Pa nije moguce da na netu mogu da se nadju noviji filmovi iskljucivo u 2.40:1 odnosu strana!!! To nije ni HD (1.78:1) ni DVD (4:3), cini mi se da gledam unakazenu sliku. Ripovi bi valjda morali da imaju isti odnos kao original!!!! Ako neko zna neki sajt gde mogu da se nadju filmovi u originalnom ratiu neka napise, lepo vas molim i decaci i devojcice. A pretpostavljam ipak da je svuda isto :(
HD 720p ili 1080p tu nema problema sa aspect ratiom :) A tako te malo starije filmove HP iz 2007 ili Batmen skini Axxo rip oni bi trebali da budu ok...
da ne radimo nesto napamet... http://www.imdb.com/ unesi ime filma koji te interesuje. u Additional details pise Aspect ratio, pa vidi da li je to to... u stvari, mozda te iznenadi to da je 2.35:1 standard...
Dobar savet. Upravo sam pogledala, i vecina je radjena u 2,35:1. Nije mi to ranije palo napamet, da prave filmove u tako bez veze odnosu. Valjda ce se to jednom promeniti na nize a ne na vise
:: da ne radimo nesto napamet.. :: http://www.imdb.com :: unesi ime filma koji te interesuje. u Additional details pise Aspect ratio, pa vidi da li je to to... :: u stvari, mozda te iznenadi to da je 2.35:1 standard...
A jes ti glupa ova obzervacija, pa filmovi se ne snimaju u Full HD formatu nego u Cinemascop standardu koji je za bioskope a ne za HD televiziju.
Svega ima na ovom forumu...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Pa nije moguce da na netu mogu da se nadju noviji filmovi iskljucivo u 2.40:1 odnosu strana!! :: To nije ni HD (1.78:1) ni DVD (4:3), cini mi se da gledam unakazenu sliku. Ripovi bi valjda morali da imaju isti odnos kao original!!! :: Ako neko zna neki sajt gde mogu da se nadju filmovi u originalnom ratiu neka napise, lepo vas molim i decaci i devojcice :: A pretpostavljam ipak da je svuda isto :(
Sta rade kad snime film u 2.35:1, obrade ga i ``razvuku`` ga po visini da se uklopi u HD standard?
Pitam zato sto ne znam, a ne zato sto sam glupa. Znala sam od ranije da ne snimaju u HD rezoluciji, ali sam mislila da je ratio isti. Logicno mi je bilo da se ripuje sa blureja ili DVD-a.
:: A jes ti glupa ova obzervacija, pa filmovi se ne snimaju u Full HD formatu nego u Cinemascop standardu koji je za bioskope a ne za HD televiziju :: :: Svega ima na ovom forumu.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: Pa nije moguce da na netu mogu da se nadju noviji filmovi iskljucivo u 2.40:1 odnosu strana!! :: :: To nije ni HD (1.78:1) ni DVD (4:3), cini mi se da gledam unakazenu sliku. Ripovi bi valjda morali da imaju isti odnos kao original!!! :: :: Ako neko zna neki sajt gde mogu da se nadju filmovi u originalnom ratiu neka napise, lepo vas molim i decaci i devojcice :: :: A pretpostavljam ipak da je svuda isto :(
Nisam ja rekao da si glupa nego da je obzervacija glupa, razlika je jasna i postoji.
A filmove koje gledas na recimo TV-u prosto razvuku ali osnos tackica ostane isti pa tako imas scenu sa dvoje koji pricaju a vidis im samo nos posto je neko pametan iz tehnike bukvalno izvrsio naredjenje full screan.
A kad ih pakuju na neke druge medije recimo dvd ili plavi onda ili ostave ratio (imas crne margine) ili ne kao na TV-u full (pa nemas margine).
Ja sve jedno vise volim cinemascop i to mu je to.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Sta rade kad snime film u 2.35:1, obrade ga i ``razvuku`` ga po visini da se uklopi u HD standard :: :: Pitam zato sto ne znam, a ne zato sto sam glupa :: Znala sam od ranije da ne snimaju u HD rezoluciji, ali sam mislila da je ratio isti. Logicno mi je bilo da se ripuje sa blureja ili DVD-a :: :: :: :: A jes ti glupa ova obzervacija, pa filmovi se ne snimaju u Full HD formatu nego u Cinemascop standardu koji je za bioskope a ne za HD televiziju :: :: :: :: Svega ima na ovom forumu.. :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: Pa nije moguce da na netu mogu da se nadju noviji filmovi iskljucivo u 2.40:1 odnosu strana!! :: :: :: To nije ni HD (1.78:1) ni DVD (4:3), cini mi se da gledam unakazenu sliku. Ripovi bi valjda morali da imaju isti odnos kao original!!! :: :: :: Ako neko zna neki sajt gde mogu da se nadju filmovi u originalnom ratiu neka napise, lepo vas molim i decaci i devojcice :: :: :: A pretpostavljam ipak da je svuda isto :(
reshenje ne postoji, odnosno problem je u vama, ili u nama, kako hocete... Nisu oni krivi shto mi zelimo da gledamo full screen, na nekom 16:10 ili ne daj Boze 4:3... Jednostavno filmski, tj bioskopski odnos strana je takav, i to je usvojeno pravilo, sad prilikom dvd-a ili bd-a oni ih samo proporcionalno umanje, ili dodaju crne trake.. Reshenja nema, ali na 16:9 monitorima ili TV-ima sa tim odnosom strana, po meni to i ne izgleda tako loshe, pogotovo kada su u pitanju vrlo dostupni i kvalitetni HD-ripovi. Mogu samo da preporucim da skidate neke starije remasterizovane naslove, tipa MiB I i II, Bad Boys, Peti element, Pijanista... koju su full 1280x720 ili 1920x1080 .)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.