Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Opera 10 RC
STRANA 1 OD 1
dz0ni Opera 10 RC 25.08.2009. 14:34 T19603

status: user
broj poruka: 880

http://my.opera.com/desktopteam/blog/
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Erestun Re: 25.08.2009. 16:13 #135190

broj poruka: 1797
Opera mi se mnogo svidja i rado bih je koristio, ali prakticnost i jednostavnost Firefox-a mi ne da mira.
Skinucu 10-ku i nadam se da ce mi se svideti.

dz0ni ... 25.08.2009. 16:24 #135193

Leti..... znaci najbolja ver. do sad ubedljivo, 1-og seprembra ce final... i odma posle toga rade na opera 10.10 ver....

@Erestun slazem se sa tobom, nekako je nadzidzana mnogo.... najjednostavniji interfejs u operi bio je u verziji 9.... po meni :)
gile23 Re: ... 25.08.2009. 16:26 #135195

broj poruka: 9121
Pametni su i oni, taman kada krenemo u skolu ce novu verziju :), to mu dodje kao neki poklon :)!

Pozdrav!

::
:: Leti..... znaci najbolja ver. do sad ubedljivo, 1-og seprembra ce final... i odma posle toga rade na opera 10.10 ver...
:: @Erestun slazem se sa tobom, nekako je nadzidzana mnogo.... najjednostavniji interfejs u operi bio je u verziji 9.... po meni :)
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Erestun Re: 25.08.2009. 16:33 #135196

Dugo sam je koristio uz firefox i jednostavno nije to to. Sto ti kazes nadzidzana je previse.

Dusu ima > Developed in Norway
Smek, Brzinu. Fali joj samo prakticnost po meni. Jednostavno neka resenja su mi bolja na FF-u.

Edit: Lepsa je, bolji `smooth scroll`, ALI prva stranica odmah problem. Ipak je ovo 10 RC verzija, a pojavljuje mi se ovo.

link: http://www.dodaj.rs/f/25/XX/2BK1F1K1/opera-10-rc-error.jpg

Edit No.2: Setih se, Opera nema mogucnost zaokruziti npr. link i misem ga prevuci u adress bar. Istina, ima desni klik> go to web adress, ali ovde je u pitanju navika, tako da se moze i zanemariti.
Dalje, Web adress bar je bolji nego kod FF-a, odnosno, standardni je ne pamti kao FF svakakve gluposti, s tim sto se u ff-u to add-on-om moze iskljuciti.
Ne svidja mi se download modul, jer je integrisan u browser kao tab umesto da bude odvojen kao na FF-u. Preglednije je ako nista drugo.

rasha44 Šta je nadžidžano??? 25.08.2009. 16:53 #135201

broj poruka: 1492
Opera ima toliko mogućnosti za podešavanje interfejsa, da možete da je namestite kako hoćete. Treba samo malo pročačkati i sve vam je pod rukom. Samo desni klik na gornji Toolbar, pa Customize. Tu ima sve opcije za skin, panele, toolbar-ove, dugmiće
itd.
Evo kako kod mene izgleda:

http://img526.imageshack.us/img526/7885/opera10beta3.jpg

Ne može biti jednostavnije, a sve mi je pri puci.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

Erestun @Rasha 25.08.2009. 18:15 #135219

Nigde nisam napisao da joj fale customize opcije. Koristio sam Operu 4 meseca i istrazio sve na njoj i u vezi iste i opet se vratio na FF.
Sad sam instalirao 10, pa cemo videti kako se ponasa.
Vidim da si ti svoju prilicno `osiromasio`. Ipak, ukus i navika tu imaju najvise udela. Primera radi, postavio si tabove dole i ne bih mogao na to da se naviknem.
Dacu joj sansu, jer zelim da mi se svidi, ali nikako da se to desi :)

rasha44 Re: @Rasha 25.08.2009. 18:22 #135223

broj poruka: 1492
A ja, opet, ne bih mogao da se naviknem na tabove gore.
Ma, kao što kažeš, sve je stvar navike i ukusa. Ja Operu koristim suviše dugo, da bih se sad navikavao na neki drugi browser. A, jesam je `ogolio`, jer volim da mi prozor sa sajtom bude što veći.

P.S. Ono o nadžidžanosti je bio ogovor dzOnija.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: Nigde nisam napisao da joj fale customize opcije. Koristio sam Operu 4 meseca i istrazio sve na njoj i u vezi iste i opet se vratio na FF
:: Sad sam instalirao 10, pa cemo videti kako se ponasa
:: Vidim da si ti svoju prilicno `osiromasio`. Ipak, ukus i navika tu imaju najvise udela. Primera radi, postavio si tabove dole i ne bih mogao na to da se naviknem
:: Dacu joj sansu, jer zelim da mi se svidi, ali nikako da se to desi :
:: __________________________________________________________
:: Forward, with demonspeed...
imarkovic Probajte ovo 25.08.2009. 18:28 #135224

broj poruka: 18996
malo podseca na Chrome, a dodali su mu i nesto iz Firefox-a, npr pretrazivac sa desne strane, kao kad bi pomesali firefox i Chrome, a meni recimo bas to odgovara, jer koristim i Chrome i Firefox, bas je gotivan, malo onako za promenu:

http://www.wyzo.com/download/

darkoc78 re: 25.08.2009. 18:41 #135230

broj poruka: 467
Hvala!
dz0ni ... 25.08.2009. 22:36 #135304

Evo ovde pise da ce final 1. septembra.... http://www.opera.com/press/releases/2009/08/25_3/
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs