Problem se sastoji u tome sto imam prikacena dva kompa na D-Link ruter(SBB net)...moj i burazerov ....e sad ja na moj mail(yahoo) mogu da udjem a burazer na njegov(isto yahoo) ne moze iz ne znam kog razloga...da jos veca zabuna bude kad ja udjem kod njega na mial na mom kompu onda i on moze da udje kod sebe na kompu i ako je jos uvek prijavljen kod mene(nisam izasao na log out)
Pretpostavljam da koristite različite browser-e. Mislim da ne može jedna IP adresa preko jednog browsera da proverava 2 naloga istovremeno, ali je očigledno da može jedan nalog da prikaže i na dva ekrana, a to ti baš mnogo znači u životu :)
Na primer, kada preko Opera mail-a proveravam poruke na 10 gmail naloga, iščitava jedan po jedan, a baš nijednom do sada se nije desilo da proveri nekoliko odjednom, dva ili više.
Rekao bih da njegov PC i nije baš ispravan, a uzrok toj neispravnosti može da bude bar 50 različitih stvari.
Nadam se da imaš ghost/image Windowsa dok je bio u ispravnom stanju.
:: Pretpostavljam da koristite različite browser-e :: Mislim da ne može jedna IP adresa preko jednog browsera da proverava 2 naloga istovremeno, ali je očigledno da može jedan nalog da prikaže i na dva ekrana, a to ti baš mnogo znači u životu : :: :: Na primer, kada preko Opera mail-a proveravam poruke na 10 gmail naloga, iščitava jedan po jedan, a baš nijednom do sada se nije desilo da proveri nekoliko odjednom, dva ili više :: :: Rekao bih da njegov PC i nije baš ispravan, a uzrok toj neispravnosti može da bude bar 50 različitih stvari :: :: Nadam se da imaš ghost/image Windowsa dok je bio u ispravnom stanju :: :: Jači su ovi što dižu trupce.
ma jok batice skoro nov komp...radi perfektno...radi sve normalno samo kad hoce da udje na njegov mail zajebava.Sve ostalo radi bolje cak nego i kod mene na kompu posto on ima Q 8300 3 x 1 GB Black dragon,itd... a da dok sam imao ADSL sve je normalno radilo
Koristite jednu IP adresu bez obzira što su dva kompa. Znači preko jedne IP adrese može da se uđe na samo jedan mail kod istog mail servisa npr. yahoo ili gmail i drugi. Iz tog razloga ja koristim Thunderbird i preko njega vršim pregled svih mail naloga.
:: Koristite jednu IP adresu bez obzira što su dva kompa. Znači preko jedne IP adrese može da se uđe na samo jedan mail kod istog mail servisa npr. yahoo ili gmail i drugi. Iz tog razloga ja koristim Thunderbird i preko njega vršim pregled svih mail naloga :: :: pozz :: :: one way or another :: ::
hvala TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Imam SBB sa wifi(komp na Lan ,laptop na wifi) i nisam nikako uspevao da udjem na ćaletov mail sa laptopa(IE). Na kompu Firefox/Chrome rade normalno. Uninstall-irao sam IE i stavio FF na laptop i sad rade normalno. Ne znam kako, ali radi, ćaletov, burazerov, moj, svejedno. Obe mašine imaju svoj IP, samo su na istom Gateway-u Fiat iustitia, et pereat mundus
:: Imam SBB sa wifi(komp na Lan ,laptop na wifi) i nisam nikako uspevao da udjem na ćaletov mail sa laptopa(IE). Na kompu Firefox/Chrome rade normalno. Uninstall-irao sam IE i stavio FF na laptop i sad rade normalno. Ne znam kako, ali radi, ćaletov, burazerov, moj, svejedno. Obe mašine imaju svoj IP, samo su na istom Gateway- :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: ::
ma znam to i mene cudi burazer koristi Operu ja Mozillu ....ne znam u cemu je caka
Ko može da zna šta se i kako radi sa HW delom tog kompjutera dok je uključen/isključen ?
Ko može da zna koji je ostatak konfiguracije i u koliko ispravnom stanju treba da bude da bi ga Mile smatrao ispravnim i sam sebi odobrio priključivanje u šteker ?
Ko može da zna kakav je kvalitet tog rutera, kablova ?
Ko može da proceni količinu stručnosti povezivanja, kvalitet priključaka i potpuno pravilnog usklađivanja rada programa na tim kompjuterima ?
Npr. unutar gmail sevisa uspevaš da sa jedne IP adrese otvoriš više mail naloga i istovremeno sa nijma radiš. Kako? Meni to nikad nije pošlo za rukom. Zaista me interesuje.
:: Ko može da zna u kakvom je stanju Windows :: :: Ko može da zna koliko virusa ima :: :: Ko može da zna šta se i kako radi sa HW delom tog kompjutera dok je uključen/isključen :: :: Ko može da zna koji je ostatak konfiguracije i u koliko ispravnom stanju treba da bude da bi ga Mile smatrao ispravnim i sam sebi odobrio priključivanje u šteker :: :: Ko može da zna kakav je kvalitet tog rutera, kablova :: :: Ko može da proceni količinu stručnosti povezivanja, kvalitet priključaka i potpuno pravilnog usklađivanja rada programa na tim kompjuterima :: :: Jači su ovi što dižu trupce.
