Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
ADSL i KABL Net na jednom kompu
STRANA 1 OD 1
zmajBG ADSL i KABL Net na jednom kompu 08.08.2009. 18:56 T19257

status: user
broj poruka: 209
Jel ovo moze da se izvede da oba pristupa netu rade `istovremeno`.
Naravno da u Win-u ukljucim jedan ili drugi kada mi to odgovara, bez da recimo fizicki gasim ADSL ruter pa ubodem kabl u lan i obrnuto??
Konkretno imam WI-FI telekomov ruter i motorolin kablovski modem.
Da li u ovaj ruter moze da se ukljuci kablovski modem i da saobracaj de preko kabl kada mi to odgovara.
Ukratko da li je to mouce uz pomoc samo jedne mrezne kartice???, tj jednog lan prikljucka???
Mozda glupo pitanje, nemojte zameriti.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zeljkoa auh ... 09.08.2009. 00:18 #132469

status: admin
broj poruka: 713
Nisam baš siguran da sam najbolje razumeo. Tačnije, ti si to malo čudno napisao. Prvo kažeš `istovremeno`, pa posle kažeš na smenu, po potrebi.

Prvo se odluči da li je to istovremeno ili naizmenično, tj. po potrebi.

Nisam potpuno siguran, ali mislim da u ADSL router, kao što mu ime kaže, možeš da uključiš samo ADSL modem ( ako grešim, neka me neko ispravi ). Čak i da možeš da ubodeš kablovski modem, morao bi skroz da prekonfigurišeš router ( ako imaš administrativni password od njega ), a to ti je posao, ihahaj ... totalno suludo, nije za početnike, ne vredi se truditi.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Željko Arnautović,
PC Berza d.o.o.

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 09.08.2009. 00:29 #132470

broj poruka: 12057

Kablovski i ADSL modem kroz jedan ruter - NE, osim ako nema dva WAN porta (ni malo jeftino).

Uz pomoć jedne LAN kartice - NE. Što sledi iz toga da ako ideš iz rutera u komp putem LAN-a, trebaju ti dva LAN-a.

I uopšte zašto bi neko plaćao dva računa za NET ?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

******************KLIPE*******************
http://img265.imageshack.us/img265/9172/klipe.jpg

Jebivetar Nece da moze 09.08.2009. 02:29 #132474

broj poruka: 2386
U trenutku kada sam prelazio sa SBB-a na ADSL imao sam oba signala. Na kompu sa dve kartice mi nije uspevalo da imam brzinu SBB+ADSL. Radili su nezavino.

`Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`

zmajBG RE:Nece da moze 09.08.2009. 03:26 #132476

To sam i ja hteo nekako da nabudzim posto i ja imam trenutno dva signala.
Uzeo sam TELEKOMOV ADSL a imam trenutno i onaj pljackaski KABL preko KDS-a.
Zbog te njihove pljacke ja sam presao na ADSL. Seljaci umesto da koriguju cene oni ovako gube korisike.
Mislim da imaju najskuplji net u Evropi. Kada sam rekao prijatelju koji zivi u inostranstvu koliko placam za 256k on mislio da lazem dok mu nisam pokazao racun . Covek je zanemeo, a komentar mu je bio `u jee ala ovi tebe deru`.
Pa sam prosirio na 1024kb to im kosta 1890din i to je puno
Ne to je KDS-ova vrhunska pljacka prosto za ne poverovati. Po meni to bi treblo da bude negde do 1500din za 1024KB plafon. to bi bilo realno.
Nisam imao izbora sve do sada dok nisam presao na ADSL e sada vise ne moram da ih trpim.
Ko nema izbora a ima KDS a pri tom hoce net morace da ih trpi jbg. Inace net im radi sasvim dobro to ne mogu da kazem. Imao sam neko vreme probleme nije uvek islo glatko
ali sam debelo i placao.
ovako ADSL mogu da menjam brzinu jednom mesecno a cifre su prihvatljive.

Sta reci PTT-KDS ne lopovi nego LOPURDE.

markopvict tvoje resenje kosta preko 300e 09.08.2009. 03:27 #132477

broj poruka: 4515
Moze da radi i mikrotik (150e), ali ti treba i te kako tehnicko znanje da bi ga podesio.

- - - -
POSALJITE VASU NAJNIZU JEDINSTVENU PONUDU ?!!?
-

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zmajBG RE:tvoje resenje kosta preko 300e 09.08.2009. 03:32 #132478

Ma to sam ja i zezancije hteo da se malo igram ne treba mi dva signala i onako cu sa onim KDS lopovima u pon da raskinem ugovor.

vampirbg ... 09.08.2009. 10:22 #132489

broj poruka: 711
Moguce je da to odradis, ali ces morati da kupis jos jedan ruter sa 2 WAN porta (ili da mu se neki od LAN portova moze prekonfigurisati u WAN) To je obicno moguce na vecini bolji (i skupljih rutera) Naravno, ni podesavanje svega toga nije bas jednostavno ako zelis da oba koristis istovremeno (ili da ti jedan bude backup)

zmajBG RE:Moguce je da to odradis 09.08.2009. 11:23 #132497

Ma jok hteo sam samo da probam dok ne raskinem sutra uGOVOR sao vim KDS-SSovcima
cisto fore radi. Preso sam na ADSL da bi se oslobodio njihovog drskog pljackanja. TAko da mi ne pada na pamet da zadrzavam KABL koji kosta oko 21000din godisnje za protok od 1024/256 kb/s ako racunam samo net + TV.
Pa jos da ulazem neke pare za nekakve rutere preko kjih to mogu da odradim to je van svake pameti. Dosta ce mi biti i ADSL samo.

