Naime, hocu u html editoru da napravim odredjeni tekst koji , cak, nije potreban ni za prezentaciju ali iako u editoru mogu da dobijem slovo š, đ ne mogu da dobijem č, ć.
Hvala to nisam znao :). Dreamweaver je keva, naravno treba to downloadovati :).
Pozdrav!
:: Sta je bre to ? :- :: :: Ako znas html kod, pisi u notpade-u, i save as html i encoding UTF8 :: Ako ti radi šđ, a ne radi čć, onda je to neki problem sa tasaturom.. :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: 8====D ~ ~ ~ :: :: ::
:: Sta je bre to ? :- :: :: Ako znas html kod, pisi u notpade-u, i save as html i encoding UTF8 :: Ako ti radi šđ, a ne radi čć, onda je to neki problem sa tasaturom.. :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: 8====D ~ ~ ~ :: :: ::
treba izbegavati windowsov notepad... ako snimas kao utf8, on na pocetku dodaje BOM marker, sto na linuxovim serverima moze predstavljati problem http://unicode.org/faq/utf_bom.html#22
Pa ovako : hteo sam da napravim htm fajl u kojem je samo par recenica ( jednostavno mi je to potrebno) i skinuo sam free html editore
HTML editor-i koje sam probao su PageBreeze HTML Editor HTML-KIT Crimson Editor Alleycode
i u svim editorima je isti problem. Nemam ambicija da se ozbiljnije ikada bavim ovim ali mi je trenutno potrebno. Ako se moze jednostavno resiti ovaj problem i ako ima volje da to neko objasni. Hvala
Stavi ovo umesto nasih slova da se ne zezas... radi svuda... SH - & # 352. sh - & # 353. CC - & # 262. cc - & # 263. DJ - & # 273. dj - & # 273. CH - & # 268. ch - & # 269. ZZ - & # 381. zz - & # 382.
izmedju & i # i brojki nema razmaka - morao sam zbog foruma da ne trazim sad nacin kako da zastitim ispis i posle broja nije . vec tackazarez ..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.