Au bre pa ovi nam sve ukrase! Sad ce jos da ispadne da su se oni borili na kosovu, kao sto su Albanci poceli da pricaju! Jel ima neko pravu pesmu da mi posalje na mail? Postavicu 10 kopija na youtube! vukdusan@nadlanu.com
Ne znam dal mi je gore kad vidim,cujem i osetim tu tenziju i mrznju koja se i dalje siri medju narodom.. Od silnog razocarenja se na kraju zasmejem od muke na razne komentare..
Ja licno nemam predrasude,meni su svi ljudi isti iako se nekad iznerviram i lupim i ja koju i oteram u p.m. ali to samo u afektu.Bitno je kakav si covek,sta nosis u sebi,koje si vere,boje koze to me uopste ne zanima.
Da se tema nebi sirila u pogresnom smeru a sve sto se desava ima politicki karkater a svetski mocnici koju su upleli prste i pomrsili konce nama i nasoj zemlji su glavni krivci za razdor medju ljudima.Nije covek zasebno kao individua kriv vec politika,ono sto ti je servirano i ono sto moras da ispostujes pa makar bilo i na silu..
Sve je to rezultiralo da i danas dan ljudi jedni prema drugima imaju predrasude,oseca se odbojnost,negde cak i mrznja u velikoj meri..Eh sta ces,tako nam je valjda svima sudjeno..
Inace najsmesniji lik je onaj koji je rekao da je to njihovo i da je to becarac.Becarac jeste po klasifikaciji muzickog pravca ali je pesma ukradena.
Svetski mocnici su se pocetkom devedesetih zamajavali sa raspadom nuklearno-vojne megasile SSSR-a jer je zemlja bankrotirala a situacija u Moskvi bila na ivici gradjanskog rata. Onda su se zanimali oko pada Berlinskog zida, pa oko Iracke invazije Kuvajta jer su tamo ogromne rezerve nafte. Na zalost, to je bilo i nase prokletstvo, sto su nas velike strane sile ostavile na cedilu domacim umobolnim krvozednim knezovima Aliji Slobi i Franju. A kad smo se mi vec poklali, onda su upali i iskoristili situaciju.
Ovo za Albance nije nista novo. Jos kad sam pre nekoliko godina bio na kongresu studenata arhitekture bivse Jugoslavije bili su Kosovari. I ladno na prezentaciji svojih radova poceli su da pricaju o arhitekturi `naroda Kosova` i tu ubacise nase silne manastire iz doba Nemanjica, i Rasko Moravsku skolu arhitekture itd. Mi smo skocili sa stolica htela je krv da padne... Mislim, to bi bilo ko kad bi mi sad rekli da je Medijana u Nisu koju je sagradio Rimski Car Konstantin ustvari arhitektura `gradjana Srbije` a ne Rimska. Smesno
Mislim da je buva za klanje ubacena mnogo ranije,tacnije pripremljena je podloga da bi se posao zavrsio po planu do kraja zajedno sa njihovim finalnim zavrsetkom!
To sto su oni hteli mnogo sto sta i sto bi pripojili i celu Srbiju kad bi mogli to nije zalosno vec umobolno.Taj narod od rodjenja se uci da mrzi srbe,to im je deo obrazovanja,njihove kulture. O tome ne treba mnogo polemisati,ono sto se desilo sami smo dozvolili,tj dozvolili su oni koji rukovode ovom drzavom placeni od strana bas tih svetskih mocnika.Hocemo u Evropu ali uslov je da se da Kosovo.Bolest....Pa opet eto Kosovo je otislo a mi i dalje nismo u Evropi jer nas Evrposka unija ne zeli. Srbija je osudjena na propast,taj ko ne vidi sta se desava i sta ce se desiti ili ne zeli ili je stvarno `slep`
1) Kosovo je dato kumanovskim sporazumom iz 1999. i povlacenjem celokupne nase vojske, sudstva, policije i Srpskog zivlja itd. 2) Srbija je sve ukupno imala vlast nad Kosovom ni 150 godina racunajuci i Nemanjice, tako da mozemo i bez njega. Ne kazem da je to dobro i da tako treba, ali koga nema bez njega se moze 3) Srbija nije osudjena na propast, postoje sigurno 100 puta gore situacije u kojima se nalazila pa se izvukla 4) Izvukli su je ljudi koji su imali mozak, petlju i snagu, a ne oni koji su plakali kako nas svet ne voli amerika mrzi a evropa nece. 5) A oni koji tvrde da smo osudjeni na propast, o njima necu ni da pricam jer su tako malodusni da ne zasluzuju da se zovu ljudi, a kamo li SRBI
JOLE
:: Mislim da je buva za klanje ubacena mnogo ranije,tacnije pripremljena je podloga da bi se posao zavrsio po planu do kraja zajedno sa njihovim finalnim zavrsetkom :: :: To sto su oni hteli mnogo sto sta i sto bi pripojili i celu Srbiju kad bi mogli to nije zalosno vec umobolno.Taj narod od rodjenja se uci da mrzi srbe,to im je deo obrazovanja,njihove kulture :: O tome ne treba mnogo polemisati,ono sto se desilo sami smo dozvolili,tj dozvolili su oni koji rukovode ovom drzavom placeni od strana bas tih svetskih mocnika.Hocemo u Evropu ali uslov je da se da Kosovo.Bolest....Pa opet eto Kosovo je otislo a mi i dalje nismo u Evropi jer nas Evrposka unija ne zeli :: Srbija je osudjena na propast,taj ko ne vidi sta se desava i sta ce se desiti ili ne zeli ili je stvarno `slep :: :: Opet odosmo u politiku. :: :: Evo sta kaze Bush :: :: http://www.youtube.com/watch?v=Rs4lrli5l_ :: :: A evo i za Vuka :: :: http://www.youtube.com/watch?v=KwmIoImj9J :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: ::
Lepo je to sto pojedinci govore u ime sire narodne mase.Ajde da se odreknemo svega,celog kulturnog nasledja,ajde da postanemo neko drugi nek nas nema uopste jer bez toga se moze.Kosovo je samo jedan od koraka rasparcavanja nase zemlje.Nije se Srbija izvukla vec narod mukotrpnim bolom i dugotrajnom patnjom je uspeo da prezivi sve sto mu je nametnuto.Vlast nije doprinela ni najmanje da ova drzava prosperira vec ide iz dana u dan,iz meseca u godinu sve gore i gore i tonemo sve vise.Obecavanje bice bolje su suplje price.`Obecanje,ludom radovanje` ..Sve sa na tom vodi.Optimizam bez i jednog pomaka ne pomaze nasem narodu.Time bi lagali sami sebe. Za mene je onaj ko se odrice svoga u ime naroda koji su znoj,krv i bol,patnju, doziveli na tom Kosovu nisu ljudi..Tuga je to sto tako razmisljaju pojedinci.Nek ide Kosovo,ko ga sisa,bar je meni dobro,ko hebe narod tamo i mucene Srbe sa svojim domovima.Sutra ce biti,ma nek ide i Vojvodina,mozemo i bez nje..Itako redom.. Osudjeni su Srbi itekako na propast jer je narod nemocan da bilo sta ucini.Politicari ce iskasapiti ovu zemlju jer su korumpiani od strane visih sila.. Tesko onom ko padne pod uticaj politike zapadnog sistema!Taj zdrav razum vise nema!
Dato je Kosovo, mnogo ranije, prva greska je bila nase cutanje na neucesce Albanaca, pardon, Siptara u oslobodilackim borbama u WW2 sve do 1943.-e godine, pa su kao uspeli da ih animiraju. Druga greska, davanje statusa AP 1963, pa Ustav iz 1974, kroz koje su samo davali sve bolje uslove za Siptare. Javna je tajna bila da su se milionske svote izdvajale iz budzeta SFRJ za Kosovo. Svi pljuvali Slobu, treba ga besiti, ovo, ono, pa se sada drze toga sto je izdejstvovao kao pijani plota.
Generalno, slozicu se sa Sky-jem. Nemam predrasude prema bilo kom narodu, cak ni u svadji, verovatno sto sam imao drugare siptare i znam da celo sranje nisu napravili siptari vec samo i iskljucivo UCK, sa zapadom kao podrskom u medijskom ratu, gde su nas opet izradili, kao i Hrvati.
A u nekim situacijama, zbog izjava i stavova, ne da bih tukao politicare, pa to nije normalno... Veca kurva od politike ne postoji.
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Nije se Srbija izvukla vec narod mukotrpnim bolom i dugotrajnom patnjom je uspeo da prezivi sve sto mu je nametnuto
Srbija = narod Srbije
.Vlast nije doprinela ni najmanje da ova drzava prosperira vec ide iz dana u dan,iz meseca u godinu sve gore i gore i tonemo sve vise.
Ti pogotovu tones. samo menjas graficke kartice, i to iskljucivo one preko 500e . Reklo bi se da nemas ni za leba
:: Za mene je onaj ko se odrice svoga u ime naroda koji su znoj,krv i bol,patnju, doziveli na tom Kosovu nisu ljudi..Tuga je to sto tako razmisljaju pojedinci.Nek ide Kosovo,ko ga sisa,bar je meni dobro,ko hebe narod tamo i mucene Srbe sa svojim domovima
Niko se ne odrice Kosova, Trenutno nije nase (ovo si mi pricamo medju nama, inace ne treba javno priznati), bice nase jednog dana, treba raditi na tome. Ono je trenutno nase ko sto bi bila tvoja zena sa kojom se nisi razveo jos uvek (problem oko papirologije), ali zivi sa drugim, spava i je*e se sa drugim i ide na letovanje sa drugim a ti imas sudsku zabranu da udjes u njenu kucu.
:: Osudjeni su Srbi itekako na propast jer je narod nemocan da bilo sta ucini
Ljude koji ovako pricaju su donedavno streljali u vojsci zbog sirenja defetizma. Prestani da siris pesimizam i defetizam i svoje misljenje zadrzi za sebe. Prestani da optuzujes druge za svoj poraz nego izvuci neku pouku da bi sledeci put pobedio. Prestani da cmizdris kako je Srbija osudjena na propast - prevrces u grobu i Lazara i Obilica i Obrenovice i Karadjordja i vojvodu Misica i Radomira Putnika, i Arsenija Carnojevica i moje pretke i moju bracu koji su se borili za Srbiju kad joj je bilo mnogo teze nego sada.
Tesko onom ko padne pod uticaj politike zapadnog sistema!Taj zdrav razum vise nema!
Tesko onome ko nema zdravog razuma da razume zapadni sistem
:: P.S.Sto se mene tice ja sa ovim zavrsavam.
Drzim te za rec. Valjda ces je ovog puta odrzati.
:: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: ::
E Josilenko, svaka ti stoji... A Kosovo ce pre ili kasnije ponovo biti srpska teritorija, licno mislim da necemo dugo cekati na to, samo strpljenja i kombinacija pravih poteza na diplomatskom planu bice sasvim dovoljni da se vrati.
Josilenko, čini se meni, zbog gomile sopstvenih iskustava, gomile tuđih, zbog očigledne situacije, kao i gomile događaja iz skore prošlosti, da u Srbiji još uvek mnogi nemaju dovoljno zdravog razuma da bi razumeli tu ``zapadnu politiku``, a i oni koji shvataju to i uticajni su, tj. mogu da budu uticajni, u ogromnoj većini slučajeva kradu za sebe kao poslednja stoka, ne mareći za posledice, pa, na kraju dana, teško može da bude samo nama koji izgleda posedujemo taj neki razum i koji smo u stanju da vidimo šta se gde, kako i koliko dešava i naravno, šta će se dešavati u sledećih nekoliko meseci, godina, decenija u državi Srbiji.
Ne umem rečima da opišem koliko bih želeo da vidim ovde situaciju u kojoj se se samo nekoliko maloumnih kretena ponaša kao da neke zle i naopake zapadne sile, špijuni, plaćenici i kojekakve izopačene karikature iz dečjih stripova nešto kenjaju ovuda, a svi ostali su svesni da nisu jedini na planeti i da je neuporedivo korisnije za sve ako poštuju nekoga koga ne poznaju, nego ako ga pljuju tek eto tako, što u tom trenutku nemaju direktne koristi od njega.
Ali, ma šta radio, to se ne dešava, neće ljudi, ne odgovara im kada nema nepotizma, korupcije na svim nivoima, kriminala, zastrašivanja na svakom ćošku, monopola, gluposti, kažu nije im zanimljiv život bez takvih stvari, bar 95% onih Srba i Srpkinja koje sam ja u svom životu upoznao, sa kojima sam sarađivao i šta god radio.
Jednostavno, zaostala nacija i još ponosna na to. Neverovatno :) Bolnica.
Jer, da nije tako kako sam napisao da mi se čini da jeste, mislim da bi, za početak, Zoran Ðinđić danas bio živ, a država dovoljno napredovala da bi Srbi postali konkurencija otprilike Slovencima po visini prosečnih zarada i tako dalje i tako dalje, od uklanjanja opušaka sa ulica u centru glavnog grada, do maksimuma razvoja kolektivnog oštroumlja, kritičke svesti i solidarnosti.(Naplaćivanje kazni u visini od najmanje 100 eura za bačeni opušak, plastičnu flašu, žvaku, kutiju cigareta, pakovanje parfema, foliju čokolade itd.)
Čini mi se da će uređenu državu Srbiju, ovim tempom, naslediti moji unuci, MOŽDA, a do tada će druge, trenutno na svaki zamislivi način ispred nas 50 godina i više, države, teleportovati svoje državljane po svemiru ili raditi tako nešto nezamislivo.
Za svakog ko misli da su Srbi genetski neposten narod sklon proneverama i korupciji, imam jedan podatak koji ga demantuje. Tokom rada Niske berze izmedju 2 svetska rata desile su se samo 2 pronevere. I oba puta su zavrsene samoubistvom coveka koji je izvrsio proneveru, jer je izgubio cast.
Nas je ovaj experimentalni komunizam zasnovan na nerealnim ekonomskim i politickim pogledima (i zapadnim kreditima) ucio da je sva imovina drustvena, sve je nase. Posledica toga je ta sto su lopovi krali od drustva (niko ne zna sta je to drustvo, pa se onda ima utisak da se krade od neceg fiktivnog), a ne od drzave ili coveka. Tako se ljudi naucise da kradu bez ikakve grize savesti ili kazne. No ko sto se naucise, tako ce se i oduciti.
Ovo sto mi imamo je primitivni feudo-kapitalizam sa krhkim elementima demokratije. Mislim da je Corax opisao nasu situaciju najbolje - Srbija posrce u pravom smeru. No ipak, to je mnogo bolje nego da jurisamo u suprotnom smeru kao sto smo radili devedesetih
Josilenko, stvarno, svaka ti na mestu! I ova, i prethodna narocito, i ona prva poruka... Sta si ti po profesiji? Svaka cast!
:: Za svakog ko misli da su Srbi genetski neposten narod sklon proneverama i korupciji, imam jedan podatak koji ga demantuje :: Tokom rada Niske berze izmedju 2 svetska rata desile su se samo 2 pronevere. I oba puta su zavrsene samoubistvom coveka koji je izvrsio proneveru, jer je izgubio cast :: :: Nas je ovaj experimentalni komunizam zasnovan na nerealnim ekonomskim i politickim pogledima (i zapadnim kreditima) ucio da je sva imovina drustvena, sve je nase. Posledica toga je ta sto su lopovi krali od drustva (niko ne zna sta je to drustvo, pa se onda ima utisak da se krade od neceg fiktivnog), a ne od drzave ili coveka. Tako se ljudi naucise da kradu bez ikakve grize savesti ili kazne. No ko sto se naucise, tako ce se i oduciti. :: :: Ovo sto mi imamo je primitivni feudo-kapitalizam sa krhkim elementima demokratije. Mislim da je Corax opisao nasu situaciju najbolje - Srbija posrce u pravom smeru. No ipak, to je mnogo bolje nego da jurisamo u suprotnom smeru kao sto smo radili devedeseti :: :: :: :: JOL :: ::
Po zanimanju arhitekta A mnoge stvari o politickoj proslosti sveta i Srbije sam saznao od brata koji je zavrsio FPN. Ko hoce da sazna najpriblizniju istinu kako su poceli ratovi ovde, neka procita knjigu `Amerika i raspad Jugoslavije` od Zivorada Kovacevica. Covek je bio gradonacvelnik Beograda, a potom 15 godina ambasador u Vasingtonu. Ukratko - mi smo se pokacili, evropa se spetljala i podcenila nase ludilo, stvari se otrgle kontroli, amerika se kasno ukljucila i dodatno zasrala. U celoj toj zbrci amerikanci su resili da na brzinu presecu i da naprave podelu na good guys i bad guys. I mi eto postadosmo losi momci. Mada masa ovde vise voli da cita retardirani senzacionalizam `udruzena zavjera CIE i Vatikana`, sto rece Rambo Amadeus. Da parafraziram - `Nismo mi bili krivi, smestili nam. Nismo i dalje krivi, i dalje nam smestaju. Nista ne mozemo povodom toga, oni su mnogo jaki. Mi cemo propasti...`
JOLE
:: :: Josilenko, stvarno, svaka ti na mestu! I ova, i prethodna narocito, i ona prva poruka... Sta si ti po profesiji? Svaka cast :: :: :: Za svakog ko misli da su Srbi genetski neposten narod sklon proneverama i korupciji, imam jedan podatak koji ga demantuje :: :: Tokom rada Niske berze izmedju 2 svetska rata desile su se samo 2 pronevere. I oba puta su zavrsene samoubistvom coveka koji je izvrsio proneveru, jer je izgubio cast :: :: :: :: Nas je ovaj experimentalni komunizam zasnovan na nerealnim ekonomskim i politickim pogledima (i zapadnim kreditima) ucio da je sva imovina drustvena, sve je nase. Posledica toga je ta sto su lopovi krali od drustva (niko ne zna sta je to drustvo, pa se onda ima utisak da se krade od neceg fiktivnog), a ne od drzave ili coveka. Tako se ljudi naucise da kradu bez ikakve grize savesti ili kazne. No ko sto se naucise, tako ce se i oduciti. :: :: :: :: Ovo sto mi imamo je primitivni feudo-kapitalizam sa krhkim elementima demokratije. Mislim da je Corax opisao nasu situaciju najbolje - Srbija posrce u pravom smeru. No ipak, to je mnogo bolje nego da jurisamo u suprotnom smeru kao sto smo radili devedeseti :: :: :: :: :: :: :: :: JOL :: :: :: ::
Ah, čast, vidim samopoubijaše se Mišković & Co. što im fali čast. Vidi im se baš na licima da su emotivno potrešeni ljudi, kao i mnogi političari, poslanici, načelnici nekih čuda, ministri, koji su do juče iz sve snage forsirali potpuno suprotne ideje od onih koje danas kao praktikuju. Toliko su potrešeni da im samo još uživo ne cvile jaja.
A da ovaj narod vidi nešto od toga ili da samo želi da vidi i da shvati da to tako ne treba da funkcioniše, odnosno da ne treba par desetina ljudi da ima monopol nad 7-8 miliona, da im određuje kako će da žive, šta će da rade, koliko će da spavaju, jer tako i posrednu i neposrednu korist ima samo tih par desetina ljudi i niko više, pošto svi ostali rade kao mravi, mislim da bi do danas bilo još jedno 6 novih petih oktobara, ali sa malo mnogo dramatičnijim posledicama od lomljenja nekih prozora i krađe pisaćih mašina, monitora i fotelja.
Ja ti opet kažem, ma koliko bolesno izgledalo, zvučalo, ostavljalo utisak, ovde ljudi priželjkuju takve stvari, svesno ili nesvesno. To nije više ni smešno koliko je tužno, to je interesantno i veoma unosno za neke psihijatre i neurohirurge, iz celog sveta, koji bi želeli da ispituju devijacije razuma većih skupova ljudi usled političkog uticaja na najniže strasti prosečnog čoveka prostih manira i sužene svesti, kao i elektro-impulse koje prosečni mozak emituje za vreme tog loženja, sa sve kolor LCD-ima.
Garantovano je na pomolu nova naučna disciplina, Srbologija, i eto, to je nešto čime će u budućnosti čitava nacija imati da se ponosi, zato što doprinosi nečemu konkretnom, tj. proširuje znanje na globalnom nivou. Bre !
p.s. Svinje se u oboru ne drže samo da ne bi pobegle.
Sto se Kosova tice ne gubimo ga prvi put a sto se svega ostalog tice zahvalite nasem tripu da smo mi isti oni Srbi koji su sve dali za ovu svetu zemlju i Vatikanu.Javna je tajna da je pravoslavlje izvorna vera a rimo katolicka tvorevina okultizma,iluminata,modernih masona...Ne mozes unistiti onoga kome je vera cista a mi je odavno nemamo,pocev od majskog prevrata,ustaskog dizanja tri razdvojena prsta pa na dalje.@JOSI: Sto se Sky-a tice ako se neko prepucavao sa njim ja sam ali da si meni napisao to sto si njemu za zenu mala bi ti Srbija bila.Upravo o tome pricam,porodica(ma kakva bila)je svetinja i sta je onda tebe nagnalo da u to trpas prste.Jebes i berzu i forum i sve ako cemo ovako nisko ici,a to nas je i dovelo do ovde.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Svasta, jesi ti uopste procitao sta sam napisao? Pa nisam ja mislio na konkretno njegovu (niti bilo ciju) zenu, nego sam napravio poredjenje. Je ne znam ni njega ni njegovu zenu niti bilo sta lose zelim u zivotu njegovoj porodici.
JOLE
:: :: Sto se Kosova tice ne gubimo ga prvi put a sto se svega ostalog tice zahvalite nasem tripu da smo mi isti oni Srbi koji su sve dali za ovu svetu zemlju i Vatikanu.Javna je tajna da je pravoslavlje izvorna vera a rimo katolicka tvorevina okultizma,iluminata,modernih masona...Ne mozes unistiti onoga kome je vera cista a mi je odavno nemamo,pocev od majskog prevrata,ustaskog dizanja tri razdvojena prsta pa na dalje.@JOSI: Sto se Sky-a tice ako se neko prepucavao sa njim ja sam ali da si meni napisao to sto si njemu za zenu mala bi ti Srbija bila.Upravo o tome pricam,porodica(ma kakva bila)je svetinja i sta je onda tebe nagnalo da u to trpas prste.Jebes i berzu i forum i sve ako cemo ovako nisko ici,a to nas je i dovelo do ovde. :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: ::
Sada sam procitao ponovo a posto sam na fonu a ne na kompu progutao sam parabolu.Ja sa egom nemam problema tako da ti se izvinjavam,medjutim kako su ovde(forum)stvari krenule samo je pitanje vremena kada ce ovako nesto sto sam ja skontao postati nacin izrazavanja ili ne moci(ne mislim na tebe).Jos jednom se izvinjavam.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.