Sve ovo sto si nabrojao nema blage veze sa onim sto se desava,a i poredjao si ovo kao da sam ja neki debil koji je prvi put u zivotu uzeo mis u ruke i dao mu po next,next,acept u jeeeeeeeeeeeeeeeeebote....ako ne znas tacno u cemu je problem ovde nemoj ni da se ljavljas..ili se javljas da bi skupio sto vise postova.
Oba kompa su nova, isti sistemi ( win 7 64-bit),ruter je nov D-Link,sve povezano kako treba jer da nije nebi ni radio net, ili bi bio limitiran kod njega,nov utp cabl,nema virusa....sve radi najnormalnije na oba kompa
:: Jesi instalirao crva kasperskog? :: :: Potvrdjujem da istovremeno jedan ip adresa moze da pristupi na vise razlicitih naloga :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: 8====D ~ ~ ~ :: :: :: ne nemam kasperskog niti sam ga imao niti cu ga imati .Imam original McAfee Internet Security 2010 na kome je sve podeseno da nema restrikcija za drugi komp ili zabrana kojekakvi
Re: Re: Crv generise saobracaj... Majko mila!!! McAfee, pa jos...
26.01.2010. 05:45
status: user broj poruka: 10997
original!. Tu zaista crv nesto generise, sad jal saobracaj jal zastoj, ko ce mu gi znati...
:: :: :: :: :: Jesi instalirao crva kasperskog? :: :: :: :: Potvrdjujem da istovremeno jedan ip adresa moze da pristupi na vise razlicitih naloga :: :: :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: 8====D ~ ~ ~ :: :: :: :: :: :: ne nemam kasperskog niti sam ga imao niti cu ga imati .Imam original McAfee Internet Security 2010 na kome je sve podeseno da nema restrikcija za drugi komp ili zabrana kojekakvi :: :: :: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
A sta se desava kada burazerov komp prikacis direktno na SBB modem?
26.01.2010. 10:20
status: user broj poruka: 9420
Jel imas mogucnosti to da proveris? Zeza te i definitivno browser, jer kada kada ti sa svojim browserom udjes na gmail, gmail da `odobrenje` da se stranica prikaze za tvoju spoljnu IP adresu, jer je sa tvojim browserom sve OK. Ako on udje sa svojim browserom, koji iz nekog razloga nije OK, gmail mu da samo blanko stranicu. 2.Pokusaj sa budjavim Internet explorerom. 3.Ugasi potpuno MekAfi pa probaj tako.
Ili browser ili MekAfi.
Sa jedne spoljne IP adrese mozes da se kacis na koliko god hoces bilo kojih javnih webmailova, na koliko god razlicitih naloga zelis i sa koliko god razlicitih IP adresa mozes da se kacis na jedan javni webmail nalog U ISTOM TRENUTKU.
U redu, ali za istovremeno otvaranje 3 Gmail naloga, na jednoj spoljnoj IP adresi, treba 3 browsera ili ne ?
Ako je odgovor ne, onda kako to izvodiš preko jednog browsera ? Meni ne uspeva ni preko Opera-e ni preko FF 3.6.
Ne uspem čak ni 2 Gmail naloga da otvorim istovremeno preko jednog browsera, jedne IP adrese.
Ako je da, onda ništa.
Jači su ovi što dižu trupce.
:: Sa jedne spoljne IP adrese mozes da se kacis na koliko god hoces bilo kojih javnih webmailova, na koliko god razlicitih naloga zelis i sa koliko god razlicitih IP adresa mozes da se kacis na jedan javni webmail nalog U ISTOM TRENUTKU :: :: Baby B :
RE:A sta se desava kada burazerov komp prikacis direktno na SBB modem?
26.01.2010. 12:15
status: user broj poruka: 1661
Isto se desavalo tako sam i provalio u cemu je problem...
Resio sam problem izvinjavam se svima na neprijatnostima @Slavuj bio sam malo nervozan jer mi se jos nije desilo da nesto ne mogu da resim.Problem je bio u budjavim skriptama na Mozilla browseru koje mu nisu dale da u potpunosti zatvori mail (sto je on i hteo kako ne bi morao svaki put da cuka po tastaturi da bi se logovao kad mu neko posalje postu nego samo klikne na login i skripta ostalo odradi).Ali je to zaboravio da mi kaze.Medjutim iz razloga sto mu mozilla nije mogla da otvori neke planove(gradjevina)presao je na operu 10 i zbog onog navedenog gore nije mogao da udje na mail jer je prakticno bio virtualno login sve vreme....
da li može ili ne više gmail naloga da se otvore istovremeno sa jedne IP adrese, ako može neka neko objasni kako jer ja sam isprobao sve kombinacije sa jednim ili više browsera (Opera, Firefox, Chrome, Safari i IE) i nije izvodljivo. Čim otvorim drugi nalog onaj prvi zatvara pri pokušju da se u njemu nešto odradi.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.