priest pitanjce :) 09.08.2009. 16:07 #132516

broj poruka: 96
moze li neko da mi objasni u cemu je fazon sa anex A i anex B? drugaru je crkao router i ima adsl telekomov ali je isdn linija, dok ja imam adsl eunet tplink modem TD-8810 i Wrouter Tplinkov TL-wr340g.

njegov cale kaze da ne moze ovaj moj Wrouter da se stavi kod njih jer je drugi anex...sta god to znacilo.

malo mi je cudno, jer kapiram da do modema moze da bude promene signala i da tu ima veze,ali posle od modema do routera bi trebao da ide standardni signal...ili ne?

P.s. sorry sto upadam u temu!

vampirbg ... 09.08.2009. 22:29 #132570

Anex A = obicna telefonska linija
Anex B = ISDN linija

To ima smisla samo za modeme ili ADSL rutere... Tvoj ruter zahteva da se izmedju njega i adsl linije ubaci modem...

Ali buduci da je on imao ADSL ruter i da je on riknuo tvoj ruter mu mnogo ne pomaze posto sad mora da nabavlja drugi modem :)

innerbonus ADSL i KABL Net na jednom kompu + TP LINK TL-R480T+ 09.08.2009. 23:42 #132595

broj poruka: 12
Dobio sam `na probu` TP-LINK R480T+ load balancing router sa dva WAN porta, a trenutno imam placen i ADSL i SBB (naravno, nece biti uvek tako).

Interesuje me sledece:

1) da li ovaj ruter moze da se podesi da sabira brzine od oba provajdera? - trenutno to nije slucaj

2) ako vec ne moze da sabira, da li bar moze da se podesi da jedan provajder bude default? - za sada to nisam uspeo, osim fizickog/softverskog iskljucenja odredjenog wan porta

Jedino cime sam potpuno zadovoljan je da mi mala kucna mreza (desktop+laptop) radi savrseno.

markopvict Da 10.08.2009. 00:50 #132609

1) da. Load balancing ti radi po sledecem principu. Ako imas recimo 4Mbit i 2Mbit veze. On salje dva paketa kroz 4mbit, a jedan paket kroz 2Mbit.
2) da
Recimo 4Mbit link je Primary, a 2Mbit je backup.

- - - -
-

innerbonus ADSL i KABL Net na jednom kompu + TP LINK TL-R480T+ 10.08.2009. 01:12 #132613

Hvala na odgovoru.

Zbunjuje me sto, kada merim brzinu, prikazuje ili 4 Mbit ili 2 Mbit, a nikada 6 Mbit.

(brzine su navedene prema gornjem primeru, nisu realne u mom slucaju).

Je l` to tako i treba da bude?

vampirbg Re: ADSL i KABL Net na jednom kompu + TP LINK TL-R480T+ 10.08.2009. 12:16 #132654

:: Zbunjuje me sto, kada merim brzinu, prikazuje ili 4 Mbit ili 2 Mbit, a nikada 6 Mbit.

Ne mozes tako da testiras... Najbolji nacin, pusti torrent... U tvom slucaju, server na kom testiras detektuje tvoju adresu (tj jednu od njih) i komunicira samo sa tom adresom... P2P programi se ne obaziru mnogo na adrese i preko njih bi trebalo da dobijes tacnije podatke... Naravno, vidi da pustis torrente sa razlicitih trackera buduci da moze da se desi da sludis tracker (nisam siguran za to, ali mi se cini da ce gomile paketa koji stizu sa razlicitih adresa imati zbunjujuci efekat na tracker i na update tvog ratio-a)
innerbonus ADSL i KABL Net na jednom kompu + TP LINK TL-R480T+ 10.08.2009. 12:16 #132654 15.08.2009. 23:47 #133425

@markopvict: Hvala na odgovoru. Ovaj ruter, izgleda, ima (samo) automatski load balancing, tako da sam `brine` o raspodeli paketa, sto i nije tako lose.

@vampirbg: Hvala na odgovoru. Uradio sam po Tvom savetu i evo rezultata:
- trenutno imam brzine pristupa Internetu: SBB - 1,5 Mbit/s i ADSL - 1 Mbit/s, ukupno 2,5 Mbit/s. Ako ovaj ruter `ume da sabira` brzine, teoretski maximum brzine downloada bi trebao da bude 320 kB/s (192kB/s + 128 kB/s),
- prilikom skidanja Linux Mint 7 KDE sa LinuxTracker.org koristeci ugradjeni BitTorrent klijent Opera browsera, kod mene je prosek bio 270 kB/s.

Sve u svemu, ja sam zadovoljan mogucnostima rutera TP LINK TL-R480T+, tako da ozbiljno razmisljam da `odresim kesu` i trajno ga zadrzim.
markopvict Odlicno. 16.08.2009. 02:09 #133453

- - - -
-

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs