Vec godinu dana na jednoj masini koristim FF3 a na drugoj Chrome 1/2 i jedva cekam da izadje Opera 10 za koju svi suskaju da obeceva. Na osnovu subjektivne procene u radu niti FF niti Google Chrome ne mogu da pariraju Opera browser-u u vecini poslova, za ono sto treba vecini korisnika, a i meni. Sve ostalo sto sam probao a sto nije Opera je naprosto obicno smece...ili gusi ili lose resen caching, ili buguje ili je tromo ubi boze, uvek ima neka zamerka na neku stupidnost u istima. Opera je imala ozbiljan problem u vidu stabilnosti, ako se to ispravi eto mene nazad dragoj Operici :) pa da zaboravim kosmare u protekloj godini...
Machine....ne nadaj se da ce opera 10 biti nesto specijalno..mozda sto se stabilnosti tice da, i funkcija-nove funkcije ce tek dodati u beti- a u alphi rade engine browsera... sto se tice brzine,na tome ce najvise raditi posle 10-ke, verovatno 10.5, ili 11...kada bude presto ver 2.3....od opera 10 je 2.2...
prica se da ce Caracan Java Script engine biti najbrzi ikada od svih browsera... http://labs.opera.com/news/2009/02/05/ ocekuje se u presto verziji 2.3...
A, o kakvoj je nestabilnosti reč ? Sećam se da si nekada davno pisao o tome, ali sam zaboravio kad i gde, a pošto koristim ovu 9.64 verziju, negde, na primer, od oktobra 2008., zainteresovan sam da se uverim i svojim očima u tu nestabilnost, pa mi reci šta tačno treba da uradim da bih ``je`` destabilisao ?
90 percent of everything is crap.
::Sve ostalo sto sam probao a sto nije Opera je naprosto obicno smece...:
Npr. kada ima vise otvorenih tabova i vise nezavisnih prozora, ucitavanje razlicitih sadrzaja, naizmenicno, swapping, prelazak sa jednog na drugi prozor, logovanje na jednom sajtu pa na drugom, trecem pa onda logoff...tabovi nakrcani flash animacijama i tome sl. izaziva krh u smislu da ponekad jednostavno nestane iz memorije `modul iuskoci i nestane sa ekrana`, FF to redje radi, dok Chrome nema gotovo nikakav problem sa time ali je znatno rudimentiran.Koristio sam Opera 9.5
:: +1 :: :: Inače, skini 9.64 :: :: A, o kakvoj je nestabilnosti reč ? Sećam se da si nekada davno pisao o tome, ali sam zaboravio kad i gde, a pošto koristim ovu 9.64 verziju, negde, na primer, od oktobra 2008., zainteresovan sam da se uverim i svojim očima u tu nestabilnost, pa mi reci šta tačno treba da uradim da bih ``je zbunio`` :: :: 90 percent of everything is crap. :: :: ::Sve ostalo sto sam probao a sto nije Opera je naprosto obicno smece...:
Uopšte mi se ne sviđa kako radi opera 10 Aplha, naročito ako je izlaz preko porxy-ja. Imam konstantna zabadanja, dok sa 9.64 sve radi super. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
hocu da mi napises, naravno, ako si rad, zasto ti ne odgovara chrome meni je do ja*a, i radi mi savrseno, pa zato i pitam operu sada, tj. jos od kad sam prvi put inst chrome, koristim kao backup browser
p.s. setih se sada da chrome nema rss feed reader, i zato mi takodje sluzi opera
tacno je ja sam bio fan opere i bas sam je voleo mislim volim je i sad samo sto je nestabilna vuce mnogo nije sto vuce nego sto sporije otvara i puca ponekad, napr. kod nje volim sto je bas brza za koriscenje tj ja kad je instaliram odma podesim da mi ne skida ona torente nego da se sam automatski otvara a kod mozile nemoras nista da podesavas a i brza je e sad jedino sto zameram operi je sto automatski menja na next tab kad otvorim i nema ali NEMA sanse da nadjem podesavanje da mi se otvori ko kood mozile a da mi ne prebaci na new tab automatski, sve u svemu nije opera losa samo par stvari ispraviti
i da da ne zaboravim na rank listi po kvalitetu browzera i pucanju i svim stvarima opera je 3/4 1.mozilla firefox 2.Safari 3.opera 4.Internet Explorer
jedino sto zameram operi je sto automatski menja na next tab kad otvorim i nema ali NEMA sanse da nadjem podesavanje da mi se otvori ko kod mozile a da mi ne prebaci na new tab automatski
Ne koristim mozilu, pa ne znam šta to ona radi. Hajde da nagađam. Opera, Preferences > Advaced > Tabs. Imaš opciju Reuse current tab, ako je to ono što hoćeš.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Pa on je stabilan ali takodje nije brz kao Opera, malo opcija za podesavanje, kada ucitas browser nije nikada preko celog ekrana, ili kada ga razvuces na ceo i odradis ctrl+n on izbaci prozor koji opet nije preko celog...neke sadrzaje ne prikazuje kako treba ili ga pojedini sajtovi sa sesure skriptama za osetljive podatke ga ne detektuju...
:: hocu da mi napises, naravno, ako si rad, zasto ti ne odgovara chrom :: meni je do ja*a, i radi mi savrseno, pa zato i pita :: operu sada, tj. jos od kad sam prvi put inst chrome, koristim kao backup browse :: :: p.s. setih se sada da chrome nema rss feed reader, i zato mi takodje sluzi oper :: :: i sto se tice ff-a, njega nikad nisam gotivi :: :: :: ulsi
Nedovršen, ali i stvarno mnogo škrt na opcijama. Brz jeste, ali nije poenta samo i jedino u brzini, mora makar malo nekih drugih osnovnih stvari da radi, koje, usput, nisu notorna glupost i kič, bleda kopija bilo čega ozbiljnijeg. Možda neki drugi put.
Opera, pa... u poslednje vreme, ne znači nužno da nešto što je objektivno dobro odgovara svakome. Svi su odjednom stekli neki ``ukus``, u koji se naravno, ne ulazi, a kamoli zadire i preispituje, pa se sve uvrede i negativne kritike mogu kretati samo u jednom smeru, tj. u smeru onih kojima nije bitno samo da se samo nešto menja kako bi, eto, bila najnovija verzija, već da nešto radi i ``završava pos`o``, uz što duže moguće ``zadovoljstvo`` u toku korišćenja.
Internet Explorer... kao što neko napisa, EXPLODER ! Ne znam stvarno kako ljudi mogu da koriste to smeće. Totalno nepregledno i ukupno vrlo šupački odrađen, prepun bagova i nekih budalaština koje se ni ne mogu opisati. Uglavnom, ono što je danas radilo, ne znači da će i sutra.
Safari... radio je jedno 8 sekundi, skinut sa ® sajta.
Firefox... sviđa mi se ikonica, boje su skladne. Veoma je spor i veoma mi zrači mozak tom nepotrebnom sporoćom. Ne sumnjam da ima 150 000 000 nekih dodataka koji omogućavaju da se radi ne znam šta u toku surfovanja, ali, iskreno, ne znam ni šta bi to moglo više da bude, a da nije totalno kičerski i neupotrebljivo, tek onako da bi moglo da se priča kako i to ima i kako i to može.
Jedan drugar je stalno skidao neke budalastine od tih inova za WinAMP, bilo je tu svega i svacega a uz to nicemu ne sluzi.
Imao sam utisak da covek zeli plugin za OS na WinAMP-u tj da prvo startuje WinAMP pa da kroz njega startuje sisteme.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Nedovršen, ali i stvarno mnogo škrt na opcijama. Brz jeste, ali nije poenta samo i jedino u brzini, mora makar malo nekih drugih osnovnih stvari da radi, koje, usput, nisu notorna glupost i kič, bleda kopija bilo čega ozbiljnijeg. Možda neki drugi put :: :: :: Opera, pa... u poslednje vreme, ne znači nužno da nešto što je objektivno dobro odgovara svakome. Svi su odjednom stekli neki ``ukus``, u koji se naravno, ne ulazi, a kamoli zadire i preispituje, pa se sve uvrede i negativne kritike mogu kretati samo u jednom smeru, tj. u smeru onih kojima nije bitno samo da se samo nešto menja kako bi, eto, bila najnovija verzija, već da nešto radi i ``završava pos`o``, uz što duže moguće ``zadovoljstvo`` u toku korišćenja :: :: :: Internet Explorer... kao što neko napisa, EXPLODER ! Ne znam stvarno kako ljudi mogu da koriste to smeće. Totalno nepregledno i ukupno vrlo šupački odrađen, prepun bagova i nekih budalaština koje se ni ne mogu opisati. Uglavnom, ono što je danas radilo, ne znači da će i sutra :: :: :: Safari... radio je jedno 8 sekundi, skinut sa ® sajta :: :: :: Firefox... sviđa mi se ikonica, boje su skladne. Veoma je spor i veoma mi zrači mozak tom nepotrebnom sporoćom. Ne sumnjam da ima 150 000 000 nekih dodataka koji omogućavaju da se radi ne znam šta u toku surfovanja, ali, iskreno, ne znam ni šta bi to moglo više da bude, a da nije totalno kičerski i neupotrebljivo, tek onako da bi moglo da se priča kako i to ima i kako i to može :: :: 90 percent of everything is crap.
Dugmence back ponekad moram da kliknem vise puta da bi se zadata komanda izvrsila. To me skroz nervira. Ovaj sajt definitivno ima problema sa Operom ili obratno, ali kak se to ne desava na ostalim sajtovima uocenu anomaliju pripisujem sajtu. Naime s vremena na vreme ne odradi se redraw kako valja pa Opera ponekad prikaze stranice duplirane kao sto je to svojevremeno SkyFire postovao kao bubicu na sajtu. Kad zelim da sacuvam neku slicicu pa ako u ime fajla ubacim tackicu izmedju reci slika bude sacuvana sa vrlo cudnom ekstenzijom a ne `*.*.*.*.jpg` ko sto bi trebalo.
Verovatno ima jos bubica ali trenutno sam se setio tri koja me najvise nerviraju.
Ovo se meni desava i sa 9.64 i sa 10.0 (alpha), doduse vrlo retko ali se desi (zadnjih mesec dana mozda 2 puta), ali ne bih menjao operu ni za sta
:: SMP : :: :: Npr. kada ima vise otvorenih tabova i vise nezavisnih prozora, ucitavanje razlicitih sadrzaja, naizmenicno, swapping, prelazak sa jednog na drugi prozor, logovanje na jednom sajtu pa na drugom, trecem pa onda logoff...tabovi nakrcani flash animacijama i tome sl. izaziva krh u smislu da ponekad jednostavno nestane iz memorije `modul iuskoci i nestane sa ekrana`, FF to redje radi, dok Chrome nema gotovo nikakav problem sa time ali je znatno rudimentiran.Koristio sam Opera 9.
Kada se nešto ``ne izvrši`` posle prvog klika, npr. kad ukucaš ovde poruku pa klikneš na PROSLEDI, a on te kulira, klikni na STOP, ono crveno X, pa onda opet na PROSLEDI i to je to. Uvek uspe.
Sa slikama nisam nikada imao problema sa ekstenzijama, radi isto sa tim tačkama u nazivu, kao i bez.
Dešava se povremeno da, dok odgovaram, ovo listanje prethodnih postova neće da radi. Rekao bih da je do sajta, jer mi se nikada, ni na jednom drugom sajtu do sada to nije dogodilo.
Desi se ponekad da, kad kliknem skrolom program ne odreaguje i ne pojave se one 4 crne strelice, već me iskulira. To rešava refresh strane. I to se dešava samo dok sam ulogovan.
Chrome je po meni ubedljivo najbolji browser, najmanje zauzima memorije pod 1., 2. najbrzi je i po startu i po warm startu i u ulasku na internet stranice 3. nema, poceo sam da ga koristim u manjem delu, ali FF dominira, a Opera je veoma kvalitetan browser ali se veoma malo koristi.
meni uvek preko celog ekrana...a i vrlo brz...dodji da ti demonstriram :)
:: Pa on je stabilan ali takodje nije brz kao Opera, malo opcija za podesavanje, kada ucitas browser nije nikada preko celog ekrana, ili kada ga razvuces na ceo i odradis
E kada vidim da neko komentarise samo ono sto procita sa Americkih i Engleskih sajtova, pa to zacini svojim neznanjom i potkrepi cinjenice glupostima mene ZABOLI GLAVA! Nista gluplje od Firefox-a nisam video, baguje i crash-uje, chrome je odvratno malo stvorenje koje je sporo i krajnje neprakticno, ali posto je OPERA prva resila speed dial onda neznaju sta ce pa kopiraju....inace od prve verzije koristim Operu i nema bolje mada Avant je po meni odmah iza nje samo ako se lepo podesi ali on zna da chrasije ne cesto ali zna!!!! A aksiom na planeti zemlji je da je Opera najbolja i zato se utrkuju ko ce da je kupi ali opera je do daljnjeg SAMOSTALNA I NEZAVISNA I TAKO CE I OSTATI, e zato je NAJBOLJA!!!
Nema ovde mesta za reči kao što su najbolja, najlepši, najlakši za rukovanje i drugo... Svi imamo različita iskustva sa browserima i svako na kraju koristi ono što mu se najviše sviđa i odgovara bez obzira na performanse i mogućnosti koje browser nudi (ili ne nudi). Svako ima neku svoju definiciju najboljeg, najefikasnijeg...najbržeg browsera. Ali i navika je opasna stvar....
Rasprava o tome koji je browser najbolji više dođe kao rasprava o muzici, a poznato je da se o okusima ne raspravlja.
Windows-free with Fedora 10
:: E kada vidim da neko komentarise samo ono sto procita sa Americkih i Engleskih sajtova, pa to zacini svojim neznanjom i potkrepi cinjenice glupostima mene ZABOLI GLAVA :: Nista gluplje od Firefox-a nisam video, baguje i crash-uje, chrome je odvratno malo stvorenje koje je sporo i krajnje neprakticno, ali posto je OPERA prva resila speed dial onda neznaju sta ce pa kopiraju....inace od prve verzije koristim Operu i nema bolje mada Avant je po meni odmah iza nje samo ako se lepo podesi ali on zna da chrasije ne cesto ali zna!!!! A aksiom na planeti zemlji je da je Opera najbolja i zato se utrkuju ko ce da je kupi ali opera je do daljnjeg SAMOSTALNA I NEZAVISNA I TAKO CE I OSTATI, e zato je NAJBOLJA!! :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.