Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Google Chrome
STRANA 1 OD 1
MACHINE Google Chrome 01.03.2009. 15:40 T15821

status: user
broj poruka: 5704
Ko od vas koristi ovaj Web pretrazivac? Kako se generalno pokazao: brzina, funkcionalnost, stabilnost, kompatabilnost...u poredjenju sa IE7, Mozilla FF 3, Opera 9

Opera je sve super osim jedne bitne stavke: puca cesto, FF je uzas u tromosti i opterecenju a IE kao IE...zato bih presao na Bracu Google...pa me zanimaju utisci

A N G E L
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict ima 01.03.2009. 15:53 #100027

broj poruka: 4515
ima samo brzinu i potencijal.... puca i te kako, nije funkcionalan...

probao sam da ga koristim i recimo hteo sam da update-uje firmware na jednom ruteru i na kraju posle nerviranja sam izvalio da ne moze da se to odradi iz chroma. Nakon 7 dana koriscenja vratio sam se firefox-u. Tromost ne osecam na masini sa 2 gb rama i core 2 duo .... leti sa instaliranih 5-6 add-o...i otvorenih 10ak tabova!

- - - -
`Symbian - Restart svakodnevnica`
- - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefona

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zandarm ... 01.03.2009. 15:54 #100028

broj poruka: 1454
Osetno brži od FF-a koji i dalje koristim, jbg, navikao sam.
Sa stabilnošću problema nisam imao, uvek je radio super.
Mene lično je oduševila stavka paste and go, prilikom otvaranja novog taba.
Uglavnom s moje strane pozitivne ocene.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I Don`t Know What That Means

MACHINE Re: ima 01.03.2009. 15:57 #100029

Ja sam ga instalirao na nekoliko masina kod ranzih korisnika, uglavnom pocetnika, niko se nije zalio na stabilnost. Moji ga koriste na jednoj K7 masini i isto se ne zale tj. nema pucanja, zaglavljivanja ili nestajanja aplikacije iz memorije u nestajanje prozora kao kod Opere. Sada sam ga stavio pa cu videti za koji dan, dizajn mi odgovara, a ne da kao sa FF da imam utisak kao da koristim AutoCad, pretrazivac treba d aomoguci pregled na sto jednostavniji i efikasniji nacina a ne da komplikuje...Opera je uzas u stabilnosti, za FF sam cuo da je dobar ali gusi masinu itekako...imam i ja DualCore i 2GB pa ne bih stavio FF3

A N G E L

:: ima samo brzinu i potencijal.... puca i te kako, nije funkcionalan..
::
:: probao sam da ga koristim i recimo hteo sam da update-uje firmware na jednom ruteru i na kraju posle nerviranja sam izvalio da ne moze da se to odradi iz chroma. Nakon 7 dana koriscenja vratio sam se firefox-u. Tromost ne osecam na masini sa 2 gb rama i core 2 duo .... leti sa instaliranih 5-6 add-o...i otvorenih 10ak tabova
:: - - - -
:: `Symbian - Restart svakodnevnica`
- - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefon

Equinoxe Re: 01.03.2009. 16:04 #100030

broj poruka: 12057

Definitivno je najbrži, ali iz prostog razloga što je klot browser. Kome je to dovoljno, neka izvoli.
Rado ću da dam desestine megabajta RAM-a za FF3 kad znam da će da odradi sve što mi treba. Samo da se flash dovede malo u red.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Slavuj ... 01.03.2009. 17:23 #100037

broj poruka: 2236
Jedini problem koji sam ja ikada imao sa Operom je pomeranje tabova.

Dešava mi se da na brzinu pomerim na levo onaj koji sam izabrao i onda mahinalno kliknem na X pa ugasim onaj koji nisam hteo. To me iziritira jednom u 6 meseci.

Inače, jedno 8 puta do sada mi se pokazalo kao tačno da, ako Opera pravi neki problem, puca, izbacuje neke greške, ne reaguje na neke komande, čudno se ponaša, da nešto od HW-a ili SW-a ne radi po pravilima službe.

Zabaguje se, ispiše Not Responding i grešku hangup...nešto, kada otvorim 50 tabova za manje od pola minuta, ali već sledećim otvaranjem, posle ~2 sekunde, svih 50 opet počne da se otvara i bez greške se svi do jednog otvore do kraja.

Samo pozitivne utiske imam, za poslednjih par godina korišćenja.

Glavni štab.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 01.03.2009. 17:54 #100041

broj poruka: 4262
@MACHINE Od FF3,IE7 i 8 i Opere
Opera je najbrza, ali ima problema sa nekim stranicama npr. Yahoo
Mozilla radi, dok radi( na starijim masinama),a kad krene da govori da nema virtualne memorije na masini koja ima 4 GB rama onda popizdim.
U Operi je bitno namestiti da ne kesira stranice i sve je ok, osim na Yahoo-u.
Kao sto rece bax2003 Google Chrome je klot pretrazivac, pa nisi u mogucnosti da se zastitis.
Safari je jako dobar, ali nije podrzan od dosta antivirusa i anti malicioznog softver (koristimo nase reci, ha).
Nekada se zaboravim, pa u Operi otvorim i 30-tak tabova, pa nevidim koji sam predposlednji otvorio, ali ih ucita uvek, dok kod Mozille nece vise od 19 tabova. Zapuca se i na mojoj masini prijavi da nema virtualne memorije( da li je 8GB rama malo?), tj. drugim recima proguta mi 6.8 GB memorije !!!!!!
MACHINE Re: ... 01.03.2009. 18:14 #100043

Nema veze sa hardverom, na obe masine mi puca Opera na isti nacin a obe masine su apsolutno ispravne u svakom smislu (HW+SW). To je bilo izrazeno i u ranijim verzijama...jednostavno je ona sam po sebi vrlo bugovita, oduvek je takva bila...to je jedino sto joj ne sluzi na cast....javicu kako se pokazao Crhome, do sada sto sam video na nekoliko masina nemam nikakve zamerke a silini pluginovi koje ima FF3 mi ne igraju nikakvu ulogu, smatram to nepotrebnim dzidzabidzama...to je alat za pregled internet etra a ne alat za programiranje internet aplikacija...tako, da, zajebi FF u svakom smislu

A N G E L

:: Jedini problem koji sam ja ikada imao sa Operom je pomeranje tabova.
:: Dešava mi se da na brzinu pomerim na levo onaj koji sam izabrao i onda mahinalno kliknem na X pa ugasim onaj koji nisam hteo. To me iziritira jednom u 6 meseci
:: Inače, jedno 8 puta do sada mi se pokazalo kao tačno da, ako Opera pravi neki problem, puca, izbacuje neke greške, ne reaguje na neke komande, čudno se ponaša, da nešto od HW-a ili SW-a ne radi po pravilima službe
:: Zabaguje se, ispiše Not Responding i grešku hangup...nešto, kada otvorim 50 tabova za manje od pola minuta, ali već sledećim otvaranjem, posle ~2 sekunde, svih 50 opet počne da se otvara i bez greške se svi do jednog otvore do kraja
:: Samo pozitivne utiske imam, za poslednjih par godina korišćenja
:: Glavni štab.
operator re 01.03.2009. 18:22 #100044

Molim te jel mi mozes objasniti, kada ti Opera puca. Mozda mogu da ti pomognem da se ne desava.
Mozda nisi koristio najnoviji Flash Player 10.0.22.87 (IE) i Flash Player 10.0.22.87(Firefox, Safari, Opera).
To ispravlja dosta gresaka koje se desavaju kod korisnika.
I periodicno ciscenje racunara sa CCleaner-om i Glary Utilities free.

TheBear Meni je super 01.03.2009. 18:28 #100045

broj poruka: 6502
Google Chrome, samo njega skoro koristim.

TheGame Re: 01.03.2009. 18:48 #100049

broj poruka: 719

Google Chrome je odlican...Brz,jednostavan,funkcionalan,ljepse izgleda od drugih...Aili ipak nije bolji od Mozzile...Uglavnom njega koristim jer sam navikao...Malo je nestabilan,zna da zasteka,ali i Mozilla je tako sve stekala dok nije izasla verzija 3.0 i ove novije...Jos par stvari da se ispravi i da se doda kod Chrome-a i bice sigurno najbolji pretrazivac...

Independence is a state of mind

MACHINE Re: re 01.03.2009. 18:52 #100050

Nema pravila. Ucitam ga ukucam adresu i prozor jednostavno nestane. Ili se npr. pri ucitavanju ugusi njegov process u redu procesa pa moram nasilno da ga ubijem jer ne otvori tab ili brljavi sa upamcenim adresama, neke sam brise a skoro su korisceni...ima gro bubica...

A N G E L

:: Molim te jel mi mozes objasniti, kada ti Opera puca. Mozda mogu da ti pomognem da se ne desava
:: Mozda nisi koristio najnoviji Flash Player 10.0.22.87 (IE) i Flash Player 10.0.22.87(Firefox, Safari, Opera)
:: To ispravlja dosta gresaka koje se desavaju kod korisnika
:: I periodicno ciscenje racunara sa CCleaner-om i Glary Utilities free
operator re 01.03.2009. 18:57 #100053

Iskreno, MACHINE meni se to nije dogodilo ni sa Operom 8.01.
Jeste da nece da otvori neke stranice, ali to..........
To mi nisu prijavljivali ni korisnici, koji nisu imali ni antivirus na masini.

zzarko Probajte.. 01.03.2009. 19:06 #100055

broj poruka: 128

..novi Safari4 mozda Vam se svidi kako izgleda i kako radi.

Ima dosta ubrzanja u odnosu na Safari3 prethodnu verziju.

http://www.apple.com/safari/download/

Slavuj ... 01.03.2009. 19:22 #100059

broj poruka: 2236
E` da, umeo je NOD32 da zajebava, pa se neke stranice nisu otvarale, dok sa Avastom jesu, i u Operi, FF-u i IE-u. Mislim da je baš https://www.warezbb.org bio problem.

Ali tada sam imao i faličan RAM, pa je možda i to uticalo na zajebavanje od strane NOD-a. Nisam ga koristio od tada.

Mislim, nemam nikakvu korist od toga da te ložim da mi Opera radi besprekorno već par godina.

Izaberi ono što je tebi najbolje.

Glavni štab.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict Operatore 01.03.2009. 19:31 #100064

Brate kako tebi pojede 8gb memorije?????????????????
Kojim to zakonima fizike....?! :)
Ja tako nesto u zivotu nisam video.... od kako imam komp koristim mozilu?
Da li se to jos nekom desilo?

- - - -

nenika nod je najbolji 01.03.2009. 20:19 #100075

broj poruka: 1133
A znate zašto sada nod ne blokira warezbb.org.jel lepo pošalješ ono što nod prijavi pa ga oni analiziraju pa sa sledećim updateom on više nezabranjiva pomenutoi adresi da se otvori.

gman chrome 01.03.2009. 20:35 #100078

broj poruka: 1111
za pocetak, meni je ekstra i koristim ga od prvog dana
sve sam bacio down the drain kad je ovaj naisao

+
brzina
ui
stabilnost, mnogo mi je bolji sto se toga tice od op i ff
taman toliko opcija koliko ti treba
ma svasta je plus kod ovog browsera

-
prvo, ono sto treba upamtiti je da je ovo nije cak ni rc, vec beta
otima gomilu memorije kada se koristi vise tabova, za svaki po 20-30MB, mada je neko napisao da sad ionako imamo gomilu memorije, istina, ali mi nije bas drago da mi browser uzme 200MB
kao sto rekoh stabilan je dovoljno, meni uopste ne puca, pucanje u toku rada nisam doziveo, ali se desava da nece da radi uopste, mada je to bilo povezano sa malware-om
google updater, ni to mi se ne svidja, ali je ovo povezano sa cinjenicom da je ovo beta, pa su updejtovi, koliko sam ja saznao, na dnevnom nivou, ono iz sata u sat, mada ovaj updater update-uje sve google-ovo, earth, ocean

toliko od mene, nadam se da si zadovoljan review-om, kao sto sam ja chrome-om

ulsi

operator re 01.03.2009. 23:39 #100112

@markopvict
FF3 sa otvaranjem iznad 15 tabova, a ukljucen je CoD 5, `posrce` svu memoriju na sistemu sa 8 GB memorije. Probaj nakon 15-tog taba otvoriti jos jedan. Reci ce ti da nema virtualne memorije. A ako imas sistem sa 4 GB memorije, pokreni npr. u AutoCAD 2008 3D prikaz struga i otvori FF3 3.0.6 i otvori 12 tabova u pretrazivacu reci ce ti da nema virtualne memoije. To sam samo probao na ViewSonic-u 26`, a bitno mi je da mi moze izdrzati tako da radi sa otvorenim svim tabovima. U pitanju su transakcije na E-bay-u, Amazon-u i Spectri. A u toku tih transakcija zelim da izadjem i na Facebook ili npr. na pcberzu, pa ne zelim da mi zatvori prerazivac ili blokira ceo sistem. Interesantno, to neradi ni IE7 i 8( ne `pojedu`-zauzmu toliko memorije). Podrazumeva se da kad imas 4GB memorije na Visti 64-bit-a ne koristis page file, kao ni na sistemu sa 8 GB memorije. Ova primedba nema veze za WinXP-64 i Win7 64-bita, jer se na ovim OS ovo ne dogadja. Toliko od moje strane u odnosu na Vistu 64-bita i FF3.
markopvict ti si prezahtevan korisnik 02.03.2009. 00:13 #100116

Cekaj da izadje firefox 4.

- - - -

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs