Opao mi je ratio ispod 1.0 pa sam poceo da seedujem i sad mi je 4.3.....i nisat se ne desava kao da mi je ratio i dalje ispod 1.0..?!...Stvarno mi mnogo znaci zato sto seedujem vec 20 dana ko budala....evo slika:
pa moras malo da napunis ratio u pocetku, skini npr. 10-15 FreeLeech torenata, i ostavi sve da ti se upload-uje i seed-uje dok ti se ne napuni ratio, a dok seed-ujes dobijas bonus poene, videces, posle mozes da zamenis za ratio, to ti je bolja varijanta nego upload (koji ti kida konekciju)...ako ti nije nesto jasno, samo procitaj njihovo uputstvo, sve je lepo objasnjeno.
Pih danasnja omladina :) Ja svoje lepo odradim bar do 1.2 i ne zamajavam se raznim forama i varanjima... Na stranu jos to sto ce te uhvatiti pre ili kasnije...
Zamisli kako bi bilo da nesto hoces da skines sto ima samo na IPT i onda shvatis da svi seederi koriste Ratiomaster i da ga nikad neces skinuti :)
Zato je Piratebay bezveze... Svi odmah pobegnu sa seeda cim nesto skinu pa se sve ide sporo...
Ja ratio master koritim par meseci...i sanse nema da me uhvate...glupo je to i pomisliti...
@alexi ne moras da `sidujes` torrent koji skidas...npr skidas taj torrent koji tebi treba, a uzmes bilo koji drugi i ubacis u ratio master...i sidujes koliko tebi treba, samo satvis opciju da ga siduje 90% znaci ne ceo...
a ti @vampirbg siduj po 70h da biskinuo jedan film...ovde mozes upload da stavis koliki hoces...samo ako preterujes izvalice...ja drzim na 250kb/s i miran sam...
Promasio si poentu... Ako te mrzi da seedujes sto onda koristis bittorrent? Imas rapidshare pa skidaj odatle... A to da je glupo i pomisliti samo govori za sebe... Sve se provali pre ili kasnije... :) Sem toga, UL/DL mi je 1/8 tako da obicno treba da seedujem 7 puta duze od DL... Ako ti je to strashno onda bittorrent nije za tebe :)
Najbrzi klijent je utorrent, a torrente koristim preko 4 god...
Poenta je da si u Srbiji...film skinem za 40min...a treba da sidujem 7x40min? WTF...
Zabole me kurac da sidujem nekom ko ima down 24MB/s a up 2-3MB/s....
kad ja budem u ovoj nesrecnoj zemlji imao takav net necu koristiti ratio master...
Rapid je govno i kad placas a ne free...
:: Promasio si poentu... Ako te mrzi da seedujes sto onda koristis bittorrent? Imas rapidshare pa skidaj odatle... A to da je glupo i pomisliti samo govori za sebe... Sve se provali pre ili kasnije... :) Sem toga, UL/DL mi je 1/8 tako da obicno treba da seedujem 7 puta duze od DL... Ako ti je to strashno onda bittorrent nije za tebe :)
Program je vrhunski, de ga nadje samo :) a objasni mi, molim te, gde se nalazi opcija da ogranicis seed na 90% ili koliko vec, jer koliko sam video u RM-u ima samo da podesis npr. da se zaustavi nakon odredjenih br. gigabajta upload-a...?
Bittorrent je protokol koji je prvi koristio istoimeni program... Zbog ekstenzije .torrent se sam protokol i fajlovi cesce zovu torrenti... Evo ti i link za jos informacija: http://en.wikipedia.org/wiki/BitTorrent_(protocol)
:: Najbrzi klijent je utorrent, a torrente koristim preko 4 god..
uTorrent jeste jedan od boljih i jos je veoma mali program i ne zahteva mnogo resursa... Koristim ga kad sam u WIndows-u...
:: Poenta je da si u Srbiji...film skinem za 40min...a treba da sidujem 7x40min? WTF..
Ja obican (jedan disk) film skidam za 25-30 minuta i nije mi frka da ostavim u pozadini da radi klijent jos bar 10ak sati (bez obzira na ratio) Sta to radis na svom kompu da ne mozes da ostavis to da radi u pozadini?
Surfujes? Tvoj ruter se verovatno moze veoma lako podesiti da daje prioritet svemu sto nije torrent pa ce ti obarati brzinu za torrent kad treba...
Igras igre? Ja sam ih uvek igrao bez gasenja uTorrenta (dok sam ih igrao na PC) i nije bilo nikakvih problema (mozda ti je vreme za upgrade?)
Bavis se nekim slozenim proracunima? Opet, uTorrent oduzima veoma malo CPU vremena...
Downloadujes sa 10ak torrenta istovremeno? Nikakav problem... Samo vreme za seed se nece mnogo produziti... Sem toga, dobijas i bonus za vreme koje si seedovao bez obzira da li si nesto slao ili ne...
Stedis struju? To je jedino legitimno ali mislim da to ovde nije slucaj... :)
:: Zabole me kurac da sidujem nekom ko ima down 24MB/s a up 2-3MB/s...
I to znaci da je OK da samo uzimas od drugih a da nista ne vracas?! I ja sam bio na ADSL-u sa odnosom 1/16 pa nisam kukao... Ni sa jednog trackera me nisu izbacili i na svim imam ratio preko 1.00...
:: kad ja budem u ovoj nesrecnoj zemlji imao takav net necu koristiti ratio master..
Nesto mi govori da ces onda imati neki drugi izgovor... :)
@Vampirbg E jbg nista od navedenog...imam klokovanu masinu koja se cuje i koja greje dosta...
Ne drzim torrent preko dana jer radim...a uvece kad skinem samo nabacim i ovo programce i super mi...koliko sam skinuo toliko i uploadujem...
Znam to sto si gugao na wikipediji...
Ali jasam mislilio na bittorent kao na aplikaciju a ne protokol u P2P razmeni podataka...al ne bitno...
poentaje da je utorrent 1.6.8 najbrzi u praksi i ako je starija verzija....
@imarkovic, ma ortak mi dao...ja sam bio u tripu da sam ga ja poslednji izvalio :D
Imas desno od upload-a opciju finished u procentima %
@gilopile podelio bi :D kao sto sam rekao ja sam mislio da sam ja poslednji uleteo u tu pricu :D
P.S. Jedan savet, za upload-ovanje preko programceta uzmite neki veci torrent koji ima malo leechera i sidera....neki sto nije popularan a tezak je par desetina GB...ja odem na iptorents packs...tamo mlatnem neki sranje torrent od 50gb i cepam
ja imam 1mb/100, jako mali upload, sa upaljenim ut-om, i bandwith-om za down na 20k, npr. nema sanse, ma ne mogu ni da pomislim da igram CS, secka, ubija, tako da, nije bas tako, korisno je ovo, makar samo da ti ne opadne ratio, ja sam se mucio, upload-ovao, seed-ova, jeeedva dogurao do bonusa od 1000 i zamenio za upload sav srecan, jer je to trajalo pa sigurno 2meseca, i evo, vec ratio mi jako brzo pada, normalno da mnogo vise skidam, tako da, ipak se slazem sa dautovic-em, nista sebicno, nego realno, u Srbiji smo, lako je ovima preko sto imaju 100-ak mb, ili vise, da se zezaju i ne osete to, a mi kuburimo vecito, mora malo mufte, niko nece da bankrotira, ne boj se..a nece te provaliti ako vodis racuna i ne preterujes, koristis program racionalno..
:: imam klokovanu masinu koja se cuje i koja greje dosta..
Kao neko ko je imao prilike da cuje Cu6+ cooler (max brzina >7000) shvatam koliko buka smeta... Zato se uvek opredelim da kupim jace komponente koje necu morati da overklokujem... Naravno, sad kad sam, sto se tice igara, presao na PS3 nije mi potreban ni upgrade na svakih 6-12 meseci
:: Ne drzim torrent preko dana jer radim...a uvece kad skinem samo nabacim i ovo
Znaci preko dana nisi tu... I ja sam preko dana na poslu, ali tim pre mi je lakse da ostavim...
Sto se linka tice ja imam 4096/512 i nemam vecih problema da ostavim nesto po par dana (npr ovo sto sad seedujem je ukljuceno vec 4 dana)
Shvatam ja da cete vi koristiti racionalizaciju tipa: Ja nemam dovoljno i onda je u redu da uzimam od onih koji imaju vise od mene... Ali, kako god gledali na to, to nije lepo prema drugima... Da li to znaci da onaj ko ima jos manje moze da uzima od tebe?
Sto se mene tice, i ja to primenjujem u izmenjenom obliku na filmove... Skidam samo one koji ne dodju kod nas u bioskope u nekom normalnom roku (a vecina onih koje ja skidam retko i dodju) i/ili ne moze da se kupi u radnji... Na kraju, poenta P2P je u deljenju i saradnji... Ako ti smeta da odrzavas ratio idi na public trackere (tipa piratebay i sl.) ili trazi sajtove gde sve to moze da se direktno skine...
Imam jaku masinu...i opet je klokovana al nvm...e sad nivo buke je relativna svar, ,meni smeta sto je nekom tiho...
A za skidanje sa public trakera i direktno lupetas guposti...kad znas i sam da od toga nema leba...al dobro verovatno si morao nesto napisati...
ne znam sta da ti kazem ako ti nisi Robin Hud ja jesam .)
Uzimam od burzuja i dajem sirotinji (sebi)... .)
Skupa je struja, komp i monitor greju mnoogo i ako su tebi temp komponenti super tim jos gore,jer znaci da se dobo odvodi toplota van kucista....sto uslovlajva topliju sobu...
4/512 je bedan net...realno...imao sam 4 pa sam presao na 2 jer sam video da nemam koristi od toga...tj presao sam sa raspalog ADSL-a na 4, na kabl sa 2...
Ti kako pricas ko da ti je up 2Mbs...pa i ti se patis ko Isus da sidujes neki torrent...
Skines nesto za 30min a treba ti 2-3 dana da ga izsiddujes...?!?!?!??!?!?!?!?!??!?!
Kad budem imao net 4:1 ili tako nesto, bicu i ja po PS-u kao ti i drzacu preko noci i delicu sa svojim `kolegama` sa neta jer mi smo svi deca planete zar ne?
Otvori sine oci...nikom nista ne uzimas...na trackerima koji nisu pulic uvek imas vishe sidera od leechera...zato sto svi hoce veci ratio....to im ko neko takmicenje...mene bole k*rac za ratio...ja samo hocu da skidam sta me zanima....ti skidas od njega i njemu budzis ratio...a ja sto sidujem nikom ne otimam vec sebi budzim ratio da me ne bi banovali...
A te hipi fore ,`Peace in the world`, budimo svi jednaki, svi smo deca Sveta i treba da sidujemo na P2P programima sto pre odbacis bolje za tebe...
P.S. i da me uhvate ja sam power user sad i otvorio sam jos 3 rezevna nalogana druge mailove :D i dobicu jos pozivnica tako da nema zime .)
:: :: imam klokovanu masinu koja se cuje i koja greje dosta.. :: :: Kao neko ko je imao prilike da cuje Cu6+ cooler (max brzina >7000) shvatam koliko buka smeta... Zato se uvek opredelim da kupim jace komponente koje necu morati da overklokujem... Naravno, sad kad sam, sto se tice igara, presao na PS3 nije mi potreban ni upgrade na svakih 6-12 mesec :: :: :: Ne drzim torrent preko dana jer radim...a uvece kad skinem samo nabacim i ovo :: :: Znaci preko dana nisi tu... I ja sam preko dana na poslu, ali tim pre mi je lakse da ostavim... :: :: Sto se linka tice ja imam 4096/512 i nemam vecih problema da ostavim nesto po par dana (npr ovo sto sad seedujem je ukljuceno vec 4 dana) :: :: Shvatam ja da cete vi koristiti racionalizaciju tipa: Ja nemam dovoljno i onda je u redu da uzimam od onih koji imaju vise od mene... Ali, kako god gledali na to, to nije lepo prema drugima... Da li to znaci da onaj ko ima jos manje moze da uzima od tebe? :: :: Sto se mene tice, i ja to primenjujem u izmenjenom obliku na filmove... Skidam samo one koji ne dodju kod nas u bioskope u nekom normalnom roku (a vecina onih koje ja skidam retko i dodju) i/ili ne moze da se kupi u radnji... Na kraju, poenta P2P je u deljenju i saradnji... Ako ti smeta da odrzavas ratio idi na public trackere (tipa piratebay i sl.) ili trazi sajtove gde sve to moze da se direktno skine..
:: i to sto kazes.. :: :: verovatno bi i sa njim neku prevaru nashao.. :: :: :: :: Za tebe je paket 128/32 kbps... :: :: :: :: :: :: :: :: - - - - :: :: POSALJITE VASU NAJNIZU JEDINSTVENU PONUDU ?!!? - :: :: :: ::
E baš ste cigani, jbte, najlakše je zajebati nekoga. A šta da vama treba nešto, međutim, ne možete da skinete jer je neko upalio `programče`? Pa meni je ratio 2.048 (147.34 GB UL, i 71.95 GB DL), a imam ADSL 4096/256. RM nisam koristio nikad, tako da je očigledno moguće postići i održavati ratio. Uopšte vas ne razumem, sama poenta privatnih trackera je u tome, da možeš da skineš, šta god imaju punim brzinama, bez da se jebavaš, kao na javnim trackerima (PBay, Mininova...), a vi to onemogućavate. Skidajte FreeLeech-ove, pa ne morate da brinete za ratio...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - I Don`t Know What That Means
To je problem sa vecinom dece koja su rano detinjstvo provela u 90im... Jednostavno su naucili da je kradja i varanje OK... A kad lose naucis na pocetku, nista te nece posle popraviti...
Kako ja sa 256up da odrzavam ratio? Ne mogu svi ko ti da drze komp ukljucen 72h posle skidanja jednog filma od 700mb da bi `uploudovao` koliko sam iskinio
Aj idi zamonasi se se negde molim te
:: To je problem sa vecinom dece koja su rano detinjstvo provela u 90im... Jednostavno su naucili da je kradja i varanje OK... A kad lose naucis na pocetku, nista te nece posle popraviti...
To je tvoj najbolji argument?! To govori vise o tvojoj inteligenciji (ili nedostatku iste) nego o meni... :)
:: Kako ja sa 256up da odrzavam ratio? Ne mogu svi ko ti da drze komp ukljucen 72h posle skidanja jednog :: filma od 700mb da bi `uploudovao` koliko sam iskini
Kako sam ja uspevao dok sam bio na ADSL-u?
:: Aj idi zamonasi se se negde molim t
Vidi par redova gore... Kao sto rekoh, pogresno vaspitanje kombinovano sa hronicnim nedostatkom strpljenja... Takodje, losi profesori uspevaju i da ubiju inteligenciju u vecini svojih ucenika :) Znaci nije tvoja krivica sto si takav... Krivi su drugi zato sto imaju vise... Krivi su drugi sto si preterao sa overklokom pa tvoje nezne usi ne mogu da izdrze buku a i neverovatno si osetljiv na temperaturu... Verovatno sam i ja kriv za nesto :)
Sta ja tebi da kazem? Ti si srecan sto drzis komp ukljucen 3 dana posle skidanog filma a mozes na laksi nacin koji nikog ne ugrozava i nikome ne ide na stetu... Koje ti profesore spominjes ? si ti neki psiholog?
Ti si se sa price o ratio-u preslatao na profesore u skoli i neke gluposti? au sokole ovo je vrhunac...
Sta su krivi drugi sto imaju vishe? sta pricas ti? ti se bavis nekim analizama ljudi preko poruka na forumu preko interneta?
ovo prvi put vidim ako je to profesija u koju si skolu isahao? bas me zanima :: :: Sine ima li ludaka u tvojoj porodici :: :: To je tvoj najbolji argument?! To govori vise o tvojoj inteligenciji (ili nedostatku iste) nego o meni... : :: :: :: Kako ja sa 256up da odrzavam ratio? Ne mogu svi ko ti da drze komp ukljucen 72h posle skidanja jednog :: :: filma od 700mb da bi `uploudovao` koliko sam iskini :: :: Kako sam ja uspevao dok sam bio na ADSL-u :: :: :: Aj idi zamonasi se se negde molim t :: :: Vidi par redova gore... Kao sto rekoh, pogresno vaspitanje kombinovano sa hronicnim nedostatkom strpljenja... Takodje, losi profesori uspevaju i da ubiju inteligenciju u vecini svojih ucenika :) Znaci nije tvoja krivica sto si takav... Krivi su drugi zato sto imaju vise... Krivi su drugi sto si preterao sa overklokom pa tvoje nezne usi ne mogu da izdrze buku a i neverovatno si osetljiv na temperaturu... Verovatno sam i ja kriv za nesto : ::
: Sta ja tebi da kazem? Ti si srecan sto drzis komp ukljucen 3 dana posle skidanog filma :: a mozes na laksi nacin koji nikog ne ugrozava i nikome ne ide na stetu..
Ide na stetu ostalih koji zele da skinu... Zbog tebe ce ljudi sporije skidati... Objasni mi onda
:: Koje ti profesore spominjes ? si ti neki psiholog :: :: Ti si se sa price o ratio-u preslatao na profesore u skoli i neke gluposti? au sokole ovo :: je vrhunac..
Ti jos nisi shvatio poentu... Stvar nije u tome koliki je ratio... Naposletku, to je samo broj... Stvar je u tome sto ti ocekujes da uzimas od drugih a da nista ne vracas nazad...
:: Sta su krivi drugi sto imaju vishe? sta pricas ti? ti se bavis nekim analizama ljudi preko :: poruka na forumu preko interneta :: ovo prvi put vidim ako je to profesija u koju si skolu isahao? bas me zanim
Ajde da ti pomognem... To sam samo naveo tvoje razloge koje si dao zbog cega cinis to sto cinis :) Ili da prevedem za tvoju generaciju:
Mis`im tebra, ovo ono, nisam ja los, sine, vec su losi oni iz Telekoma sto mi ne daju bolji net, brate... Mis`im ja bi sve to sharovao u fullu samo da imam, ono, do jaja brz net, tebra
Sto se skole tice, to sam odavno odradio (pre skoro 10 godina), ali to nema veze s ovim... Ono sto te skola ne moze nauciti (cak i da su profesori raspolozeni) je da razmisljas za sebe...
Ti si istripovao da si ti neki lepo vaspitani vitez na belom konju koji zna sve...
ja sam skolu relativno davno...i dosta sam naucio od svojih profesora...
Ja nikom nista ne uzimam...svaki torrent koji ja skidam vuce max brzinom...ja njima dajem ratio za to sto skidam...al kako ja to tebi da objasnim TEBRA
Uvek se nadje neko da nesto kenja, al za sta ti nekom kenjas ovo je VRH!
odusevio si me, ja sam u soku...al sta da radim ja ti ne mogu pomoci...Idi zivi u nekoj bajci gde je sve crno na belo...Ja cu biti zloca u toj tvojoj bajci .)
A to sto mi ti pircas o nekim generacijama...ti znas koja sam ja generacija? ti znas u koje vreme sam ja isao u skolu?
Aj da se ne prepiremo vishee idem ja da KRADEM od ljudi valjda necu zavrsiti u zatvoru zato sto im budzim ratio a ti ugasi monitor, ostavi komp upaljen pa lepo siduj i bole te kurac u dupe .) Pusti meni da budem magarac i lopov nemam nista protiv
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.