Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Mozilla, problem pokretanja
STRANA 1 OD 1
casper Mozilla, problem pokretanja 29.09.2009. 12:27 T20521

status: user
broj poruka: 235
Na nekoliko racunara u mrezi (klijenti) pod Win XP sp2 Home (origigi) koristim mozillu za
pristup internetu sa najnovijim verzijama tog softvera. Za kontrolu tih racunara vrsi server sa posebnim programom za pristup racunaru sto mislim da je nebitno.
E sad desava mi se, pogotovo kod zadnjih novijih verzija mozille da mi program pukne odnosno kod njegovog pokretanja izbaci mali prozorcic gde nudi dve opcije `restart firefox` i `quit firefox`. Ako idem na restart firefox nista se ne desava i ne mogu da startujem mozilu. U cemu je problem i kako ga resiti? Kod nekih racunara resavao sam problem uninstalom mozille, brisanjem njegovog foldera i ponovne instalacije zadnje verzije mozille. E ponekad mi se desi da posle toga na tom racunaru i tada izbaci ovu poruku i ne mogu da pokrenem mozillu.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic @casper 29.09.2009. 13:18 #143965

broj poruka: 18996
a mozda ti imas problem sa nekim viruscicem koji se prenosi LAN-om s racunara na racunar, koji AV imas instaliran na masinama? druga stvar, moze da bude i do windows-a, tipa, kada stisnes `restart firefox`, da se u stvari ne ugasi kao proces, vec ostane aktivan, pa kad pokrene drugi put, zaglupira se, pa cisto pogledaj, kada gasis firefox, u task manager-u, da li je ugasen proces `firefox`, ako nije, stavi mu `end proces tree`, pa probaj da ponovo pokrenes firefox.

casper re 29.09.2009. 13:32 #143972

broj poruka: 235

Ma nemam pojma mozda je i virus, ali od 8 racunara koji su u mrezi i imaju pristup net-u 6 je puklo (mislim na mozill-u) i ne moze pokrenuti Mozilla dok net ostalo recimo CS radi normalno, a dva racunara se normalno pokrece mozilla. Koristim na njima AVG posto je besplatan.
codeus re 29.09.2009. 14:01 #143980

broj poruka: 4054

da ove zadnje verzije su poprilicno nestabilne .. meni je danas popizdeo firefox .. prethodni put kad se to desilo (prosla verzija) pomoglo je reinstal .. uninstall/install .. da napomenem da IE sljaka kako treba .. firefox dobija popizditis kad pootvaram 10+ak stranica ..
aco re 29.09.2009. 18:18 #144071

broj poruka: 2788
da ne otvaram novu temu kako da ugasim slike da mi se ne ucitavaju u mozili da ih pogasim?

Mashinac Re: re 29.09.2009. 18:25 #144073

broj poruka: 192

:: da ne otvaram novu temu kako da ugasim slike da mi se ne ucitavaju u mozili da ih pogasim
::
::
Tools>Options>Content>Load images automatically unshtikliraj :)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs