Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
RAPIDSHARE POVECAO LIMIT NA 150GB...
STRANA 1 OD 2  
Nikopol74 RAPIDSHARE POVECAO LIMIT NA 150GB... 02.05.2009. 23:02 T17157

status: user
broj poruka: 362
Plus vreme cekanja smanjeno na 50s. Evo skidam drugi fajl zaredom i umesto 15min broji 50s. Plus, skida mi u fulu (180k)

Hahaha, mora da ih je napustilo jedno previse clanova....:))))

life`s a bitch...and then you die.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
stefanon >..> 02.05.2009. 23:09 #111602

broj poruka: 268
da pametna odluka, nadam se da neće ovo trajati par dana...
Nikopol74 e je*iga...ipak nije uvek 50sekundi... 02.05.2009. 23:15 #111603

eto sta ti je nada ko u malog deteta...:))) Dao mi je 1-2 fajla 50sek, onda treci 15min..

Ali ako ostane 150gb bar 1 mesec, uzecu ga sledeci mesec...mozda....:)

E, da li neko koristi mozda emule na ADSL (doduse pitanje vazi i za bilo kog drugog provajdera), odnosno da li vam radi normalno? Meni od kad sam presao na surf paket ne je*be 2%, kao da me ne vide...

SkyFire Free je i dalje ogranicen. 02.05.2009. 23:19 #111604

broj poruka: 18472
Ako je definitivna odluka za 150 GB limit (jel to dnevni dovnload ili 15 GB po danu?) onda cu uzeti premium bez razmisljanja jer vredi.Ovako je truba zestoka!

I Want to believe - The truth is out there

Nikopol74 Kako to mislis free ogranicen??? 02.05.2009. 23:34 #111610

Ja skidam kao besan, nista nije ograniceno, OSIM ako ne mislis na 15 min cekanja. Ako ne, na sta si mislio?

A sto se tice tvog pitanja, nije 15gb dnevno nego 5gb, a do skora je bilo 2.66gb. Znaci, sa 80gb su povisili limit na 150gb. To je definitivno, samo je pitanje da li `oni` (koji god bili) planiraju da ostave taj limit (150gb) bar 3-4 meseca, ako ne i 6 meseci...ali JESTE zvanicno jer pise na istom mestu gde je pisalo 80gb

SkyFire ... 03.05.2009. 00:14 #111621

Pa 5 GB dnevno nije nista.Bar 10 GB pa da ljudi malo odahnu.
Sto se tice free,meni nece preko 220 kb/s a imam 4 Mbit/s ADSL!

dsb Re: 03.05.2009. 00:18 #111623

broj poruka: 244
Mislim da nije bas tako. Jeste dnevni limit povecan sa 2.66 na 5GB ali mislim da i dalje ostaje mesecnih 80GB, tako bar kazu ljudi koji imaju takav premium nalog a i na samom sajtu u vesti o tome se nigde ne pominje promena mesecnog limita. Znaci 16 dana cepaj po 5GB dnevno i onda ces do kraja meseca da se susis. Dobro je da sad bar imaju nocnu tarifu od 10% jer je inace 80GB za mesec smesno.

Nikopol74 Re: ... 03.05.2009. 00:27 #111628

...pa duplo bolje od 80gb. A kad je to bilo 15gb dnevno? Bilo je 10gb. Iskreno, ne verujem da ce biti vise od 5gb bar jos 3-4 meseca. Ne isplati im se...brate kako mislis da njihova infrastruktura to izdrzi? Rapidshare je jedini stvarno besplatni provajder koji svuda ima linkove a daje od 10-ak sekundi pa do 15min za cekanje. Svi ostali daju od 30min do 1h, i skuplji su.Newsgrupe imaju po 5000 hard diskova, ali traze vise para. Rapidshare vrv imaju milione usera. Mislis da i ostali imaju toliko? Mozda gresim, ali nema veze. Po najavama na nekim sajtevima, internet mora da poskupi da bi provajderi mogli da izdrze sve nase zelje od lupam 200-500gb mesecno? Tesko....

Nisi mi rekao na koji limit mislis da daju na free users, posto ga ja nemam (osim cekanja izmedju fajlova)?

:: Pa 5 GB dnevno nije nista.Bar 10 GB pa da ljudi malo odahnu
:: Sto se tice free,meni nece preko 220 kb/s a imam 4 Mbit/s ADSL
::
:: I Want to believe - The truth is out there
Nikopol74 Re: Re: 03.05.2009. 00:32 #111630

Pa pise ti na sajtu, sto bi lagali? Tamo gde je pisalo 80gb, sada pise 150gb. Ok, nije ni bitno, ja ionako i sa 15min cekanja izmedju fajlova skinem oko 4gb dnevno, a sad kad su povecali protok, verovatno i 5-6gb. Pogledaj sajt kad biras izmedju free i premium user. Ako lazu tu, onda ja vas lazem...jbg

I 150gb je smesno, ali je ipak bolje od 80...

:: Mislim da nije bas tako. Jeste dnevni limit povecan sa 2.66 na 5GB ali mislim da i dalje ostaje mesecnih 80GB, tako bar kazu ljudi koji imaju takav premium nalog a i na samom sajtu u vesti o tome se nigde ne pominje promena mesecnog limita. Znaci 16 dana cepaj po 5GB dnevno i onda ces do kraja meseca da se susis. Dobro je da sad bar imaju nocnu tarifu od 10% jer je inace 80GB za mesec smesno
SkyFire @Nikopol74 03.05.2009. 00:36 #111631

Kako im se bre ne isplati?Jel ti znas da download limit nemaju ostali provajderi tipa :
http://www.megaupload.com/?c=premium

Sto se tice news group koliko sam cuo daleko su obimniji sa sadrzajem a cifre za premium su smesne.Nekih 10-tak eur mesecno!O tim informacijama je bolje potkovan user Daum,on to vec dugo koristi!

Sto se tice limita na rapidshare mislio sam na limit u download-u,vec sam ti rekao,nemam full speed na free!

Nikopol74 Re: @Nikopol74 03.05.2009. 00:49 #111638

E, pa ja imam full speed na free rapid-u, i to vec neko vreme, mada ne mesecima, recimo nedeljama (kao sto rekoh, sada imam 192kb, a na rapidu 180kb). A za ovo prvo (u vezi toga da li se isplati rapidu ili ne) sam mislio na to da za razliku od newsgrupa koji imaju desetine hiljada hard diskova (to znam od jednog lika pouzdano), rapid jednostavno nema tu kolicinu hardvera. Zato verovatno i drze limit. Ali verujem da ce i oni porasti, mozda cak i ove godine.

E da, umalo da zaboravim...ja imam sbb i adsl,s tim sto je adsl na drugom kompjuteru koga koristi moja devojka. I njoj je full speed na rapidu (106kb). Zato me cudi sto ti nemas. Kog provajdera ti imas?

:: Kako im se bre ne isplati?Jel ti znas da download limit nemaju ostali provajderi tipa
:: http://www.megaupload.com/?c=premiu
:: Sto se tice news group koliko sam cuo daleko su obimniji sa sadrzajem a cifre za premium su smesne.Nekih 10-tak eur mesecno!O tim informacijama je bolje potkovan user Daum,on to vec dugo koristi
:: Sto se tice limita na rapidshare mislio sam na limit u download-u,vec sam ti rekao,nemam full speed na free
SkyFire TELEKOM ADSL! 03.05.2009. 00:52 #111639

Nece da predje 220 KB/s nema sanse a ovako ide na 430 KB/s.Pokusacu da reinstaliram opet javu da vidim sta se desavajer me mozda zeza i JDownloader!

Nikopol74 Re: TELEKOM ADSL! 03.05.2009. 00:57 #111641

Aha, ja imam sezampro. Nemam pojma, mozda su bolji, a mozda je ipak limit. Ti ipak imas dosta jaci net od mene na adsl-u. U tom smislu si mozda u pravu. Mozda imaju limit na protok, ali ja to jednostavno nisam mogao da znam jer imam 100kb. Izvini ako sam ti zbog te cinjenice napravio bilo kakvu neprijatnost...cak i na sbb-u sam slabiji od tebe (ti ipak imas 220-430, a ja 180)

:: Nece da predje 220 KB/s nema sanse a ovako ide na 430 KB/s.Pokusacu da reinstaliram opet javu da vidim sta se desavajer me mozda zeza i JDownloader
SkyFire Re: Re: TELEKOM ADSL! 03.05.2009. 01:03 #111644

Ma sve je ok.Ja sam i rekao da imam limit na brzinu jer je moj protok u full-u na 430 KB/s a sad nece da predje vise 220KB/s,znaci skoro duplo sporije.Inace imao sam ja do skoro na rapid full isto na free ali su izgleda ipak opet ogranicili.Sve dok ne reinstaliram javu necu znati dal mi radi sve kako treba.

:: Aha, ja imam sezampro. Nemam pojma, mozda su bolji, a mozda je ipak limit. Ti ipak imas dosta jaci net od mene na adsl-u. U tom smislu si mozda u pravu. Mozda imaju limit na protok, ali ja to jednostavno nisam mogao da znam jer imam 100kb. Izvini ako sam ti zbog te cinjenice napravio bilo kakvu neprijatnost...cak i na sbb-u sam slabiji od tebe (ti ipak imas 220-430, a ja 180
:: life`s a bitch...and then you die
:: :: Nece da predje 220 KB/s nema sanse a ovako ide na 430 KB/s.Pokusacu da reinstaliram opet javu da vidim sta se desavajer me mozda zeza i JDownloader
:: ::
:: :: I Want to believe - The truth is out there
tortojed Pa lepo vam ja javljam pre 2 dana ono... 03.05.2009. 03:29 #111664

broj poruka: 10997

kako su jataci izdali vijerne `ajduke. Pa sad peri fleke, peri, stono bi rekla g-dja Makbet.
trogdor @Sky 03.05.2009. 08:27 #111674

broj poruka: 373
Zakljucan je trenutno na 250kb/s, nema potrebe da se karas sa javom zbog toga...

Go Go Go !!!

dsb Re: Re: Re: 03.05.2009. 10:50 #111680

broj poruka: 244
:: Pa pise ti na sajtu, sto bi lagali? Tamo gde je pisalo 80gb, sada pise 150gb. Ok, nije ni bitno, ja ionako i sa 15min cekanja izmedju fajlova skinem oko 4gb dnevno, a sad kad su povecali protok, verovatno i 5-6gb. Pogledaj sajt kad biras izmedju free i premium user. Ako lazu tu, onda ja vas lazem...jb
:: I 150gb je smesno, ali je ipak bolje od 80..
:: life`s a bitch...and then you die

U pravu si, izvinjavam se. Kad hoces nesto da skidas iz browsera tamo pise. Licno nikad ne skidam iz browsera pa nisam to video, a opet prijatelj koji ima premium mi rece da je ostalo 80GB mesecno a takodje i u vesti od 29.04. na njihovom sajtu se ne pominje nigde sta je sa mesecnim ogranicenjem. Ok, znaci ipak je 150GB mesecno.
MaliAbner He, he, he... 15Gb... 03.05.2009. 14:06 #111705

broj poruka: 7769
Ljudi moji vi se lozite na limit od 15Gb dnevno, a ja vam kazem da moj kum u australiji ima mesecni limit na ADSL 2+ (kako to oni tamo zovu) od celih 20Gb full spead a posle toga kao da ima modem.

Ludo burazeru ludo...

Mene samo interesuje kako arivirate tolike kolicine podataka sa neta?

Tomato Republic Of Serbia !!!

markopvict Režu diskete 03.05.2009. 14:51 #111713

broj poruka: 4515
Piraterija bato !

- - - -
`Symbian - Restart svakodnevnica`
- - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefona

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NMY i ja se pitam... 03.05.2009. 14:58 #111716

broj poruka: 1509
Prvo, koliko vi imate HDD-ova za podatke ?
Drugo, sta skidate pa da skinete mjesecno 150GB sa neta ?

Ja skinem mjesecno 15-20GB, nekada ni toliko, imam FLAT ali nemam sta da skidam, sve sto mi treba recimo od filmova, odem do druga (drzi videoteku) i kopiram sebi, necu skidati 3 sata sa neta kada mogu kopirati za 15 minuta...

@ markopvict : Pokazao im Chuck Norris kako da DVD skine na Floppy

SONY VAIO VGN-FW285J

SkyFire Sta je problem skinuti i vise od toga! 03.05.2009. 15:18 #111717

Pa jedan HD film u 1080p je 10 GB.Ko ima velliki protok u downloadu moze da povuce mnogo kapaciteta dnevno.
Od kako postoji modemska veza skidao sam razne programe i sl po neke sitne klipove (ISDN) - kada sam zakoracio na malo brzi protok skidao sam i mnoge druge stvari.Od pocetka ADSL-a ono sto je velike zapremine a spada u moja interesovanja su HD-Blyray filmovi i igre.To je nesto sto konstantno skidam a nije malog kapaciteta.Jasno je da treba veliki HD ili bar vise HDD-ova zato sam ja sebi uzeo jedan Samshmug od 1TB i planiram da uzmem bar jos jedan a pored njih imam jos dva WD-a od po 500 GB i dva Raoptora od po 300 GB u RAID samo za OS.Znaci mesta nikad dovoljno za oves stvari.
Trenutna baza sa kojom raspolazem a sastoji se samo od HD filmova je skoro 400 GB.Sto je onda cudno sta sve moze da se skine sa neta.Pa i 15 GB dnevno je realno malo ako pogledas.Samo zbog uskracenosti u limitu download-a sam ostao pri 4Mbit/s ,inace bih uzeo jos brzi ADSL samo da mi se isplati i da su cene korektnije.

gile23 Re: Sta je problem skinuti i vise od toga! 03.05.2009. 16:13 #111730

broj poruka: 9121
Sky tebi treba nesto ovog tipa, a sta bi ti radio da imas upload 10MB/s.

http://www.tomshardware.com/reviews/2tb-hdd-caviar,2261-4.html

Pozdrav!

:: Pa jedan HD film u 1080p je 10 GB.Ko ima velliki protok u downloadu moze da povuce mnogo kapaciteta dnevno
:: Od kako postoji modemska veza skidao sam razne programe i sl po neke sitne klipove (ISDN) - kada sam zakoracio na malo brzi protok skidao sam i mnoge druge stvari.Od pocetka ADSL-a ono sto je velike zapremine a spada u moja interesovanja su HD-Blyray filmovi i igre.To je nesto sto konstantno skidam a nije malog kapaciteta.Jasno je da treba veliki HD ili bar vise HDD-ova zato sam ja sebi uzeo jedan Samshmug od 1TB i planiram da uzmem bar jos jedan a pored njih imam jos dva WD-a od po 500 GB i dva Raoptora od po 300 GB u RAID samo za OS.Znaci mesta nikad dovoljno za oves stvari
:: Trenutna baza sa kojom raspolazem a sastoji se samo od HD filmova je skoro 400 GB.Sto je onda cudno sta sve moze da se skine sa neta.Pa i 15 GB dnevno je realno malo ako pogledas.Samo zbog uskracenosti u limitu download-a sam ostao pri 4Mbit/s ,inace bih uzeo jos brzi ADSL samo da mi se isplati i da su cene korektnije
SkyFire Re: Re: Sta je problem skinuti i vise od toga! 03.05.2009. 16:16 #111732

Po kapacitetu da ali po proizvodjacu NE a pogotovu ne tu green seriju!Da je Black Edition pa ajde da se uzme u razmatranje!
Moj izbor trenutno je Samsung i ne treba mi nista drugo..Stize uskoro jos jedan,samo da primim platu.

:: Sky tebi treba nesto ovog tipa, a sta bi ti radio da imas upload 10MB/s
:: http://www.tomshardware.com/reviews/2tb-hdd-caviar,2261-4.htm
:: Pozdrav
:: :: Pa jedan HD film u 1080p je 10 GB.Ko ima velliki protok u downloadu moze da povuce mnogo kapaciteta dnevno
:: :: Od kako postoji modemska veza skidao sam razne programe i sl po neke sitne klipove (ISDN) - kada sam zakoracio na malo brzi protok skidao sam i mnoge druge stvari.Od pocetka ADSL-a ono sto je velike zapremine a spada u moja interesovanja su HD-Blyray filmovi i igre.To je nesto sto konstantno skidam a nije malog kapaciteta.Jasno je da treba veliki HD ili bar vise HDD-ova zato sam ja sebi uzeo jedan Samshmug od 1TB i planiram da uzmem bar jos jedan a pored njih imam jos dva WD-a od po 500 GB i dva Raoptora od po 300 GB u RAID samo za OS.Znaci mesta nikad dovoljno za oves stvari
:: :: Trenutna baza sa kojom raspolazem a sastoji se samo od HD filmova je skoro 400 GB.Sto je onda cudno sta sve moze da se skine sa neta.Pa i 15 GB dnevno je realno malo ako pogledas.Samo zbog uskracenosti u limitu download-a sam ostao pri 4Mbit/s ,inace bih uzeo jos brzi ADSL samo da mi se isplati i da su cene korektnije
:: :: I Want to believe - The truth is out there
gile23 Re: Re: Re: Sta je problem skinuti i vise od toga! 03.05.2009. 16:27 #111736

broj poruka: 9121
Kakvu to platu muzicari primaju to valjda po tezgi zaradite pare , a WD je odlicna marka hard diskova, imao sam vise komada i svi rade odlicno (jedan je ispao i pokvario se).

Pozdrav!

:: Po kapacitetu da ali po proizvodjacu NE a pogotovu ne tu green seriju!Da je Black Edition pa ajde da se uzme u razmatranje
:: Moj izbor trenutno je Samsung i ne treba mi nista drugo..Stize uskoro jos jedan,samo da primim platu
:: :: Sky tebi treba nesto ovog tipa, a sta bi ti radio da imas upload 10MB/s
:: :: http://www.tomshardware.com/reviews/2tb-hdd-caviar,2261-4.htm
:: :: Pozdrav
:: :: :: Pa jedan HD film u 1080p je 10 GB.Ko ima velliki protok u downloadu moze da povuce mnogo kapaciteta dnevno
:: :: :: Od kako postoji modemska veza skidao sam razne programe i sl po neke sitne klipove (ISDN) - kada sam zakoracio na malo brzi protok skidao sam i mnoge druge stvari.Od pocetka ADSL-a ono sto je velike zapremine a spada u moja interesovanja su HD-Blyray filmovi i igre.To je nesto sto konstantno skidam a nije malog kapaciteta.Jasno je da treba veliki HD ili bar vise HDD-ova zato sam ja sebi uzeo jedan Samshmug od 1TB i planiram da uzmem bar jos jedan a pored njih imam jos dva WD-a od po 500 GB i dva Raoptora od po 300 GB u RAID samo za OS.Znaci mesta nikad dovoljno za oves stvari
:: :: :: Trenutna baza sa kojom raspolazem a sastoji se samo od HD filmova je skoro 400 GB.Sto je onda cudno sta sve moze da se skine sa neta.Pa i 15 GB dnevno je realno malo ako pogledas.Samo zbog uskracenosti u limitu download-a sam ostao pri 4Mbit/s ,inace bih uzeo jos brzi ADSL samo da mi se isplati i da su cene korektnije
:: :: ::
:: :: :: I Want to believe - The truth is out there
NMY Re: Sta je problem skinuti i vise od toga! 03.05.2009. 17:06 #111741

broj poruka: 1509
Da , da , znam da su HD filmovi veliki, imam i ja nekoliko na disku...

Rundown (Welcome to the Jungle) 36.5GB
Eagle Eye - 43.2 GB
SpiderMan 3 - 46.5 GB
Ostali DVD filmovi i Prison Break - 90GB

Ali ja sam sve to kopirao, jer imam u videoteci za iznajmljivanje Blu Ray Filmove, a kada malo pojeftine BD diskovi, narezacu sebi sve to na njih (ima na SONY-u BD/RE ) !

Ali opet, gledao sam da skinem nekih filmova u HD720p (poneki su i 1080p, ali je to mislim remastered ili slicno, nije snimano HD kamerama), oni su tako oko 8-10GB, ali mi je mrsko da se hebem sa torentima, a ovako na rapidu ili drugim hostinzima je tesko naci nesto sto ja hocu ...

SONY VAIO VGN-FW285J

:: Pa jedan HD film u 1080p je 10 GB.Ko ima velliki protok u downloadu moze da povuce mnogo kapaciteta dnevno
:: Od kako postoji modemska veza skidao sam razne programe i sl po neke sitne klipove (ISDN) - kada sam zakoracio na malo brzi protok skidao sam i mnoge druge stvari.Od pocetka ADSL-a ono sto je velike zapremine a spada u moja interesovanja su HD-Blyray filmovi i igre.To je nesto sto konstantno skidam a nije malog kapaciteta.Jasno je da treba veliki HD ili bar vise HDD-ova zato sam ja sebi uzeo jedan Samshmug od 1TB i planiram da uzmem bar jos jedan a pored njih imam jos dva WD-a od po 500 GB i dva Raoptora od po 300 GB u RAID samo za OS.Znaci mesta nikad dovoljno za oves stvari
:: Trenutna baza sa kojom raspolazem a sastoji se samo od HD filmova je skoro 400 GB.Sto je onda cudno sta sve moze da se skine sa neta.Pa i 15 GB dnevno je realno malo ako pogledas.Samo zbog uskracenosti u limitu download-a sam ostao pri 4Mbit/s ,inace bih uzeo jos brzi ADSL samo da mi se isplati i da su cene korektnije
SkyFire @NMY 03.05.2009. 17:11 #111742

Pa sve i skidam sa Rapida i megupload i sl..JDownloader odradjuje for free extra.Inace HD i Bluray filmovi 1080p i 720p su u stvari ripovi u MKV formatu a ne gube nista u kvalitetu slike.Kada bi skidao full HD i Bluray trebalo bi mi jedno 5 TB diskova da imam u opticaju.Ovako su tu 720p od 4.5 Gb do 6GB i 1080p od 8GB do 12GB.Razlike sa originalima u punoj zapremini nema!

@gile23@
Zavisi koliko si kvalitetan pa ces takvu platu i da imas
WD jesto odlicna firma ali im nisu svi proizvodi odlicni!

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs