Bilo koja kurirska sluzba ti moze preneti hdd bez problema, takodje moras navesti da je paket LOMLJIV, da bi obratili malo vise paznje. Ono sto je najbitnije je da ga DOBRO upakujes i obezbedis.
AKS, City Express, Post Express itd itd.... Sa navedenima sam ja saradjivao i nikad nisam imao problema. Moze da se desi da te post express izadje skuplje od drugih. ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
Nisam nikada slao HDD, ali jesam neke druge stvari, manje osetljive na vibracije.
AKS bih otpisao. Dobro je što te pozovu na mobilni kada su u blizini, ali pare se čekaju 5 radnih dana, kuriri obavezno naplate dve dostave para, tj. 50x2=100 dinara. Možda 100 dinara samo po sebi zvuči smešno, ali na 200 dinara cene pošiljke to je 50%, odnosno 25% nestalih u akciji. Isporuka je za 24h. Sam praviš paket. Probao sam 3-4 puta i neka hvala više. Ne deluju mi ozbiljno.
Sa City Express-om sam jednom u možda 20 puta imao ``problem``, zvali su me da jave da je kuriru riknuo kombi i da će pošiljka kasniti jedan dan. Pare uplaćuju isključivo na račun, kuriri po zakonu ne smeju da ih donose. Od 5-10 dana čekanje uplate. Isporuka za 24h. Sam praviš paket, imaju samo koverte.
Post Express ima i svoje kutije i koverte sa onim malim vazdušnim jastučićima koje svaki put obavezno ispritiskam sve, iako ih ima 3000 :) Pošiljke stižu za 24h, pare za 24h od prispeća pošiljke, poštar donosi na ruke kao preporučenu pošiljku ili ostavlja onaj žuti papir u sandučetu. Već 10 puta. Pošto ne šaljem često, isti mi je đavo da li slanje košta 200, 300 ili 400 dinara. Bitno mi je jedino da sve što pošaljem stigne onakvo kakvo sam poslao i da mi pare budu u rukama ili na računu u najkraćem roku.
Ništa mi se nije slomilo ni kod jednih, niti je išta bilo oštećeno, mada bih ja pre išao na varijantu da preko nekog vozača autobusa pošaljem HDD, jer je ipak manja verovatnoća da će se neko tamo negde njime dobacivati ili ga šutirati po zemlji.
Zapišeš tablice, daš mu 500 kinti i pošalješ SMS ovom ko treba da sačeka. Eventualno broj vozačevog mobilnog, ako baš ne staje u tom nekom gradu/selu, nego samo prolazi. Otprilike 50 puta sam na taj način slao neke budalaštine, nisam čuo ni za jedan problem.
Ne moze se reci koji je najbrizniji prema svojim paketima.Pre 2 meseca sam narucio preko City Express-a proc.celeron 2.4ghz i proc P2 850mhz i kada sam otvorio paket imao sam sta da vidim.Bukvalno je pregazen kolima/kombijem,ili sl.Cak sam na omotnici video tragove guma.P2 nisam mogao da spasim jer je smrskan,a znate u kakvom je tvrdom plasticnom kucistu taj proc.Celeronu su bile spljostene otprilike polovina nozica do kraja,njega sam uz 3-4 rakijice(da smirim zivce i ruke)uspeo da osposobim.Koristio zam noz skalpera i mogu reci da sam ga brzo doveo u red.
Nikoga nisam cimao zbog toga.Sreca da su to jako jeftine komponente,pa reko ajd.
Do sada sam narucivao barem 100X preko svih sluzbi,ali eto desi se i tako nesto.
Vi slali nesto sitno, meni stigao ceo komp u kucistu :). Post Expressom dosao komp iz Bg-a, nikakav problem nisam imao sa Post Expressom ionako sve saljem njima, znaci dolazile neke knjige, maticna ploca i uvek dodje do podne u dan kada posaljes, znaci uzmes posiljku danas za sutra, posaljes u sredu u cetvrtak dolazi firma je izuzetno profesionalna,... Mom drugu je komp stigao City Expressom iz Bg-a isto nikakvih problema nije imao :). @Slavuj sto saljes novac preko ovih sluzbi, uplatis coveku na racun u banci i on posle pokupi i to je to.
Pa, ionako uplata na nečiji račun košta 20-30 dinara, a još moraš da popunjavaš one budalaštine(broj modela, šifra plaćanja, poziv na broj) , da blejiš u redu u banci, pošti, a ovako daš 50, pa neka se oni prcaju u mozak sa nadrkanim šalterušama i redovima u poštama na 40°C, to im je posao i za taj posao su plaćeni. Njihova rentabilnost i likvidnost su njihovi problemi, a ne moji.
Nesto sam razmisljao...vrlo je moguce da su mi namerno pregazili posiljku,jer kad su dosli nisam kod sebe imao novac,pa sam morao do poste da podignem .Rekao sam da se vrate za 30 min. na ste ce oni: kako sada trebaju da idu...pa sta sada da radimo... Jednim delom sam i ja mozda kriv,ali da mi spljoste posiljku,hm.
@trax: Budi korektan i ljubazan sa njima jer ce primaoc dobiti HDD u rinfuzu.16 head,par federa,dve ploce,`lekriku... (c) 1982 Sinclair research Ltd
Kako funkcionishe varijanta kada npr. kupim polovnu grafichku kartu preko oglasa i on poshalje kurirom. Shta onda, platim kuriru on odnese prodavcu novac. A shta ako je komponenta pokvarena, kako se to regulishe? Jel kupovao neko od vas preko oglasa a da mu shalju kuririma?
Placas pouzecem...odnosno, kad ti stigne polovna graficka placas kuriru, on odnosi pare do prodavca. Za eventualnu neispravnost komponente kurir nema nikakve veze sa tim. Sve se dogovaras sa prodavcem, od cene, slanja, pakovanja, placanja do vracanja. ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
:: Kako funkcionishe varijanta kada npr. kupim polovnu grafichku kartu preko oglasa i on poshalje kurirom :: Shta onda, platim kuriru on odnese prodavcu novac. A shta ako je komponenta pokvarena, kako se to regulishe :: Jel kupovao neko od vas preko oglasa a da mu shalju kuririma :: :: cash rules everything around me :: ::
Nazalost taj deo nije resen,niti ce ikada biti.Primera radi ti nemozes da podgines(raspakujes)paket dok nepljucnes kes i potpis,sto znaci da u kutiji moze i vibrator da bude a ti tu apsolutno nista neces moci.Doduse ima i pozitivna strana price,tj-svi podatci posiljaoca,pa ako te zavrne-znas onu staru:svet je mali a koliko je mala Srbija osetili su par mojih musterija.
@gilopile:da su meni to uradili videli bi cija je mama nevina.Sto me vraca na temu i nekim pohvalama City-u i Post-u ako sam dobro razumeo.Jedna lasta ne cini prolece i to sto vas pojedine nisu jos zajebali neznaci da su vredni preporuke.Ta gamad mi je x puta napravila sranja,dok mi limuni iz Post-a nisu smrskali Antec 900,peder je dobio bolovanje a ja sud.Inace tada jos nisam znao koliko mozete da ih oderete u slucaju ostecenja paketa,znaci posiljaoc slika paket pored aktuelnih novina i salje primaocu,u slucaju bilo kakvog ostecenja zove se glavna direkcija i u najboljem slucaju po njih isplacuju vam desetostruku vrednost paketa.
update za Aks:sada pare stizu za 2-3 dana i oni su vam numero uno za sigurnost posiljke.
A imas i A2B i Overnight Express koji su isto extra kuriri.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Kako funkcionishe varijanta kada npr. kupim polovnu grafichku kartu preko oglasa i on poshalje kurirom :: Shta onda, platim kuriru on odnese prodavcu novac. A shta ako je komponenta pokvarena, kako se to regulishe :: Jel kupovao neko od vas preko oglasa a da mu shalju kuririma :: :: cash rules everything around me :: ::
Moram da se pridružim @ishmerish-u u pohvalama na račun AKS-a.Dosta često ih koristim za slanje sat.risivera i ni jednom,ali bukvalno ni jednom,nisam imao nikakav problem,tipa da je nešto stiglo oštećeno.Ranije su pare putovale dugo,ali je u zadnje vreme to skraćeno na 2-3 dana.A najvažnije mislim da su duplo jeftiniji od bilo koga.Što se tiče city-ja ubedljivo najskuplji a ništa profesionalniji od aks-a.Post expres isto skup,a pare se vraćaju,sve zavisi gde šalješ.Ako je veći grad u pitanju vrate se sutra,ali meni se par puta desilo da sam ih čekao po 7 dana,zato što sam slao u neka sela risivere.Po meni AKS i niko drugi.
Za sada samo AKS nekoristi dzakove za prevoz robe,a licno sam video u posti kako su nezni sa dzakovima.Posto ovde govor nije opcija,setite se onih likova iz Nis-a kada donesu butan boce na pumpu,pa kad krene da ih baca kao lopte na beton a tebi se krv ledi u zilama... Ring any bell?
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
hm,da,ja sam jedno vreme kao klinac radio u posti...i svasta sam video...uglavnom,svako svoj bes iskali na posiljkama...nekoga prevari zena sa komsijom...sutira se dzak....nekome je cerka ku*va...sutira se dzak...itd,itd...ajoj...
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: Za sada samo AKS nekoristi dzakove za prevoz robe,a licno sam video u posti kako su nezni sa dzakovima.Posto ovde govor nije opcija,setite se onih likova iz Nis-a kada donesu butan boce na pumpu,pa kad krene da ih baca kao lopte na beton a tebi se krv ledi u zilama.. :: Ring any bell :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: http://img220.imageshack.us/img220/2419/592051411.jp :: ::
Gledaj da izbegnes PostExpress... Em nekada veoma cudno racunaju cenu isporuke, em su neljubazni... Kurir je vec par puta pizdeo sto nemam sitno, sto u principu nije moj problem, pa sam mu rekao da ostavi u posti... AKS i CityExpress su OK... Desilo se jednom da nisam bio kod kuce... Decko me lepo nazvao i ja mu rekao da ostavi u direkciji (bilo mi je usput) mada se nudio i da mi donese u skroz drugi deo grada (u kom sam se tad zatekao)
U principu, mozda je vozac autobusa najbolje resenje... Brzo je, sigurno i tesko da ces imati tragove guma preko paketa...
BTW sta je najvece sto ste dobili preko kurira? U mom slucaju je to bio bicikl... :)
Pazi,kada sam dobio tu spljostenu kovertu hteo sam ja da je uslikam,ali ko za k...mi se trenutno nasao SE K550i `power shot`koji je uslikao paket kao da sam slikao Titanik sa povrsine,pa sam naravno odustao od svega toga i prionuo mukotrpnoj reparaciji stete.
:: Nazalost taj deo nije resen,niti ce ikada biti.Primera radi ti nemozes da podgines(raspakujes)paket dok nepljucnes kes i potpis,sto znaci da u kutiji moze i vibrator da bude a ti tu apsolutno nista neces moci
Eh da sam dobio vibrator,bar bi mi cura bila srecna,posto ovih dana bas nesto nisam ni dobar u krevetu.Jbg:(
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Nazalost taj deo nije resen,niti ce ikada biti.Primera radi ti nemozes da podgines(raspakujes)paket dok nepljucnes kes i potpis,sto znaci da u kutiji moze i vibrator da bude a ti tu apsolutno nista neces moci.Doduse ima i pozitivna strana price,tj-svi podatci posiljaoca,pa ako te zavrne-znas onu staru:svet je mali a koliko je mala Srbija osetili su par mojih musterija :: :: @gilopile:da su meni to uradili videli bi cija je mama nevina.Sto me vraca na temu i nekim pohvalama City-u i Post-u ako sam dobro razumeo.Jedna lasta ne cini prolece i to sto vas pojedine nisu jos zajebali neznaci da su vredni preporuke.Ta gamad mi je x puta napravila sranja,dok mi limuni iz Post-a nisu smrskali Antec 900,peder je dobio bolovanje a ja sud.Inace tada jos nisam znao koliko mozete da ih oderete u slucaju ostecenja paketa,znaci posiljaoc slika paket pored aktuelnih novina i salje primaocu,u slucaju bilo kakvog ostecenja zove se glavna direkcija i u najboljem slucaju po njih isplacuju vam desetostruku vrednost paketa :: :: update za Aks:sada pare stizu za 2-3 dana i oni su vam numero uno za sigurnost posiljke :: :: A imas i A2B i Overnight Express koji su isto extra kuriri :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: http://img220.imageshack.us/img220/2419/592051411.jp :: :: :: Kako funkcionishe varijanta kada npr. kupim polovnu grafichku kartu preko oglasa i on poshalje kurirom :: :: Shta onda, platim kuriru on odnese prodavcu novac. A shta ako je komponenta pokvarena, kako se to regulishe :: :: Jel kupovao neko od vas preko oglasa a da mu shalju kuririma :: :: :: :: cash rules everything around me :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.