Udjem ja danas u mail i stoji novi mail naslov:Tobacco Promo A tekst:You are given 1,000,000.00 Pounds by the British Promotion, Provide your Name,Address,Occupation?????? Neki virusi,neko zajebava ili sta vec?
pa prevara neka sigurno...nisi se ponadao valjda! :)
:: Udjem ja danas u mail i stoji novi mail naslov:Tobacco Prom :: A tekst:You are given 1,000,000.00 Pounds by the British Promotion, Provide your Name,Address,Occupation????? :: Neki virusi,neko zajebava ili sta vec :: ::
Не слушај шта ти говори овај завидљивац Кеди. Ја сам такође пре годину дана добио 500 000 фунти стерлинга. Послао сам све што је потребно, испричао се с њима у неколико писама и тражили су ми да уплатим око 900 долара ради преноса на рачун - ИБАН број. Наравно, данас, захваљујући награди коју сам незаслужено добио, могу да приуштим Плавозрачне читаче, итд. Дакле, веруј мејлу, и бићеш богат! Хехе... ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА И СЕДМИЦА СУ ЗАКОН!
Шалу на страну, то су крадљивци идентитета. Ти им полако, у неколико наврата пошаљеш своје податке, фотографију и број рачуна а они ти уплате на рачун износ награде к`о ономад онај мангуп Мирку Марјановићу што уплати милион марака на девизни рачун. Пробај с њима да разговараш, тражиће ти скенирану личну карту или возачку дозволу, а ти ако нећеш да им то даш, шта да ти кажем, остаћеш без награде.
Ma reci ti njima ako im fali 900e ili funti da skinu od te nagrade a za susku neka kazu gde se oni nalaze ako nista drugo pozajmio bi da skoknem do Britanije da uzmem milioncic isplati se hahaha
Hajde da se malo uozbiljimo. Dakle ovo je jedna u nizu internet prevara. Ona ide ovako. Ako odgovoris na prvi mail koji si dobio sledi ti drugi kojim ti traze licne podatke tipa imena i prezimena, adrese stanovanje, broj bankarskog racuna na koji ce ti `uplatiti` pare... Kada to dobiju sledi sledeci mail u kome tri traze da im uplatis odredjenu sumu para za transfer novca. Ako si naivan i to uradis, posle nekog vremena ti stize novi mail u kome ti traze da uplatis jos neku sumu para na ime osiguranja transfera. Ako si mislio da je tu kraj, grdno sis e prevario. Posle duzeg cekanja sticice ti mail u kome ti se duboko izvinjavaju sto ti pare jos nisu legle, ali novac je negde zalutao u transferu. Da bi ga oni pronasli i uputili ponovo na tvoj racun moraces opet da im uplatis neke pare. I to tako traje... Poznati su slucajevi u svetu gde su ljudi prodali svu svoju imovinu u nadi da ce doci do tih para, a ostali su bez icega. Ako mi ne verujes zaguglaj malo i videces koliko ima dokumenata o ovoj prevari. NE NASEDAJ NA OVU I SLICNE PROVOKACIJE. Nisam vikao (velika slova) ali zelim da vas sve upozorim da ne budete naivni, jer cete bukvalno ostati bez gaca.
Radi se o `nigerijskoj vezi`, grupi prevaranata koja je najpre...
21.11.2009. 20:44
status: user broj poruka: 10997
navodno, pocela da deluje iz Nigerije pre 7-8 godina. Sve poruke su im tipa `ja sam sin/unuk cara Bokase/pokojnog predsednika Idi Amina itd., drzim milione dolara na tajnom racunu u Svajcarskoj banci ali zbog nemogucnosti da odem iz zemlje (drze me pod prismotrom) potreban mi je posrednik itd. itd.` u nadi da ti imas neku kintu na bankovnom racunu koji ces im otkriti da bi `transakcija` bila obavljena itd. Dakle, ili te nagovore da im uplatis unapred (kao sto napisa Mikac) ili popasu postojece pare na racunu (ako imas nesto na racunu). - - - - - - - - - Postoji i varijanta u kojoj insistiraju na tome da im se javis putem KUCNOG (`fixnog`) telefona kojom prilikom napravis strahobalni racun (radi se o specijalnim ugovorima koje frajeri sklope sa nekim telefonskim kompanijama) pa oni tamo negde pokupe procenat...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.