Sta da koristim za SBB? Jdownloader nema njihov modem u skripti Koristio sam Jdownloader za telekom ADSL i kad se podese reconect podesavanja sve je radilo super, medjutim za sbb trenutno nemam resenje pa moram sve manuelno. Probao sam USdownloader sa nekim dodatcima za podesavanje modema ali su ta podesavanja oterala modem u pakao.
Please help necu da ceka bre svaki put 15min Elektrofusion Powered by ReactorSuperial
:: Sta da koristim za SBB? Jdownloader nema njihov modem u skript :: Koristio sam Jdownloader za telekom ADSL i kad se podese reconect podesavanja sve je radilo super, medjutim za sbb trenutno nemam resenje pa moram sve manuelno. Probao sam USdownloader sa nekim dodatcima za podesavanje modema ali su ta podesavanja oterala modem u pakao :: :: Please help necu da ceka bre svaki put 15min :: Elektrofusio :: Powered by ReactorSuperial
Dinamicki sa vecim lease time-om. DHCP server koji dodeljuje adrese korisnicima je konfigurisan tako da za odredjenu mac adresu (modem) rezervise istu ip adresu u odredjenom vremenskom periodu (lease time). Kod nekih adsl provajdera postoje gotovi sistemi gde je ovo vreme podeseno na 5 sekundi, a negde na 24-48h. Tako da je u sustini to problematika... Staticke(fiksne) ip adrese se dodatno doplacuju jel nude dodatne pogodnosti... O tome ako bude bilo potrebe.
Znam, mrzelo me da pisem..znam da ce neko jedva docekati da uleti sa km postom .)..lepo kazes staticki i vozdra, isti djavo u praksi.
Ajd uzdravlje
:: Dinamicki sa vecim lease time-om. DHCP server koji dodeljuje adrese korisnicima je konfigurisan tako da za odredjenu mac adresu (modem) rezervise istu ip adresu u odredjenom vremenskom periodu (lease time). Kod nekih adsl provajdera postoje gotovi sistemi gde je ovo vreme podeseno na 5 sekundi, a negde na 24-48h. Tako da je u sustini to problematika... Staticke(fiksne) ip adrese se dodatno doplacuju jel nude dodatne pogodnosti... O tome ako bude bilo potrebe :: :: Poz :: :: - - :: - - Socijalna Mreza!! :: :: ::
Ma, ovo pitanje se postavljalo 50x najmanje... pa reko ako neko procita post i skapira ga da nece biti vise ponavljanja istih.
Evo jedne anegdote....
Jedan ubogi korisnik je hteo da tuzi jednog provajdera posto on nema tkz pravu dinamicku ip adresu, tj nije mogao da koristi jdownloader... kao ne menja mu se ip adresa svaki put i ne moze da skida sa rapidshar-a. Sta reci!?
Da li to može u opcijama rutera da se promeni ili je to baš serverski predodređeno?
Od Sezama sam uzeo neki vrljavi Conexant ruter/modem i u opcijama sam podesio Lease time 30 sec. Međutim, preko reconnectora, stavim da se konektuje posle 45 sec. i on ne može da mi promeni IP adresu...
Sorry za off, ali nisam hteo da otvaram sličnu temu. Pozdrav.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - I Don`t Know What That Means
:: Dinamicki sa vecim lease time-om. DHCP server koji dodeljuje adrese korisnicima je konfigurisan tako da za odredjenu mac adresu (modem) rezervise istu ip adresu u odredjenom vremenskom periodu (lease time). Kod nekih adsl provajdera postoje gotovi sistemi gde je ovo vreme podeseno na 5 sekundi, a negde na 24-48h. Tako da je u sustini to problematika... Staticke(fiksne) ip adrese se dodatno doplacuju jel nude dodatne pogodnosti... O tome ako bude bilo potrebe :: :: Poz :: :: - - :: - - Socijalna Mreza!! :: :: ::
Matora kanta ima 5 kg. Zagreva se bolest.Ta kanta ima 5+ godina, sigurno. Uglavnom, to sto si pokazivao na slici je podesavanje dhcp servera na tvom ruteru. Od prilike isto tako se podesava i na strani provajdera samo bez grafickog okruzenja. Dakle, lokalna adresa je u celoj toj prici nebitna.
To stoji. i ne mora da se gleda koliko ima seedera i leechera
:: :: @acay :: Odavno koristim torente, ali ipak neke stvari pre uspem da nađem na Slowshare i ostalim sr*njima :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: I Don`t Know What That Means :: ::
Znači mogu ja da podešavam do mile volje, ali ako se kod njih ne promeni, onda ništa?
Default podešavanje na onoj strani za Lease time je 1 dan... Mislim da to nije korektno...
:: Matora kanta ima 5 kg. Zagreva se bolest.Ta kanta ima 5+ godina, sigurno. Uglavnom, to sto si pokazivao na slici je podesavanje dhcp servera na tvom ruteru. Od prilike isto tako se podesava i na strani provajdera samo bez grafickog okruzenja. Dakle, lokalna adresa je u celoj toj prici nebitna :: :: :: - - :: - - Socijalna Mreza!! :: :: ::
:: To stoji. i ne mora da se gleda koliko ima seedera i leechera :: :: :: :: :: :: :: @acay :: :: Odavno koristim torente, ali ipak neke stvari pre uspem da nađem na Slowshare i ostalim sr*njima :: :: :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: I Don`t Know What That Means :: :: :: ::
ako bas neces da cekas tih 15 min instaliraj aol 9.0 i napravi nalog za meil.jedan makro rekorder kad zavrsi link izadje i ponovo udje na aol promeni virtualno ip i rules.ovo vazi samo za xp..skidao sam tako jedno godinu ipo
Skidaj sa megaupload-a, full speed, na svaki GB skinut cekas 15 min, a nekad se to ni ne desi, ne znam koje im je kriterijum :), megauploadforum.net (bax ga prvi postovao :)), ja sve downloadujem sa rapida :).
Kad si rekao da moram cekati ja pogresno razumeo da ce oni (SBB) nesto promeniti. Ma onda ugradjujem ponovo ADSL(ako je to moguce jer na banderi ima neko cudo koje ne podrzava ADSL pa cu da vidim da li ce ovi iz telekoma hteti to %$&&%*% da skinu) Elektrofusion Powered by ReactorSuperial
Nema potrebe za ADSL-om... Nego znas li onu narodnu `bes misa koji samo jednu rupu ima`. Po toj narodnoj ako si se navukao na Rapid ti si onda onaj sto ga treba kecati... Zemljace ja unazad godinu i vese ne skidam nista sa rekonekcijom pogotovu sto sve nobije ima na vise share servica kao sto su netload, megaupload, megashare, filefactory, DF, SS itd...
E sad malo se potrudi i nadji linkove za skidanje sa vise sajtova i nama potrebe za rekonekcijom pogotovu sto RS ide ljudski samo nocu i u radno vreme a u periodu od 15-01 je uzasno spor.
Ako poslusas ovaj savet nema frke oko cekanja zato sto ceka vreme na rapidu skida sa netload-a i hotfile-a kad zavrsi neki od njih taman dodje vreme za rapid i to je to.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Kad si rekao da moram cekati ja pogresno razumeo da ce oni (SBB) nesto promeniti :: Ma onda ugradjujem ponovo ADSL(ako je to moguce jer na banderi ima neko cudo koje ne podrzava ADSL pa cu da vidim da li ce ovi iz telekoma hteti to %$&&%*% da skinu :: Elektrofusio :: Powered by ReactorSuperia :: ::
To je ponekad resenje ali nema uvek vise linkova sa istim fajlovima.
95 - 124kb/s mi je bio konstantan download sa rs. Jedino je jedne nedelje poceo da gusi oko 6 do 11sati uvece ali se ponovo bio normalizovao(A sad na SBB ne znam kako je nocu, ali po danu je horor. Pada na 30 do max. 90kb/s) Elektrofusion Powered by ReactorSuperial
Rapidshare=klosari najveci, preko dana, od ponoci do 1-2 sata popodne vuce max 128kb, posle vuce max 50kb, a na Megauploadu vuce uvek tvoj max + preko jdownloadera mozes da nastavis download, znaci skines file do 200mb, a file 250 mb, ti recimo sutra uzmes pustis i skine ti jos 50mb. Na megauploadu ima skoro sve da se downloaduje, pogledaj sta sam ja napisao i sve ce ti biti jasno. Privatne torente tipa Iptorrents zajebi zbog ratio-a :).
i naravno popuni user, password i router`s IP. Ako ne proradi, javi da okacim posebno programce koje sam pre koristio za ovaj router. Pozdrav
:: @markopvic :: Pa mamu im njihovu, po difoltu Lease time je 1 dan... Iz`em ti dinamički IP.. :: Baci pogled na ovo, može li išta od ovoga da se napravi :: :: http://img21.imageshack.us/img21/1132/49809235.pn :: :: @acay :: Odavno koristim torente, ali ipak neke stvari pre uspem da nađem na Slowshare i ostalim sr*njima :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.