Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Problem sa mrezom (konekcijom)
STRANA 1 OD 1
savcic Problem sa mrezom (konekcijom) 30.11.2009. 16:22 T22393

status: user
broj poruka: 212

Vec duze vreme imam problem sa desctop kompom, tj sa netom na njemu. Imam Aolynk ruter koji je lanom povezan sa kompom. Desava se to da nece da se konektuje na net, kao trazi mrezu i na kraju je ne nadje vec dole stoji zuti trouglic sa znakom `!` i to je to!
Kad reinstaliram sistem prva dva paljenja radi sve ok a kasnije ne. Mislio sam da je virus pa sam reinstalirao ne znam koliko puta WIN, pa se opet isto desavalo, onda sam formatirao HDD. I opet sve isto radi prva dva dana ili paljenja i to je to opet stara prica!!! Imam AC-point koji je povezan na taj ruter. Preko tog AC lap top i tel. normalno hvataju mrezu i radi sve ok. Kad izbodem LAN iz desctopa i ubodem u laptop sve radi ok.
Da li neko zna sta je problem ili bar sumnja u nesto a ja to nisam probao! VISE NE ZNAM STA DA RADIM A TREBA MI BAS DESCTOP!!!
POZZ SVIMA

Komponente su:
P5K
CPU E5400
Geil Memorija 4GB
Palit GeForce
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict dhcp server problem 30.11.2009. 16:45 #163422

broj poruka: 4515
Filksiraj ip adrese na mreznoj.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
8====D ~ ~ ~

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Plamen re 30.11.2009. 16:45 #163423

broj poruka: 2836
Moj drugar je imao slican problem, ali bio je u pitanju drugi tip rutera...itd... Radi mu sve 2 dana pa nece, premestio je kablove pa ponovo malo radi pa nece... Na kraju je zamenio ruter i sve je bilo ok. Mozda je i kod tebe taj problem a mozda i nije, neka ti neko to strucno objasni...

savcic A kako??? 30.11.2009. 16:47 #163426

broj poruka: 212

A kako da fixiram IP na mreznoj?
markopvict eh bre... 30.11.2009. 16:53 #163427

broj poruka: 4515
pitaj googleta

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
8====D ~ ~ ~

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic @savcic 30.11.2009. 19:20 #163470

broj poruka: 18996
resetuj modem pa probaj opet da ga rekonfigurises, ako se i dalje desava isto, probaj sa drugom mreznom karticom pa vidi kako se ponasa...

Gare87 hmm 30.11.2009. 22:16 #163532

broj poruka: 4704
pa nema tu mnogo mogucnosti za problem. barem ja tako kod mene nesto slicno bilo. kao prvo koji win koristis?? za 7 neznam, ali sa win 7 sve radi ko pucka, samo metnem driver i sve ok, sa xp sp 3 sam imao malo problema, ali ako je markopvict mislio na ono za fiksiranje ip, a to je odes na konekciju na properties pa nadjes ove ip protokole i tu ukucas adresu za ip koju uvek da koristi. To je kod mene resilo problem ali sa obicnim kablovskim modemom. Ako ne onda sta znam nove drajvere probaj nege dodatne updatove, pa da vidis da li ce onda raditi.....

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs