Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Wireless - PORT
STRANA 1 OD 1
Plamen Wireless - PORT 18.11.2009. 20:29 T22025

status: user
broj poruka: 2836
Dakle imam wireless internet, ip adresa je uvek ista. Kad sam uzeo net sve je radilo ok, rapidshare je radio, radio na winamp, X-fire, COD 2 sam igrao preko neta... Vec mesec dana ne mogu da skidam sa rapidshare-a, radio ne radi, COD ne mogu preko neta... Udjem lepo na ADSL i sve radi. E sad pitanje, jel su to portovi zatvoreni? Trenutno imam wireless karticu, da li postoji mogucnost da ih nekako otvorim? Ako ne moze karticom, da li cu moci ako kupim wireless ruter? Da li ruter, u svaki put kad se restartuje menja ip adresu, ali ne pricam o ADSL-ruteru, nego o mom netu, gde je uvek ista IP aresa. Pomoc!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Kakav sve to internet imaš? 18.11.2009. 23:36 #159902

broj poruka: 4228
Wireless kod jednog, a ADSL kod drugog provajdera?

Pozdrav!

Vlada

IceCream re 19.11.2009. 09:23 #159969

broj poruka: 791
nece ti pomoci nijedan uredjaj da promenis javnu adresu ,to kako i koju IP dobijas odredjuje ISP i ti tu nemozes nista
ako ISP-u mreza ili deo mreze izlazi sa jednom javnom adresom normalno da imas problem sa free-rapidom jer se uvek neko nadje da je na njemu i vozdra
sto se tice igara moras da imas dobre pingove prema serverima inace dzaba ste krecili ,proveris i ako su ispod 100 ms onda i mozes da se naigras ,normalno sto manje to bolje
a sasvim je moguce da su i neke protokole stornirali
u sutini sve ti je odredio ISP tako da mozes s njima da popricas i ako ti se nesvidja njihova politika tesko da da mozes nesto promeniti

Plamen re 19.11.2009. 12:28 #160001

IceCream: Hvala na odgovoru. Ping je OK, ali kod provajdera ima neko automatsko zatvaranje portova, da ne ulazimo u detalje... Videcu sa njima, mada su mi vec jednom rekli da ne podrzavaju bittorent, tj onemogucili su skidanje sa njega.

vladarko Ne reče da li imaš wireless i ADSL 19.11.2009. 18:51 #160154

Wireless ADSL ili šta već?

Pozdrav!

Vlada

Plamen re 19.11.2009. 19:33 #160167

Koliko vidim, napisao sam Wireless INTERNET!!!

vladarko Re: Wireless - PORT 19.11.2009. 22:54 #160214

Vidim. To može i da znači da imaš access point i izvučenu spoljnu antenu kojom hvataš signal nekog wireless provajdera.

Pitao sam, jer mi nije bilo jasno kakav internet imaš.

Sada sam shvatio da imaš INTERNET.

Hvala.

Pozdrav!

Vlada

:: Dakle imam wireless internet, ip adresa je uvek ista. Kad sam uzeo net sve je radilo ok, rapidshare je radio, radio na winamp, X-fire, COD 2 sam igrao preko neta... Vec mesec dana ne mogu da skidam sa rapidshare-a, radio ne radi, COD ne mogu preko neta... Udjem lepo na ADSL i sve radi. E sad pitanje, jel su to portovi zatvoreni? Trenutno imam wireless karticu, da li postoji mogucnost da ih nekako otvorim? Ako ne moze karticom, da li cu moci ako kupim wireless ruter? Da li ruter, u svaki put kad se restartuje menja ip adresu, ali ne pricam o ADSL-ruteru, nego o mom netu, gde je uvek ista IP aresa. Pomoc!
Plamen Re: Re: Wireless - PORT 19.11.2009. 22:58 #160217

Nisi me ukapirao, nemam ja Telekom ADSL pa preko wireless da se kacima na ruter, nego imam Wireless karticu + Antena (spoljna) i onda se kacim na provajdera. A ADSL je druga prica, to sam povezao na komp da vidim da li je do neta ili kompa, i uspostavilo se da je do neta.

:: Vidim. To može i da znači da imaš access point i izvučenu spoljnu antenu kojom hvataš signal nekog wireless provajdera.
::
:: Pitao sam, jer mi nije bilo jasno kakav internet imaš
:: Sada sam shvatio da imaš INTERNET
:: Hvala
:: Pozdrav
:: Vlad
:: :: Dakle imam wireless internet, ip adresa je uvek ista. Kad sam uzeo net sve je radilo ok, rapidshare je radio, radio na winamp, X-fire, COD 2 sam igrao preko neta... Vec mesec dana ne mogu da skidam sa rapidshare-a, radio ne radi, COD ne mogu preko neta... Udjem lepo na ADSL i sve radi. E sad pitanje, jel su to portovi zatvoreni? Trenutno imam wireless karticu, da li postoji mogucnost da ih nekako otvorim? Ako ne moze karticom, da li cu moci ako kupim wireless ruter? Da li ruter, u svaki put kad se restartuje menja ip adresu, ali ne pricam o ADSL-ruteru, nego o mom netu, gde je uvek ista IP aresa. Pomoc!
vladarko Sad jesam, hvala na objašnjenju! 19.11.2009. 23:05 #160221

Priznajem, bilo mi je čudno da imaš i jedan i drugi net. Osim ako nisi u fazi odustajanja od jedne usluge.

Pozdrav!

Vlada

IceCream ma sve je bilo jasno iz prve 19.11.2009. 23:20 #160228

broj poruka: 791
sta je tu cudno u celoj prici to sto se povremeno kaci na razlicite nacine na net ,mozda je mislio na razlicite lokacije a s istom masinom itd itd
ja sam u prilici da imam uvek par izbora za kacenje i normalno je da uvek trazim dobitnu kombinaciju u stvari i moxzda gresim ima likova koji su se vencali sa odredenim ISP-om bez obzira koliko su povoljne i kvalitetne njihove usluge

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs