi sami nestati. ZAKON GLASNIJEG bato ... :) meni uvek uspeva veruj mi . IMao sam problem konkretan za jedim adl operaterom i nisu hteli dami vrate moj polog od 3.000 dinara koja sam platio da bi dobio router (davno se to dešavalo) i kad sam prekinuo saradnju nisu hteli da mi vrate 3.000 i tu nastupam ja sa performansom.... ma nije prošlo ni 5 mina i bilo, sao se smirite gospodine nije nikakav problem sad ćemo sao pozvati šefa da se prokonsultujemo ... :) i naravno 3 soma nazad kod mene :)

imarkovic >> 30.01.2010. 12:12 #185106

broj poruka: 18996
ne mogu da ne pohvalim YUBC + moj TP-link 8840T, vise sam nego zadovoljan sa ADSL-om.

Pisko Re: Garancije i k 30.01.2010. 12:25 #185110

broj poruka: 6645
#$%### ti forum, obrisa mi pedeset redova posta od gore......
Sad ću da skratim i da vas poštedim prethodnog posta i pređem na suštinu:
nismo mi toliko nepismeni koliko smo kao kupci nezaštićeni od kurwinskih klauzula na garancijama koje praktično znače da nemate garanciju ili situacijama kada i to što piše, prodavac nikako ne misli i da ispoštuje. (Meni se nekako čini da oni to, šta god pisalo, čitaju kao: u slučaju reklamacije, uhvatite se za prepone).
Naime, tragajući za kombinovanim šporetom plin/eps, obio sam pragove više prodavnica u lokalu od 50km a onda se bacio i na net, da prokljuvim odakle su svi ti electrolux-i zanussi-ji (koji davno propadoše koliko se ja sećam), bire, bekoi, vox-ovi, indesit-i itd. (Svi su iz Turske op.aut., a poneki iz Rumunije)... i tako naletim na forume bratstva - i - jedinstva, forumaša iz ex Yu srpsko-hrvatsko-bosansko-crnogorskog govornog područja. Ukratko, nagrdiše Gorenje (ne za sve proizvode, ali za sve cene), Beko ispade i ok, ostali - kako-tako.... ali ono što sam tu otkrio je poenta ovoga što pišem: naime, garancija od 5 godina..... znači u stvari, da u periodu od 5 godina, imate obezbeđene delove, ali, PLAĆATE ugradnju istih kod ovlašćenih servisa po `ovlašćenim` cenovnicima, koji su, pogađate, takvi da vas `džaba` deo sa ovlašćenim radom, košta najmanje kao rad+deo kod neovlašćenog servisa, s tim da možete uštedeti put do tog ovlašćenog ako vam nije u blizini... potpuna navlakuša i prevara. Umesto 1 ili 2 godine normalne garancije, nemate u stvari ništa, a nakon 5 god još vam i obećaju da neće biti rezrevnih delova...

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
markopvict Idi kod Telekonja i uzmi Pirelli 30.01.2010. 12:28 #185112

broj poruka: 4515

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
8====D ~ ~ ~

Slavuj ... 30.01.2010. 12:32 #185114

broj poruka: 2236
U Telekomovom ugovoru piše:

Korisnik je upoznat da Oprema ostaje u vlasništvu Telekoma i da po Ugovoru ima samo pravo korišćenja iste. Korisnik je dužan da, po okončanju ugovora, opremu vrati Telekomu u ispravnom stanju.
Ukoliko, po okončanju ugovora, korisnik ne postupi shodno odredbama prethodnog stava ovog člana ili Opremu vrati u neispravnom stanju, dužan je Telekomu nadoknaditi iznos od 2000,00 dinara bez PDV-a.
(Pretpostavljam da bi, u slučaju neispravnosti, i posle moje naknade od 2000 dinara ruter opet ostao kod njih, jer ga verovatno cene 10 000 dinara).

Uglavnom za sve od tih uređaja čuvam ambalažu da, u slučaju nekih kvarova, ne moraju u radnjama da iskopavaju tamo neke kese i kutije ``iz podruma`` da bi poslali serviseru, jer nije poenta da se prodavci obavezuju za oštećenja opreme i nemar korisnika.

To što ti po isteku ugovora traže i ambalažu, najverovatnije je samo zato da im ne bi zauzimalo mnogo mesta, jer, npr. u Telekomu tu vraćenu opremu drže ispod stolova(u kutijama) i u nekim uglovima prostorija, dok se ne nakupi dovoljno da bi neko po to došao. Bar sam tako nešto video pre nekih godinu dana...

A i nisi naveo da li si im opremu vratio onako iz džepa, iz kese ili iz neke ``svoje`` kutije, približne veličine originalnoj, pošto ja nešto mislim da ti ne bi reč rekli za ambalažu da si sve to stavio u bilo koju sličnu kutiju, sve i da je fluoroscentno roze boje i da svira kada se otvori.

Što se tiče diska, sledeći put pročitaj ceo ugovor pre nego što ga potpišeš, a i ne traže ti bubreg, nego 2 eura, čisto jer će i njih koštati neka nova ambalaža, a svakako im to naručivanje kutija ne spada u okvire redovnog posla.

Jači su ovi što dižu trupce.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
shkomi cuvanje kutije i garancija 30.01.2010. 12:51 #185119

Sto se tice cuvanja kutije. Kad se kupuje tehnicka roba ako u garantnom listu pise da je potrebna kutija da bi se ostvarilo pravo na popravku u garantnom roku, to je u suprotnosti sa vazecim zakonom o zastiti potrosaca i samim tim taj clan je nistavan. Pa na sta bi mi licila kuca da cuvam kutije svega sto sam kupio poslednjih 5 godina???

Pa taman da su mi trazili i 5 dinara ne bi im dao za smrdljivu kutiju.

Slavuj ... 30.01.2010. 13:03 #185123

broj poruka: 2236
Zaboravio si da se zakon ne može primenjivati retroaktivno, tako da je takav ugovor itekako validan, bar 7 godina od datuma potpisivanja (kolika je već ona proizvođačeva norma za dostupnost rezervnih delova).

Meni su samo još u Gigatronu, za CPU hladnjak, rekli da čuvam kutiju i delove. Ionako uz hladnjak ide 100 delova, pa ne bih ni imao gde sa njima.

Jači su ovi što dižu trupce.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
predrag @lauven 30.01.2010. 13:28 #185140

broj poruka: 180
Da li stvarno misliš da će zbog anti-reklame neko da se drzne?! Ma daj, nemoj da si naivan! Boli EUnet-a đ.k., a takođe i buduće korisnike!

Ovo je opasna tema u zemlji Srbiji, a ovaj post/forum prilično tesan kako bi se iskazalo nezadovoljstvo..

xYz

:: Kakvi pilicari!!!! Citam i ne verujem..
:: Jeste da zivimo u Srbiji ali mi i dalje neke stvari nece biti jasne
:: Evo, na primer, zbog ove anti-reklame ce izgubiti mnogo vise od tih 100 din. jeb*la ih kutija. Klosari, sta reci
:: Recimo da sam planirao da uzmem hosting kod njih i da nakon ovoga promenim misljenje jer necu da imam posla sa pilicarima oni ce izgubiti mnogo vise od jedne kutije
:: Najjeftiniji hosting paket: 3.723 din. + 730 aktivacij
:: Sto znaci da bi nadoknadili stetu od gubitka samo jednog potencijalnog korisnika morace da naplate otprilike 44 kutije
despot83 @MaliAbner 30.01.2010. 13:43 #185147

broj poruka: 711
Proveri cija je slovenacka firma,tj konzorcijum. Hocu reci Mercedes je moj ali mi se vodi na brata iz Australije.

Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi.

My machine: ECS notebook model 321: intel celeron M @1,3 GHz,512 DDR memare,VGA on board powered by SIS,hdd 40 gb toshiba,OC by Chinese people

pwner re 30.01.2010. 13:52 #185149

broj poruka: 475
Ovo je samo jos jedan primer neposlovnosti u ` zemlji ` Srbiji. Covek je korisnik 10+ godina i ako oni ne mogu njemu da izadju u susret, onda neka se upucaju. Umesto da se pokidaju da mu izadju u susret, oni ga tretiraju kao mene, koji cu sutra otici kod njih i raspitivati se za adsl. Poslovnost = 0.

Sta vise da se prica, kao kada zoves radnju, a pre toga pogledas na njihovom ultra mega giga sajtu proizvod, i pitas za nesto sto nije cooler master, thermaltake itd, ljudi se iscudjavaju, traze da im ponovis 100x, da bi na kraju rekli da oni nemaju to, ali tu je jedan cooler master, jako dobar, ma bre bolji i lepsi od onog sto si hteo i tako u beskraj.
Oni su moderni prosvetitelji, samo jos nismo to shvatili.

gang1978 HHAHAHAHHH... 30.01.2010. 14:04 #185153

broj poruka: 1661
...pa to mu dodje ovako nekako...kupis now B.M.W. i posle 6 meseci dodjes na redovan servis

a oni ti kazu sad ces morati da platis zato sto si skinuo zastitni najlon sa sedista ....EUneeeeeeet....buahahahaahahaha

@SBB..sto se njih tice ,...pa ovako ja sam 19.decembra presao sa Lelekoma na SBB i nije to bas sjajno kao sto se misli...u startu mi nije radio D3...ni sad ne radi nesto bog zna sta, a i Net svakih 5 do 10 min zakuca na 30 sekundi...a da nepricam o tome da mi svaka dva,tri dana pukne kablovska pa onda nemam ni nju ni net po jedno 5-6 sati,nazovem njihov call center javi se neka ljubazna pica i kaze kako rade na poboljsanju D3 i Neta i to tako vec mesec dana traje...ali zato su poslali racun u dinar tacan...nisu nista umanjili racun za to sto nisam imao net jedno 3 dana ukupno pa vi sad gledajte sta vam je ciniti

Internet KAKAV NE TREBA DA BUDE,KABLOVSKA KAKVA NE TREBA DA BUDE...

..to treba da im bude reklama..ajd pozz

TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
Erestun @gang1978 30.01.2010. 15:33 #185175

broj poruka: 1797
To je tvoje iskustvo.
Ja sam inace iz Sapca, trenutno zivim u BG-u, i naravno od Dial-up, preko Wi-Fi, do ADSL i Cable interneta (SBB), ili ti, prosao sam sito i reseto.
U Sapcu sam jos presao na kablovski i progledao, s obzirom da u Sapcu zivim u centru i imao sam gubitke na adsl-u, sto je normalno, ali su bili preveliki za cenu koju sam ja placao. I sad ovde u Bg-u imam sbb i odlicno radi, ja sam prezadovoljan!!!
Nazalost, iskustva su razlicita medju korisnicima.

edit: dok sam imao adsl, provajder je bio doticni eunet,radio je bez vecih prekida, ali je zato umeo da kilavi, a da oni ne znaju sta je u pitanju. Naravno, svi adsl provajderi imaju nekih problema. A sto se tice sezam-pro, ja kad vidim onu njihovu reklamu (analogno-digitalna sezam pro linija) smuci mi se zivot. Od njih ne bi uzeo utp kabl.

gang1978 Re: @gang1978 30.01.2010. 16:01 #185181

broj poruka: 1661

:: To je tvoje iskustvo
:: Ja sam inace iz Sapca, trenutno zivim u BG-u, i naravno od Dial-up, preko Wi-Fi, do ADSL i Cable interneta (SBB), ili ti, prosao sam sito i reseto
:: U Sapcu sam jos presao na kablovski i progledao, s obzirom da u Sapcu zivim u centru i imao sam gubitke na adsl-u, sto je normalno, ali su bili preveliki za cenu koju sam ja placao. I sad ovde u Bg-u imam sbb i odlicno radi, ja sam prezadovoljan!!
:: Nazalost, iskustva su razlicita medju korisnicima
:: edit: dok sam imao adsl, provajder je bio doticni eunet,radio je bez vecih prekida, ali je zato umeo da kilavi, a da oni ne znaju sta je u pitanju. Naravno, svi adsl provajderi imaju nekih problema. A sto se tice sezam-pro, ja kad vidim onu njihovu reklamu (analogno-digitalna sezam pro linija) smuci mi se zivot. Od njih ne bi uzeo utp kabl
:: __________________________________________________________
:: Forward, and demonspeed...
:: ja kad kazem ovo sigurno imam razlog za to.Ne mislim da u globalu SBB ne valja.SBB je trenutno najbolji net u drzavi po meni i to stoji (izmedju ostalog i zbog cena),ali ja ne zivim u Beogradu vec 20 km od istog ili oni iz SBB misle da ako zivim u Batajnici sam zaostao u razvoju pa ne znam kako treba da radi net.Imam mnogo drugara u gradu koji imaju SBB i svima radi net perfektno .Ne globalizujem stvar ali cela Bataja ima problem sa SBB netom na kojem oni stalno rade da bi ga kao popravili i to traje od kao su ga pustili.Sta ja imam od toga sto oni kao rade na tome da ga usavrse.Ja placam racun isto koliko i vi u Beogradu.Znaci po tvom Beograd je Srbija svi ostali treba da cr.nu,ili seli se u BG ako hoces da imas dobar SBB net...

STRASNO !!!:(((((((

TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs