Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Nepisani zakoni tehnologije:))))
STRANA 1 OD 1
rasha44 Nepisani zakoni tehnologije:)))) 10.08.2009. 11:58 T19291

status: user
broj poruka: 1492
http://www.pcworld.com/article/169388/you_must_obey_the_unwritten_laws_of_technology.html?tk=nl_wbx_t_topstory

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict ovaj je mene zakacio :( 10.08.2009. 12:09 #132651

broj poruka: 4515

Law 1: Fix a computer for a friend or family member, and you`ll be tech support for life. - Danny Allen, PC World

- - - -
POSALJITE VASU NAJNIZU JEDINSTVENU PONUDU ?!!?
-

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: ovaj je mene zakacio :( 10.08.2009. 12:44 #132660

broj poruka: 12057

Apsolutno tačno ! Zato bez rezerve odjebavam na vreme sve koji me smaraju bez granica i kulture, a ko nema grama mozga, za njega su Caller ID i Symbian Black List lek.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

******************KLIPE*******************
http://img265.imageshack.us/img265/9172/klipe.jpg

::
:: Law 1: Fix a computer for a friend or family member, and you`ll be tech support for life. - Danny Allen, PC Worl
:: - - - -
:: POSALJITE VASU NAJNIZU JEDINSTVENU PONUDU ?!!?
-

2m4Y Smejao sam se sve vise i vise, ...ali ovde sam plakao... 10.08.2009. 12:51 #132661

broj poruka: 2353
Law 4: Just before taking out the boss in a WoW raid, your Internet connection will die. - Nick Mediati, PC World

Pozz...

rasha44 Re: ovaj je mene zakacio :( 10.08.2009. 12:59 #132662

Jedva sam se otkačio od nekolicine, koji su me ponekad zvali i u 2-3h noću.
Svojevremeno sam na poslu nekim kolegama (drugarima) rekao, kad mi je pukao film:
`ljudi naplaćuju za sređivanje kompjutera i podučavanje 20 DM na sat. Vi ste mi kolege i drugari, vama ću ubuduće raditi upola cene - 10 DM`.
Vrlo brzo su prestali da me guše.

Nightbird

:: Law 1: Fix a computer for a friend or family member, and you`ll be tech support for life. - Danny Allen, PC Worl
-

bstaletic Re: ovaj je mene zakacio :( 10.08.2009. 13:42 #132669

broj poruka: 1889
sve mi je jasno

-

pajsgudgud Ekstra 10.08.2009. 13:58 #132674

broj poruka: 3742
Law 2: Build a computer for someone, and he/she owns you!

So true...

Tom što bi me pozvao u dva tri ujutru zbog radi problema na kompu, bi demonstrativno opalio šamarčinu negde oko dva tri ujutru na vratima njegovog stana.

support normality
MOJ DNK je bolji od tvog!!!

rasha44 Re: Ekstra 10.08.2009. 15:15 #132686

Ma, svi su oni znali da sam ja noćna ptica, ali im nije padalo na pamet da ostali članovi porodice spavaju.

Nightbird

:: Law 2: Build a computer for someone, and he/she owns you!
:: So true..
:: Tom što bi me pozvao u dva tri ujutru zbog radi problema na kompu, bi demonstrativno opalio šamarčinu negde oko dva tri ujutru na vratima njegovog stana
:: support normalit
:: MOJ DNK je bolji od tvog!!
liman Re: Re: Ekstra 10.08.2009. 15:24 #132687

broj poruka: 809
Trebao si mu poslati ostale clanove porodice da ga isamaraju!

:: Ma, svi su oni znali da sam ja noćna ptica, ali im nije padalo na pamet da ostali članovi porodice spavaju.

:: :: Tom što bi me pozvao u dva tri ujutru zbog radi problema na kompu, bi demonstrativno opalio šamarčinu negde oko dva tri ujutru na vratima njegovog stana
:: ::

DmasteRNo1 Ovaj je mene zakacio 10.08.2009. 16:00 #132692

broj poruka: 6101
Lepo Čorba kaže: `Bolje mozak sakrivati, pa ćutati i plivati...` E, kada hoćemo da se pravimo pametni, tako nam i treba. Međutim, bar u mom slučaju, nije da ja znam nešto mnogo, nego što ti koji me smaraju nemaju blage veze i neće da nauče ni osnovne stvari. I, da, smaračima, koje smatram samo poznanicima, a ne drugarima, počeo sam da naplaćujem. Nema više za džabe.

Šefe, koji ti je vrag?

Equinoxe Re: Ovaj je mene zakacio 10.08.2009. 16:14 #132693

Ma najjače je još kad ne zna neko ništa od Engleskog osim SHIT. Što da neko napreže mozak kad ima tvoj broj telefona. Dođeš nekom da učiniš polupaš se od posla, windows od nule, a stoka ni da pogleda da nauči nešto. Ja se sećam kad je meni ćaletov kolega prvi put instalirao mašinu 1998, oči kao sarme pored njega, sve sam ga živo pitao...mislim da sam ga ja više smorio od samog posla, al ga posle nikad nisam zvao: `Kako ovo, kako ono, šta si ono radio da bi...`...i onda sam sam sebi polupao Windows 98 da vidim dal sam sve shvatio. Ali bre neko neće da se potrudi da provali gde vodi neka ikonica, kako da sam raruje, ili takve stupiderije.....prepametnih džabalebaroša koji veze sa vezom nemaju ima u tragičnom broju i razmnožavaju se logaritamski.

A najviše me nerviraju oni paceri kad te ugnjave sat i po na tel, ti zapeniš a on ni 5 ni 6:
`Ma da znao sam ja sve to nego.....a da sad sam se setio, aj ništa čujemo se....`

BLACK LIST.

:: Lepo Čorba kaže: `Bolje mozak sakrivati, pa ćutati i plivati...` E, kada hoćemo da se pravimo pametni, tako nam i treba. Međutim, bar u mom slučaju, nije da ja znam nešto mnogo, nego što ti koji me smaraju nemaju blage veze i neće da nauče ni osnovne stvari. I, da, smaračima, koje smatram samo poznanicima, a ne drugarima, počeo sam da naplaćujem. Nema više za džabe
:: Šefe, koji ti je vrag?
skycould a prodas 10.08.2009. 16:21 #132694

broj poruka: 248
nekom komp i onda te ubi u pojam i pizdi jer je sjeb.o win i cudi se kakva je to garancija koja ne pokriva win. A lepo mu kazes `ako ne znas ja cu` ali Win Xp Borg je mnogo bolji nego obican XP. Ili e komp sto si mi prodao ne radi. Sta mu je? Pa ne radi, otkud ja znam sta mu je, nisam ja strucan.

pajsgudgud Re: Re: Ekstra 10.08.2009. 16:34 #132695

broj poruka: 3742
Pa da, za to postoji sms. Mene su najčešće zvali da mi puštaju muziku preko telefona negde oko 3-4 ujutru, to opraštam svakome.)

@liman i kuče i mače i komšiju:)

support normality
MOJ DNK je bolji od tvog!!!

:: Ma, svi su oni znali da sam ja noćna ptica, ali im nije padalo na pamet da ostali članovi porodice spavaju.
:: Nightbird
:: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: :: Law 2: Build a computer for someone, and he/she owns you!
:: :: So true..
:: :: Tom što bi me pozvao u dva tri ujutru zbog radi problema na kompu, bi demonstrativno opalio šamarčinu negde oko dva tri ujutru na vratima njegovog stana
:: :: support normalit
:: :: MOJ DNK je bolji od tvog!!
gilopile I kod mene... 10.08.2009. 16:43 #132696

broj poruka: 9459

Isti slucaj.Imam par poznanika kojima vec duze vreme dizem sistem zbog njihovog neznanja,a comp imaju vec po kusur godina,strasno kako ih bar malo ne zainteresuje kako to u opste radi.
Jedan me smara vec mesecima kako mu je NOD `pocrvenio`,a nemogu da mu objasnim da je to zbog toga sto nema konekciju...

Da li znate da ce pre neki mazgov od 20-30 god. da polupa win,nego dete od 5-10g?PROVERENO.

NE prodavajte/poklanjajte comp nekom drugaru/poznaniku,jer necete imati mira.

Vaskev re 10.08.2009. 19:22 #132723

broj poruka: 1673
Tako je mene komsija smarao kad je pre neku godinu uzeo Athlon XP1700 (okvirno da se zna vreme) i sve tip zna i tako to a onda jednog dana da mu pomognem da ubaci DVD rezac jer on sve to zna al` nekako misli da cu ja to bolje. Ja sve lepo povezem, HDD master na IDE1, DVD rezac master na IDE2 i CD rezac slave na IDE2, logicno, i sa kablovima koje je imao jedino izvodljivo. Ajd sad usput da mu ocistim prasinu jer on to naravno zna al` ja cu to nekako bolje. Povezemo mi to sve i naravno sve radi i ajd` zdravo komsija. Sutradan me srece i postavlja pitanje kao dal` sam ja bas 100% siguran da SMO sve povezali kako treba. Naravno ja mu odgovaram da je pomenuta kombinacija jedino logicno resenje i da se tako uvek vezuje ako mislis da imas maksimalni transfer podataka i uvek pun buffer prilikom rezanja itd, a on ce meni ma nekako mi racunar radi sporije a mozda mi se samo i cini ali ostaje onaj gorak ukus... Od tada sam se zarekao da komsijama i prijateljima nikada ne radim nista jer svaka greska ce vam na nos izaci i uvek ce krivica za nesto biti vasa. A posto se takvi radovi najcesce obavljaju za kafu ili sok, jeftinije mi je da pijem kod svoje kuce ili u kaficu preko puta.

gilopile Ma da,upravo to.. 10.08.2009. 19:49 #132728

broj poruka: 9459

@Vaskev: Ned`o Bog da mu nesto kojim slucajem crkne.Znas vec kako bi to sve skupa izgledalo.

Setih se jednog bilmeza kada me je zvao da mu sredim nesto oko tv kartice,zvuka...dodjem i sednem za racunar,a bimez mi stoji na glavi i govori sta `treba` da radim...odmah sam poceo da se znojim.Zavario bi ga bio medju rogove da mu tu nije bilo dete.
U mom mestu sve neki jeb**i znalci.
Covek me zove za tv.Dodjem i pitam kako je crko,da li je zadimio...on odgovara:ma nesto sam ja ceprkao iza.Reko:sta si radio?Kaze ma slika mi nesto igrala pa sam ja srafcigerom nesto iza spajao.Usledio je okret za 180.

Equinoxe Re: Ma da,upravo to.. 10.08.2009. 20:00 #132731

To iznad glave ne tripim ni 1.5s. I instaliram ja tako. I onda čuješ....`E što si instalirao to, ono je 50 puta bolje ?` - A zbog čega je bolje i ko ti je to rekao ? `Žika.` -E sad zovi Žiku, a ja odo.

......,a bimez mi stoji na glavi i govori sta `treba` da radim...odmah sam poceo da se znojim.Zavario bi ga bio medju rogove da mu tu nije bilo dete.
:: U mom mestu sve neki jeb**i znalci
Erestun re 10.08.2009. 20:22 #132732

broj poruka: 1797
E sto meni moj matori ume da uvali slucajeve...popizdim totalno...(kolege sa posla,prijatelji bliski,dalji)...raspad
A sto se tice stajanja iznad glave, pa to nema nista gore. Ubija me u pojam kada odem na teren i onda se nadje neki `tuchu, vuchu` da mi stoji iznad glave i da zapitkuje i `pomno` prati, a kad ga pogledas ko 3 teleta da stoje pored tebe. Uzas....

Slavuj ... 10.08.2009. 20:22 #132733

broj poruka: 2236
Ja sam razvio refleks da, kako mi neko spomene PC preko telefona, palac automatski pritiska onu crvenu slušalicu. Ne znam tačno kada je to počelo, ali moram priznati da se osećam zdravije ever since.

Poslednji put sam instalirao Windows pre 6 meseci jednom prijatelju, jer mu je baš bilo nešto gusto za posao, a bila je nedelja popodne pa sam pristao, pošto prijatelja nemam ni za prste jedne šake i kao glupo mi je da ne pomognem kada mogu, pogotovo kada se radi o onima koji su meni pomogli kada im to i nije baš išlo u prilog. Pre toga, stvarno se ne sećam kada sam ikome osim sebi instalirao Windows.

Osim na ovom sajtu, ne bavim se tuđim kompjuterima već nekoliko godina, a i ne bih rekao da ću skoro opet počinjati, tako da je ovih dana tarifa za bilo šta što nije u sklopu trenutnog posla ili polni odnos sa nekom meni veoma, veoma privlačnom ženskom osobom = AN ARM AND A LEG !

Srbologija, nauka belosvetska.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs