Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
IP changer & Windows 7
STRANA 1 OD 1
limunche IP changer & Windows 7 02.07.2009. 11:24 T18493

status: user
broj poruka: 426
Juce sam instalirao win7 (koristio sam XP SP3) i skoro sve mi radi kako treba jedino imam problema sa IP changer-om koji sam koristio u kombinaciji sa CryptLoad-om jer mi .clr skripte nisu radile kako treba i ruter mi se zapucavao. Ovaj IP changer je .exe koji kada se pokrene na XP-u za bukvalno 3 sekunde uradi rekonektovanje i bio sam odusevljen, ali na win 7 jednostavno nece da radi, izbacuje error koji kaze:

AutoIt Error
Line -1:
Error: Unable to execute the external program. The system cannot find the file specified.

E, sad...ima li neko da se razume u tu materiju da mi ga izmeni (verovatno treba samo taj prvi red, nemam pojma) i da mi to radi na sedmici???
Zaboravio sam da napomenem ruter je Huawei HG510.

Link za IP changer koji radi na XP:
http://rapidshare.com/files/250985295/ip_changer.exe

Hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 02.07.2009. 12:53 #125556

broj poruka: 12057

Za Huawei MT882 pored samo telnet skripte, tu je bat za pozivanje i TXT sa log informacijama. Bez TXT-a meni skripta ne radi. Jel kod tebe samo taj EXE file i ništa drugo ?

Da ti nešto ne blokira taj exe ? Windows Firewall, Widows Defender ? Jesi poubijao ta đubreta ?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

limunche Re: Re: 02.07.2009. 13:41 #125567

Samo exe i nista vise...nista ga ne blokira, upravo proverio...

::
:: Za Huawei MT882 pored samo telnet skripte, tu je bat za pozivanje i TXT sa log informacijama. Bez TXT-a meni skripta ne radi. Jel kod tebe samo taj EXE file i ništa drugo
:: Da ti nešto ne blokira taj exe ? Windows Firewall, Widows Defender ? Jesi poubijao ta đubreta
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
Equinoxe Re: 02.07.2009. 13:58 #125573

broj poruka: 12057

Prelistaj postove:
http://www.benchmark.rs/forum/archive/index.php/t-162840-p-7.html
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

limunche re 02.07.2009. 16:21 #125597

u cemu je fazon...na XP-u kada odes start>run>cmd> ukucas telnet 192.168.1.1 on otvori moj ruter i trazi da se ulogujem (to je sve radio onaj exe ulogovao se i tu ga resetovao za 3 sekunde a ne kao clr skripte po minut im treba)
e sad, na sedmici kad odem sve to isto i kucam telnet 192.168.1.1 i puknem mu enter on mi kaze: `telnet` is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file.

verovatno je problem u tome :D
clr skripte su mi jako spore i zakucavaju, batch nisam nikad uspeo naterati da radi a ovo je do sad bilo PERFEKTNO tako da bih bio presrecan da ga nateram da radi...
limunche problem je resen! 02.07.2009. 16:33 #125603

uspeo sam i sad sam happy :D
ovako, ako nekome bude trebalo da napisem, stos je u tome sto je na sedmici telnet client iskljucen radi bezbednosti (iz nekog razloga misli da nije bezbedan) i potrbno ga je samo ukljuciti na sl nacin: start>control panel>programs and features>turn windows features on or off>na listi pronaci telnet client o cekirati i to je to!
sve opet radi savrseno!

@Bax u svakom slucaju hvala na trudu!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs