Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Firefox 3.0.10-Download!
STRANA 1 OD 2  
Scyter Firefox 3.0.10-Download! 28.04.2009. 16:00 T17075

status: user
broj poruka: 8138
http://www.mozilla.com/en-US/products/download.html?product=firefox-3.0.10&os=win&lang=en-US

The Way It`s Meant To Be Played
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj ... 28.04.2009. 17:14 #110806

broj poruka: 2236
Par pitanja za sve korisnike FF-a, svih verzija, skinova i plug-in-ova:

Pošto nisam primetio da iko ovde izbacuje nove verzije Opera browsera, `ajde me prosvetlite malo, ne provaljujem šta ja toliko propuštam ili mislim da propuštam, koristim Operu već par godina jer je jednostavna za snalaženje/podešavanje, stabilna, brza, pouzdana, pregledna. Iz mog nekog iskustva, jedno 30 puta do sada se pokazalo kao ispravno da kada Opera počne da pravi bilo kakve probleme, da je nešto od HW-a potpuno ili delimično neispravno, ali to se može svrstati u drugu neku temu.

Koristim Bookmarks, imam 16 sajtova na speed dial-u i promenio sam default skin u neki drugačije obojen, uključio da briše Cookies-e posle svakog zatvaranja i to je otprilike to.

Nisam imao problema sa otvaranjem bilo kog sajta na koji sam do sada kliknuo ili bilo čega na bilo kom od tih sajtova. (Je l` ima neki bagoviti ?)
Na one pop-up-ove sam stavio ``blokadu`` u programu, jedino na https://www.warez-bb.org kada je treptalo ono GONGRATULATIONS! YOU ARE 999,999 VISITOR i slično, dovoljno je bilo samo da kliknem desnim dugmetom miša na tu pojavu i u meniju bi se pojavila opcija BLOCK CONTENT, i momentalno bi se to djubre gasilo, a i svakim sledećim otvaranjem sajta ga ne bi bilo.
Flash i Java plug-inove nisam nikada dirao, stoji sve na default-u.

Skidam torrent-e preko Opere, pauziram i nastavljam download-ove i koji nisu torenti (što nisam primetio da FF može, mada nijednu verziju nisam koristio duže od par sati pa nisam siguran da ne može da se namesti), koristim od pre neku nedelju i Opera Mail Client, bez grešaka, bagova i tripova bilo koje vrste i količine.

Konkretno, šta to toliko koristite Vi na tom FireFox-u što ne biste mogli i na Operi ?

Primetio sam i da je Opera 9.64 brža od FF-a v3.nešto.nešto, istovremenim otvaranjem jednog pored drugog, ukucavanjem adresa istih sajtova i merenjem vremena ``reakcije`` browsera od trenutka kada stisnem Enter.

Nije da sam u tih par navrata po nekoliko sati imao nekih problema sa FF-om, niti pokušavam bilo koga da nagovorim da se prebaci na Operu ili bilo šta slično, nego mi stvarno nije jasno šta je na FF-u toliko privlačno da se mora, svaki put kad se pojavi nova verzija, trpati download iste na naslovnu stranu ?

`Ma, ne čudim se ja njima, - što su nam ga zavukli,
Nego nama, - što smo im se naguzili `
(mali Mujo)
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
jones66 OPERA 28.04.2009. 17:48 #110808

broj poruka: 100

Jos jedan glas za O ...
milojca +1 za operu 28.04.2009. 18:34 #110809

broj poruka: 207
Ubedljivo najbolji browser!Sad svi kopiraju fore iz opere,novi safari isto ima speed dial...

Kako da podesim da u speed dial-u imam vise od 3x3 polja za sajtove???
BlueSkyNIS ... 28.04.2009. 18:45 #110812

broj poruka: 860
Meni stiže uz OS, navikao sam na njene pluginove, izgled i njen način rada. Ako će ti biti lakše, turaj i ti temu o novoj verziji Opere na naslovnu.

Windows-free with Fedora 10

Equinoxe Re: 28.04.2009. 19:12 #110815

broj poruka: 12057

Hvala !
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Slavuj ... 28.04.2009. 19:16 #110816

Za Windows XP:

Start - - - Settings - - - Control Panel - - - Folder Options - - - View - - - Show Hidden Files and Folders

Pa onda

C: Documents and Settings, šta god si upisao kao ime pri instalaciji Windowsa, Application Data, Opera, Opera, profile

Tu klikneš dvaput na speeddial.ini

i na kraj teksta dopišeš

[Size]
Rows=4
Columns=4

ili koliko ti vеć čega odgovara. Ako ti Opera bude uključena kad ovo budeš sačuvao, moraćeš da je ponovo pokreneš da bi video promene, u suprotnom ćeš ih odmah po uključivanju videti.

Za Linux:

Nemam pojma, ne koristim, nije potpuno kompatibilan sa mojim HW-om.

(mali Mujo)

djalex Opera is the best! 28.04.2009. 19:55 #110830

broj poruka: 61
Operu koristim vec 7 godina i po meni je najbolja!

Jedan mali tip ko ne zeli search diag u glavnom prozoru :
ukucajte u browseru opera:config pa enter zatim preferences editor i u polju Speed Dial Search Type umesto onih brojeva ukucajte samo 0 i na kraju dole save. I vise nema search dialoga.

@slavuj
jel ima ima neko podesavanje za brze skidanje torenta?

Slavuj ... 28.04.2009. 20:01 #110832

Ne verujem, poslednji torrent sam skidao pre oko 4 meseca i išao je maksimalnom brzinom. Možda ima nešto u meniju koji se pojavi kada klikneš desnim dugmetom na fajl koji skidaš. Ne sećam se da sam ikada podešavao išta u vezi torrent-a. Uglavnom, skidala je fajlove koje BitTorrent nije ``hteo``, a i brzina DL-a je bila veća.

Search engine isto može da se skloni na desni klik pa Manage Search Engines i onda Edit, pa se odštiklira koji je već štikliran.

(mali Mujo)
Slavuj ... 28.04.2009. 21:21 #110862

Enibadi na livadi ?

(mali Mujo)
DmasteRNo1 Već skinuto i instalirano 28.04.2009. 21:34 #110870

broj poruka: 6101
Ali, hvala na obaveštenju. Nisam hteo da kačim temu, radio sam za neke prethode verzije. A što se tiče Opere, dobra je, služi mi za rezervu, pošto se dešava da neke stranice FF neće da otvori. Da l` sam ja nešto zeznuo u podešavanjima, ili je do samog FF-a, nema pojma. Ipak, nenako sam navikao na njega.

Šefe, koji ti je vrag?

gile23 ... 28.04.2009. 21:48 #110873

broj poruka: 9121
Ovako FF ima ogroman add-onova koje Opera moze samo da zamislja, to je ocigledno, od raznih gluposti pa do svakakvih cuda, tipa pustas muziku iz winampa preko FF-a itd. Opera jeste brza, ali od nje je brzi Google Chrome, koji je onako gledano browser u koji se najmanje ulaze, ali oni kojima je bitna brzina ga koriste, ne zauzima mnogo memorije (kada se pokrene samo 14mb u odnosu na FF 55mb, a Opera 22mb i FF je fancy pa ga zbog toga skoro svi koriste, a da tek ne pricamo o IE koji koristi vise od 50% korisnika interneta, a gori je od sva tri browsera, ali kazu da je IE8 veoma dobar.

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
rasha44 Reklama i navika 28.04.2009. 21:55 #110875

broj poruka: 1492
Već sam u jednoj diskusiji oko browsera rekao da poštujem svačiju naviku, ali da je meni Opera apsolutni favorit.
Firefox stalno izbacuje nove verzije, jer je postao popularan pa su ga hakeri provalili. Ova, najnovija verzija, opet krpi neke bagove i rupe.

BTW, koristim Operu bar 8 godina i nijedan browser koji sam probao nije bolji od nje, bar meni.

Tips za korisnike Opere:
Ubrzavanje browser-a:
http://www.maximumpc.com/article/howtos/howto_speed_up_customize_and_secure_firefox_chrome_ie8_and_opera?page=0%2C4

Ko voli da ima razne igračke na desktopu, nek pogleda Opera Widgets. Trenutna temperatura, prognoza vremena, analogni sat itd.
http://widgets.opera.com/

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

Slavuj ... 28.04.2009. 22:40 #110884

Winamp u browseru, e` slepci ćoravi, šta je vama poboljšanje...

(mali Mujo)
MaliAbner Definitivno Opera... 28.04.2009. 22:43 #110886

broj poruka: 7769
@Slavuj
Hvala za tip u vezi vise tabova za brzo biranje.

Tomato Republic Of Serbia !!!

DmasteRNo1 Gluposti 28.04.2009. 22:50 #110887

broj poruka: 6101
Kao prvo, zašto bih puštao muzika iz brauzera, ako drugo ne koristim Winamp od kada sam otkrio AIMP. Mislim, koji će mi đavo slične gluposti. Meni treba FF i slični programi za pretraživanje neta i da eventualno nešto skinem preko njih, a ne da puštam film i muziku iz njih. Na primer: većini ljudi Nero je potreban samo da nerežu disk i još da eventualno naprave omot za njega, ali to ne sprečava Ahead da ga natrpaju kojekakvim glupostima - samo što još ne dobiješ mini OS uz Nera.

Šefe, koji ti je vrag?

Slavuj ... 28.04.2009. 22:53 #110888

To Radovane, samo meći.

(mali Mujo)
gile23 ... 28.04.2009. 22:58 #110889

broj poruka: 9121
Pa jesam li rekao da je fancy stvar, sve sto je fancy nema svoju nekakvu funkciju, a za neke hakere ili programere je Chrome, u njemu mogu da se prave Java skripte, a FF dobija sve vise na popularnosti zbog add-onova koji mogu da je ubrzaju i da je optimizuju na razlicite nacine, sad sam nasao add-on za igranje igrica , a Nero 8 Ultimate zauzima meni 3.4GB, a kazu mi da Nero 9 Ultimate zauzima 4.5 GB, a Nero Micro 8 (Nero Express) zauzima citavih 20MB.

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj ... 28.04.2009. 23:04 #110893

Ja koristim Nero 6 Ultra edition, negde od 2003.-4. mislim, zauzima 37,48MB i radi kao i prvog dana, završava POS`O! Mislim da mi je Nero 8 radio na Visti jedno 3 dana prihvatljivo brzo, a 9-ku sam obrisao odmah posle ~30ominutne instalacije. Mislim da sporiji ne može da se napravi a da ``radi``.

(mali Mujo)

tortojed Pazi koja glupost u oznacavanju verzije - 28.04.2009. 23:34 #110904

broj poruka: 10997

- nakon 3.0.9 logicni nastavak bi trebalo da bude 3.1.0, zar ne?
tortojed Re: Pazi koja glupost u oznacavanju verzije - 28.04.2009. 23:36 #110905

broj poruka: 10997

::
- nakon 3.0.9 logicni nastavak bi trebalo da bude 3.1.0, zar ne? Jer, .09 je isto sto i .090, je li tako ili sam ja nesto propustio na casovima matematike kada su na redu bili decimalni brojevi?
Dakle, iza 090 sledi 100 a ne 010.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ili sam se ja zajebunijo pa je prethodni build bio 3.0.0.9?
rasha44 Re: ... 28.04.2009. 23:53 #110911

broj poruka: 1492
Ja sam dugo koristio Nero 6, a već više od godinu dana radim sa Nero Micro 8.1.1.0.
I dalje koristim Nero Vision Express 3.1.0.25 (poslednja verzija iz paketa 6xxx).

@gile23
Ako ti je baš bitno da je nešto fancy, možeš da našminkaš Operu koliko hoćeš. I ona ima 2 tone skinova i plug-inova, pa može da šljašti na sve strane.
A brža je od Firefox-a i mnogo manje opterećuje CPU i memoriju.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: Ja koristim Nero 6 Ultra edition, negde od 2003.-4. mislim, zauzima 37,48MB i radi kao i prvog dana, završava POS`O! Mislim da mi je Nero 8 radio na Visti jedno 3 dana prihvatljivo brzo, a 9-ku sam obrisao odmah posle ~30ominutne instalacije. Mislim da sporiji ne može da se napravi a da ``radi``
:: `Ma, ne čudim se ja njima, - što su nam ga zavukli
:: Nego nama, - što smo im se naguzili
:: (mali Mujo)

BlueSkyNIS ... 29.04.2009. 00:02 #110914

Tortojed, to uopšte nije glupost, tako se označavaju verzije mnogih softwera. Brojevi su razdvojeni tačkom, ne ponaša se kao brojčanik i kada se jedan broj inkrementira onda to ne znači da će da se javi prenos u sledećem broju, tj. svaki broj se uvećava nezavisno od ostalih razdvojenim tačkom.

BlueSkyNIS ... 29.04.2009. 00:26 #110918

@Slavuj

Instalirao sam ga i igram se sa njim....

Antilohije add-onovi 29.04.2009. 04:59 #110933

broj poruka: 688
Pa, Opera je sjajna, funkcionalna i brza... Medjutim, pomalo `zaostala u razvoju`...
Meni recimo jako znace oni add-onovi u firefoxu za proveru linkova za rs i mu (greasemonkey i onaj java skript za checkiranje)...

Slavuj ... 29.04.2009. 10:40 #110979

Koristim JDownloader za skidanje svih RS, MU, NL, MS, DF, FF... treba mu oko 5 sekundi da se otvori prvi put po pokretanju Windowsa.

Pa, dobro, to je izgleda to. Ne ložim se na te dodatke, jer ne rade ništa što mi je od značaja i neće mi gotovo nikako skratiti vreme ``rada``, a zauzeće mi nekoliko puta više mesta i nekoliko puta više opteretiti procesor, a usput i sporije raditi nego Opera, tako da, ipak ostajem na njojzi, jer stvarno nemam razloga da se usporavam kad već nisam prinuđen, ni fizički, a ni psihički.

I još nešto, ja ne ``merim`` upotrebljivost programa prema količini džabalebarije koja se uz njega isporučuje ili prema komšijinom mišljenju i stavu, već prema brzini zadovoljavanja mojih potreba i to je sve, i prema tome, ako smo ``mi`` zaostali u razvoju, ``vi`` ste klasični ćoravi slepci koji i pored ispravnih očiju ne vide samu suštinu smeća, a na samo 50-100cm ispred sebe. Pogledajte malo bolje.

(mali Mujo)
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs