Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
LDAP?
STRANA 1 OD 1
jaydee LDAP? 18.09.2009. 09:39 T20195

status: user
broj poruka: 95

Instalirao sam ga, napravio jednog usera i ne znam dalje, kako se konfigurise taj nalog i kako se pravi baza podataka u okviru jednog korisnickog naloga...

Ako neko zna nesto o LDAP-u i o tome kako funkcionise neka mi se javi na mail.

Svaka pomoc bi mi dobro dosla.

Hvala ljudi!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
5555 Re: LDAP? 18.09.2009. 09:51 #140833

broj poruka: 68
LDAP je Light-weight-access-protocol.

Namenjen je pravljenju domain-a i active-directory u lan/wan.

Mece se (tura se, da ne kazem instalira) na server, na kojem obicno voze jos i apache i samba (ako je u pitanju posix-compliant server).

Dakle:

1) koji si ldap instalir`o (openldap?)
2) sta ce to tebi?
3) sta pokusavas da uradis?

::
:: Instalirao sam ga, napravio jednog usera i ne znam dalje, kako se konfigurise taj nalog i kako se pravi baza podataka u okviru jednog korisnickog naloga..
:: Ako neko zna nesto o LDAP-u i o tome kako funkcionise neka mi se javi na mail
:: Svaka pomoc bi mi dobro dosla
:: Hvala ljudi!
jaydee LDAP? 18.09.2009. 10:17 #140836

broj poruka: 95

Ok, znam ja sta je LDAP, ali me vise interesuje da li zna neko da ga konfigurise, naime, treba mi za firmu u kojoj ima nesto preko 50 racunara i svi su na linuxu i treba mi da se svi korisnicki nalozi nalaze na jednom serveru, ali to je krajnji cilj, treba mi put do tamo...

Mnogo je to opsirno i nije uopste jednostavno, a jedino gde sam video da se pominje kod nas u smislu da se koristi je na FON-u.

Verzija LDAP-a je 2.4.15.2z
5555 Re: LDAP? 18.09.2009. 10:27 #140837

Koji LDAP?

Neki Microsoft LDAP?

Openldap?

Ypldap?

Neki sesti ldap?

Kakvo je to pitanje kako pravis bazu?

U cemu pravis bazu? Mysql? Postgresql? Oracle? Access? Na kojem OS dizes ldap? Da li su ti baza i ldap na istoj masini ili na razlicitim? Kako mislis da zavrsis sve to za firmu od 50 masina sam?
:: Verzija LDAP-a je 2.4.15.2
5555 18.09.2009. 10:43 #140840

Ovako.

Na osnovu nepreciznosti tvog pitanja nagadjam da nisi ispravno povezao ldap klijent sa ldap serverom (voze na istoj masini), a to nisi uradio zato sto nisi konfigurisao DNS server.

Moje drugo nagadjanje je da za linuks masine dizes ldap na windozama, sto je ...hm...kuriozitet svoje vrste.

Pre dizanja ldap potrebno je osmisliti topologiju mreze, a tu treba krenuti od izbora hardvera SA OSVRTOM na to koji OS ce voziti na kojoj masini.

Sve u svemu, ne bih da te obeshrabrujem, ali najbolje ti je da nadjes nekog ko ce to odraditi profi, a ti se svercuj uz njega da naucis. Ja ne dolazim u obzir za profi rad, ali ti mogu dati link do sajta gde ima bar trojica iz Bgd koji to mogu odraditi prvoklasno.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs