Imao sam ono govno od firefoxa 3 pa danas stavim 3.5 kad on baguje odnosno cekam nekoliko sekundi da mi prihvati unos teksta sajta pa onda stuca na sve strane. Nema smisla stvarno da prave takvo djubre. Vratim se ja lepo na Operu ko sto mi rece Machine i pocnem da uzivam. Glatko skrolovanje, veca brzina, ista stabilnost, manja zahtevnost i brate moj uzivas ko bog. Zamenite govno sa cokoladom i sladite se :-) Smrt Mozili sloboda Operi
Opera mi mnogo brze radi od Mozile na Windowsa 7 64bita. Mrzi me da prebacim na XP 32 da proverim kakva je situacija tu. Uglavnom vrtim Operu, katkad upalim Mozilu.
Probao sam Operu 9.64,nije losa.Jedini problem je sto nece da mi pamti u Google-u sajtove na koje idem.Lepsa je od Mozille i manje guta RAM.Vraticu se na Mozillu zato sto je brza,a i ne mogu da se naviknem na Operu.
Ja sam Operu koristio ranije pa sam koristio malo Chrome a najvise Mozila nekih godinu dana. Za to vreme sam iskusio sledece: nevidjene bagove, kada je iskljucis pa upalis javi da je jos u memoriji, znacajno je sporiji, skrol nije gladak, animacije rade losije i mnogo koce komp iako mi je jak, kes smrdljivo resen i spor pa nemam ni jednu lepu rec da kazem o njemu a pogotovo o danasnjoj verziji 3.5. Nekada je davno Machine napisao da su ga napravili kao da je razvojno okruzenje a ne da je klasican pretrazivac kao da sa njime treba da programiras nesto a ne da otvaras samo sajtove i gledas multimedija sadrzaje, toliko beskorisnih i glupih dodataka koji samo zezaju. Opera je nesto nedostizno za Chrome, Mozila i Safari. Nije ni cudno sto je prvi izbor profesionalaca Opera a pod profesionalcima mislim na dizajnere, programere, inzenjere, arhitekte i druge.
Opera ima nevidjeno bolji scroll.Tu sam se odusevio.Mozilla je jednostavnija,ali guta RAM...
The Way It`s Meant To Be Played
:: Ja sam Operu koristio ranije pa sam koristio malo Chrome a najvise Mozila nekih godinu dana. Za to vreme sam iskusio sledece: nevidjene bagove, kada je iskljucis pa upalis javi da je jos u memoriji, znacajno je sporiji, skrol nije gladak, animacije rade losije i mnogo koce komp iako mi je jak, kes smrdljivo resen i spor pa nemam ni jednu lepu rec da kazem o njemu a pogotovo o danasnjoj verziji 3.5. Nekada je davno Machine napisao da su ga napravili kao da je razvojno okruzenje a ne da je klasican pretrazivac kao da sa njime treba da programiras nesto a ne da otvaras samo sajtove i gledas multimedija sadrzaje, toliko beskorisnih i glupih dodataka koji samo zezaju. Opera je nesto nedostizno za Chrome, Mozila i Safari. Nije ni cudno sto je prvi izbor profesionalaca Opera a pod profesionalcima mislim na dizajnere, programere, inzenjere, arhitekte i druge :: :: ::
I tržišnom udelu. Firefox je ukokan zbog flash-a i animacija, posebno u kombinaciji sa prethodnim verzijama AMD procesora, i posebno od kako je ugrabio deo tržišnog kolača, od tada je predmet napada, i to uspešnih. Intel-Adobe-Microsoft zavera. Ebaše mu kevu kako zna da se vuče. Treba instalirati add-on za ukokavanje fleš animacija... i onda pola sajtova ne radi kako treba... tako je to. Ali, ako se Opereti poveća udeo, isto će proći (i sad je malkice ukokana, ali ne kao firefox). Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Meni Mozilla radi sjajno. Sada sam stavio i 3.5 final sve lepo sljaka. Istog momenta otvara sajtove, skrol takodje, nema nikakvih problema sa kucanjem ..
ajde onda operasi recite mi kako da namestim da kad odem na new tab ne prebacuje automatski nego ko u ff to joj jedino zameram a speed dial je mnogo bolji u operi nego i ff ali
Imas opciju na desni klik: `Open in a background tab` i to ce ti otvoriti tab koji nije u fokusu
:: ajde onda operasi recite mi kako da namestim da kad odem na new tab ne prebacuje automatski nego ko u ff to joj jedino zameram a speed dial je mnogo bolji u operi nego i ff al :: :: Dont drink and drive take joint and fl :: ::
Nema opcije za to što tebi treba ili je ja ne vidim/ne nalazim, a i nije mi jasno zašto bi iko otvarao prazan tab u pozadini aktivnog. Koja je poenta ? Kakva je korist ? Opiši mi neki primer, stvarno me zanima šta propuštam.
A za otvaranje linkova u pozadini koristim klik skrolom.
P.S.Da li bi sa nvidiom imao veci score?Muahahaha..
I Want to believe - The truth is out there
:: Aha evo ga, nalozio se :: :: Ma vidis da safari ima najvise(8000+ rekord) meni FF 3. nesto 1900, 3.5 RC oko 2200 a 3.5 final ~2450 :: :: P.S benchmark dosta zavisi i od masine.
Mozda i bi ..ovo sam provrteo prvi put pre 2-3 nedelje, koliko se secam ako smanjis prozor dobijes veci score, mislim da minimize nema ulogu ali smanjivanje prozora na min. ima (bar kod mene..)
To sa minimiziranjem podseti me sad na SuperPI.Hehehehe.Kako je krenulo nebi me cudilo da se i ovaj test uvrsti u pravi benchmark za takmicenje..Hahahahahha..Kakvi su ludaci OC-eri ko zna.
:: Mozda i bi ..ovo sam provrteo prvi put pre 2-3 nedelje, koliko se secam ako smanjis prozor dobijes veci score, mislim da minimize nema ulogu ali smanjivanje prozora na min. ima (bar kod mene.. :: :: ::
Jesi igrao prvi deo?Znaci ta je igra meni ostala u lepom secanju.. Ajd pa javi utiske.Pozz.. P.S.Kako sluzi monitor?Jesi menjao za nesto drugo?
:: Ima smanjivanje efekta evo sada sam upravo provrteo, ~300pts vise :: :: http://www.imagebam.com/image/5eb3444071792 :: :: Skinuh upravo Call of Juarez, odo da no-najfujem ::
Nemam jedan jedini problem otkako sam stavio Firefox 3.5. Brzi je od opere. Do masine ti je nesto... Jos nisam cuo los komentar za 3.5, samo reci hvale... __________________ Scourge of PCBerza
:: Imao sam ono govno od firefoxa 3 pa danas stavim 3.5 kad on baguje odnosno cekam nekoliko sekundi da mi prihvati unos teksta sajta pa onda stuca na sve strane. Nema smisla stvarno da prave takvo djubre. Vratim se ja lepo na Operu ko sto mi rece Machine i pocnem da uzivam. Glatko skrolovanje, veca brzina, ista stabilnost, manja zahtevnost i brate moj uzivas ko bog. Zamenite govno sa cokoladom i sladite se :-) Smrt Mozili sloboda Oper ::
slavuj nisi me razumeo treba mi kad na primek kliknem na neki link ili bilo sta na odgovor u ovom slucaju napr, treba mi da mi ga otvori u novom tabu ali da ne ide automatski na njega nego da ga otvori kao u ff no autoswich jesi me sad razumeo
Na ovo sam ti odgovorio, par postova iznad, citajte
NEGO: da ne eskperimentisem koji je pretrazivac najlaksi na resursima za stare P3 kompove: SAFARI ili OPERA ? Sta najbolje radi na starudiji?
:: slavuj nisi me razumeo treba mi kad na primek kliknem na neki link ili bilo sta na odgovor u ovom slucaju napr, treba mi da mi ga otvori u novom tabu ali da ne ide automatski na njega nego da ga otvori kao u ff no autoswich jesi me sad razume :: :: Dont drink and drive take joint and fl :: ::
FF 3.5 je najmanje duplo brzi od prethodnog FF-a, a cak mislim da je brzi od Chrome-a.
Pozdrav!
:: Nemam jedan jedini problem otkako sam stavio Firefox 3.5. Brzi je od opere. Do masine ti je nesto... Jos nisam cuo los komentar za 3.5, samo reci hvale.. :: _________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Imao sam ono govno od firefoxa 3 pa danas stavim 3.5 kad on baguje odnosno cekam nekoliko sekundi da mi prihvati unos teksta sajta pa onda stuca na sve strane. Nema smisla stvarno da prave takvo djubre. Vratim se ja lepo na Operu ko sto mi rece Machine i pocnem da uzivam. Glatko skrolovanje, veca brzina, ista stabilnost, manja zahtevnost i brate moj uzivas ko bog. Zamenite govno sa cokoladom i sladite se :-) Smrt Mozili sloboda Oper :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.