Ttosim je samo 24 chasa, i u startu me nervira sto su iz start-up-a izbacili blank page...dobro de to se resi okolo naokolo pa na mala vrata, a da rabis operu, skapirao sm iz posta o promeni servera PC- berze, pa eto dok provajderi ne ukace nove DNS-ove... netscape, pa opera...i nikada vise nisam odustao od nje ( od verzije5.xx) zato me interesuje sta ti smrdi , a sta mirise kod ove beta 10-ke..., sta mu dodje onaj TURBO( ma da se na svako pominjanje takvog pojma jezzim)....pozz ( za ostale da me ne pluju...probao sam ja i mozilu, al mi nesto ne lezi a o exploreru mislim da niko ne bi ni diskutovao)
Re: rasho44...i ostali operashi...pravi li Vami OPERA10 beta neke probleme...???
09.08.2009. 17:41
status: user broj poruka: 9459
Operu koristim od pamtiveka.Ova 10 beta od kad je izasla koristim je i ne pravi mi nikakve probleme.Sve radi savrseno.Sto se tice turbo mod-a ta opcija bi `trebala`da pri otvaranju neke stranice slike/banere...ucitava sa manjom rezolucijom,pa ako je slika 100kb,bice 75kb i na taj nacin je brze ucitati.Nesto kao kod Krstarica-cine rakete.Samo to sve ovisi o stranici tj.severa i da li raspolaze sa tom funkcijom plasiranja slika manjih rezolucija. Svaka preporuka za Operu.
P.S. Napokon su postavili i funkciju configure speedDial(da ne mora manuelno da se povecava) i opciju ucitavanja .jpg u spreeddial.Vrlo lepo :: :: Ttosim je samo 24 chasa, i u startu me nervira sto su iz start-up-a izbacili blank page...dobro de to se resi okolo naokolo pa na mala vrata, a da rabis operu, skapirao sm iz posta o promeni servera PC- berze, pa eto dok provajderi ne ukace nove DNS-ove.. :: netscape, pa opera...i nikada vise nisam odustao od nje ( od verzije5.xx) zato me interesuje sta ti smrdi , a sta mirise kod ove beta 10-ke..., sta mu dodje onaj TURBO( ma da se na svako pominjanje takvog pojma jezzim)....pozz ( za ostale da me ne pluju...probao sam ja i mozilu, al mi nesto ne lezi a o exploreru mislim da niko ne bi ni diskutovao)
Koliko sam citao, Turbo fukcija koristi neki vid kompresije podataka da, verovatno neki vid bafera da bi browsing bio brzi na sporim konekcijama. Kada sam ga aktivirao, dobio sam od Opere tip da ce na mom tipu konekcije Turbo usporiti browser (ADSL 1Mbit), tako da je na broadband konekcijama prakticno neupotrebljiv.
Generalno, do sada nikakvih problema sa Operom 10b2, nema problema sa ucitavanjem, downloadom, pucanjem, ne usporava sa vise od deset otvorenih tabova, flash, java plug-inovi ne prave probleme... Prelazak na drugu konekciju u tok rada browsera je takodje ok, refresh resava sve, automatika oko konektovanja ocigledno dobro radi... A namerno ne cistim cache i sl... Sve na default... Sve u svemu, lepo i stabilno radi, me happy
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Sve radi bez problema. Turbo, kao što MilosNBG reče, služi samo za dial-up ili neki najsporiji ADSL. Jedino mi se čini da se malo sporije pokreće, ali je zato u radu brža od 9.64. A za blank page, ukucaš u polju Home page (Preferences>General) http://nohome
To sam ja uradio još kad sam instalirao prvu Operu, pre mnogo godina.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
start with saved season,,,pa snimim blank page...sto i sada rdi sa 10kom beta, al ima jos jedna stvar za bookmarke...sto bre ne ubace desni klik pa edit ili delete, smarajuce je kad moras da ih editujes iz padajuceg menija...al nisam je ja pravio, samo onako razmisljam....Sto se tice turbo moda, meni pravi s....a na 2Kkablu, blokira mi i uspori...ma nije ni bitan taj mod za mene...nego samo me intreresovalo sta je to...ipak i naredne generacije ostajem uz OPERU
Desilo mi se dva puta da nije htela da se pokrene i odmah izadje upozorenje Windowsa da se ukljuchi check disk utillity. Posle chekiranja i restarta proradi. Mozda i nema veze sa Operom, ali eto samo kod nje zeza. To je pochelo da se deshava od kada sam pokushao da sachuvam(iskopiram) podeshavanja, bookmarks... Ajde jednom da zezne ini file, pa da chekiram i dodje sve na svoje mesto, ali dva puta.
Ma, zna se da Beta(max) gubi i da će pobediti VHS... Jedini #problem# vidim u tome što, kao beta verzija, ne uvozi automtaski bookmarkse, speed-dial i ostala podešavanja. Iskreno, ne vidim nikakvo ubrzanje u odnosu na devetku, ali, ne vidim ga ni na picinoj berzi (iako mnogi potvrđuju). Moža se to telekom adsl raspomamio...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.