Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
LunaScape
STRANA 1 OD 1
MACHINE LunaScape 29.05.2009. 00:06 T17671

status: user
broj poruka: 5704
Pomenuo je tortojed ovaj mix browser pa bih voleo da cujem misljenja onih koji su ga koristili ili ce ga sada probati. mozda obecava pa ako neko misli da je nadmasio Opera, FF i IE neka javi utiske i ostalo ako ima bubica!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj ... 29.05.2009. 00:57 #117548

broj poruka: 2236
Nije za potcenjivanje, samo što je prepun opcija, pa treba vremena da se sve provali i sve nepotrebno isključi. Odlična stvar je ta što za svaki sajt možeš da izabereš Engine kojim ćeš ga otvarati, jer zaista ima primetne razlike u brzini otvaranja koječega.

Pregledan je prilično, naravno, treba se malo i navići.

Uostalom, probaj sam pa vidi da li ti odgovara.

Ne znam zbog čega još uvek imam utisak da ću uspeti da ga ``nateram`` da prestigne i Google Chrome u otvaranju sajtova.

Igraću se sutra malo više.

90 percent of everything is crap.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj ... 29.05.2009. 11:18 #117609

broj poruka: 2236
Otvara sajtove veoma brzo, ali...

1. Standardno ponašanje mi je, kad uđem na neki sajt, da srednjim klikom(scroll-om) izaberem sve što me zanima, naravno, sve na šta kliknem da se otvori u novim tab-ovima, a ti tab-ovi koji se otvore, da ne budu ``aktivirani`` istog trenutka kad kliknem skrolom, već samo onda kada kliknem posebno na svakog od njih = levim dugmetom, kako bih prethodno mogao da izaberem odjednom, npr. 20 linkova koji me interesuju, a ne iz 20 pokušaja + 20x BACK/FW. Ubi me u pojam Lunascape, jer to jednom radi, a jednom ne radi.

2. Smooth scrolling. Takođe mi je običaj da ne vučem ove scroll bar-ove sa strane, već da kliknem skrolom i da vučem polako miša na dole. U Lunascape-u, sa FF Engine-om i onim drugim to ``seče`` toliko da ``oči ispadaju``, jedino kad se stavi IE Engine, onda radi ``glatko``, ali samo gore-dole, levo desno ne postoji kao opcija. *ebi ga.

3. Desi se da se zaglupi u toku otvaranja više tabova istovremeno ili kada se briše ili pokušava da se premesti nešto iz menija. Rešenje je minimize-maximize, ali dole, iz Windows taskbar-a.

4. Npr. kad kliknem na BACK, on učitava stranicu ispočetka iako je pri prvom otvaranju sajta brz za svaku pohvalu, neretko taj treći ili četvrti BACK ume da potraje 10ak-15 sekundi, one kasnije bolje da ne spominjem, dok kod Opere te stranice ostaju u cache-u i učitavaju se trenutno. Dupe i oko, najblaže rečeno.

5. Browser zaista izgleda veoma obećavajuće jer je pun nekih opcija, ali mi je ipak previše čudan za svakodnevnu upotrebu, nekako previše ``pažnje`` zahteva.

Prebacih se malopre na Operu i već osećam kako mi se mozak zahvaljuje što sam mu smanjio gomilu nepotrebnih grčeva i nedoumica.

Ne menjam ja ovo skoro.

90 percent of everything is crap.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs