Pa smanjuje kvalitet slika i izbacuje flesh reklame i gifove. Extra, pogotovu za mobilne telefone. Opera inace odavno ima onu opciju da ne skida slike sa sajta, sto je bilo fenomenalno kad sam koristio dial up.
I kao zakleti Fejerfoksas, mogu vam reci da sam savim prijatno iznenadjen. Posle 5 minuta koriscenja, stavio sam je kao podrazumevani :) internet brauzer. Instalirao sam je jer mi je FF3 povremeno zakucavao CPU na 100% ai i svakim novim apdejtom sve mi je vise bagovao. Ne znam WTF ta mozila radi, ali ovaj FF postade kao Pionirovi rezaci (sto veci broj to vece govno). Ranije sam se cak i na ovom forumu kleo u FF, ali sada realno mi se cini da Opera radi bolje. I to daleko bolje. Ranije je nisam uzimao u obzir jer je u starijim varijantama bila Ol in Uan brauzer, sto mi je tako islo na zivce. Chat, mail, bla bla. Sada je sasvim druga prica, te opcije dolaze po difoltu iskljucene, tako da ih tretiram kao da ih nema :) a sam pretrazivac je uradjen slicnije FF, minimalisticki i krajnje komforno, bez mambo dzambo dugmica i opcija koje ce prosecan korisnik ukljuciti jednom ili nijednom. Sve u svemu, jos uvek je istrazujem, ali mi se svidja, bez obzira na sve, mislim da cu je zadrzati.
Sto se tice turbo moda, on sluzi koliko sam provalio za Dial Up i konekcije sporije od recimo 512Mb/s, a funkcionise po principu kesiranja stranica i promena samo aktivnih delova, uz sve to sta ste naveli, smanjivanje kvaliteta slikica, gifova, animacija...
Ja mu se nisam smajao, ali priznajem i da ga nisam uzimao ni za ozbiljno. Da se razumemo, pre par godina FF vs Opera nije bilo dileme... FF i to poprilicno ispred. Ali sada, ne da je samo Opera postala bolja (po mom ukusu bolja, obrazlozeno u postu iznad), vec je i FF postao osetno gori. Ne znam, za sada su mi sve to prvi utisci, jos uvek testiram Operu, ali za FF me za sada veze samo jos navika (kucam search i gledam donji levi ugao i sl...), ali koliko vidim oticice u istoriju makar neko vreme, dok ga iz Mozile ne srede. Medjutim, plasim se da dok ga budu sredili da cu ga vec i zaboraviti :)
Baby BM
:: Ipak nije Machine za dzaba `drvio` da je najbolja Opera i da je fajeroks u odnosu na njega djubre ne opevano. Ali mu se vecina smejala :-(
Mali savet od dugogodišnjeg korisnika Opere. Desni klik na gornji Toolbar, pa Customize. Imaš gomilu opcija za izbor dugmića, kao i raspoređivanje po tvojoj volji. Svi mogu da se zamene kojim ti hoćeš.
Pozz.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Ja mu se nisam smajao, ali priznajem i da ga nisam uzimao ni za ozbiljno. Da se razumemo, pre par godina FF vs Opera nije bilo dileme... FF i to poprilicno ispred. Ali sada, ne da je samo Opera postala bolja (po mom ukusu bolja, obrazlozeno u postu iznad), vec je i FF postao osetno gori. Ne znam, za sada su mi sve to prvi utisci, jos uvek testiram Operu, ali za FF me za sada veze samo jos navika (kucam search i gledam donji levi ugao i sl...), ali koliko vidim oticice u istoriju makar neko vreme, dok ga iz Mozile ne srede. Medjutim, plasim se da dok ga budu sredili da cu ga vec i zaboraviti : :: :: :: Baby B :: :: :: Ipak nije Machine za dzaba `drvio` da je najbolja Opera i da je fajeroks u odnosu na njega djubre ne opevano. Ali mu se vecina smejala :-(
Vi zaboravljate glavnu stvar FF je fancy :). Najbrzi browser je po meni trenutno Chrome i najlaganiji je, jeste da ima osiromaseno orkuzenje, ali u prvih 5 dana koriscenja svi se naviknu. Inace ja najvise koristim FF i Chrome tu operu tek ponekad otvorim :), Opera se u poslednje vreme dosta popravila dok je FF usporio :). @markopvict hehh
Iskreno mi se ebe za brzinu.... Meni FF leti kuci na 4mbit i na poslu na xxx Mbit-a. Tako da i ako je brza ... brzina nije presudna... nekad mozda bila... sada nikako.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.