Da čovek pošandrca. Evo mog problema. Koristim Beošitijev ADSL 4 megabita (kao). Sve radi na zadovoljavajućem (jedva) nivou izuzev torenta. Elem u najboljem slučaju prilikom daunlodovanja imam maksimum 30-50kb/s dok standardno skida 5-10kb/s. Probao sam sve varijante mikro i bit torent programa i sa svakim isto. Uradio sam i proveru da slučajno provajder ne zavrće slavinu za P2P i test kaže da je sve ok. Šta da radim? Skidanje nekog filma od 4gb mi je domen naučne fantastike dok skidanje regularnih fajlova i drugih stvari ide čak i do 400kb/s. Ima li ko predstavu?
ISP opasno zavrce slavinu, samo sto to ni na kakvom testu ne mozes da istestiras(ali samo P2P jer je to konstantan saobracaj u oba smera). Ali sam test si vec odradio, a to je da kad pokusavas da skidas ne mozes da izvuces ni 500k!!!!
Garantovano je to problem jer zaista nema sta drugo da bude, ali sam radoznao da cujem ako si ih zvao sta su ti rekli kad si prijavio problem sa sporim P2P saobracajem.
Zavisi koliko imas seeders-a i leechers-a. Normalno uvek sto vise onih prvih to bolje. Ako skidas sa javnih tracker-a to isto moze biti jedan od minusa, ali ne mora. Isto kao sto ti imas ogranicen upload tako imaju i drugi i kad se to rasporedi na one sto skidaju nema dovoljno. I ja koristim Beotelovu uslugu sa 1 megabitnom vezom i ako ima dovoljno seeder-a ide oko 100 kB, ali ako ih nema onda boze pomozi, a to se najcesce desava kad skidam nesto vece kao u tvom slucaju. Inace nisam radio nikakva podesavanja u uTorrentu, a koristim verziju 1.8.1 .
imas podesavanja u mTorrentu da podesis koliki ce ti biti upload,a koliko DL... na upload roknes recimo 500kb , a u download stavis koliko ti mreza podrzava...ali kada skidas file ides u opcijama na advanced i tu podesis upload na recimo 1kb....ja kapiram da posto je nas upload jako slab,kao da dolazi do zagusenja.
Ko što napomenuh, sva podešavanja vezana za mikro i bit torent su nameštena kako treba. Daunload je katastrofa čak i kada ima par hiljada sidera na 100 pijavica po torentu. Izgleda da mi je jedina opcija ostala da promenim provajdera
Da nisi mozda previse ogranicio upload pa imas slab ratio, da li si odstranio lose trackere sa invalid URL jer i oni ponekad smetaju ( bar tako drugi kazu ).
Ali trebaju da budu namestena lose...to je caka .) sve ti to namestis kako treba ali kao sto znas koliko das u upload (valjda) 3x vise imas u download...ali ti na file-u koji skidas stavis upload limit na 1.probaj
Ne kažem da mi DL ide odlično, ali ide dobro (uglavnom), mada i kod mene ima nekih fantomskih situacija, kada seedera ima 2-3 puta više od pijavica, a opet ne skida kako valja i kako bi trebalo. Javni trackeri su najblaže rečeno katastrofa i to takođe ima velike veze sa globalnim DL-om. Ako ti neko kojim slučajem baci pozivnicu za torrent leech, pevaj na sav glas.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - I Don`t Know What That Means
Probaj i ovo ako te ne mrzi, pre promene provajdera. Uclani se na http://valhallatorrent.org/forum/. Prati link http://valhallatorrent.org/forum/index.php/topic,2.0.html)... Na valhali kad dobijes pozivnicu i registrujes se, imas torrent-e koji su postavljeni na Webseed/Seedbox i koje mozes skidati velikim brzinama, ako je taj torrent jos uvek na serveru. Problem je sto moras da odrzavas ratio bar oko 1 da bi mogao nesmetano da skidas...
Definitivno je problem PROVAJDER i zavrtanje slavine. Probao sam i setovanja koja su mi predložena ali apsolutno nema nikakvih poboljšanja. Hvala još jednom na odgovorima
Kako god ali je naj jednostavniji za namestanje. Cak sta vise nema sta da se namesta u principu osim da otvoris portove ako imas ruter i tek tada moze da radi sa 100%, Sve forre kao ne treba otvarati portove ...vazi aha. Sigurnije je....kao sa zatvorenim portovima ali meni za 3 godine nkada nije to napravlo problem(otvoreni portovi na ruteru). Elem bio sam kod Beotela a sad kod Lelekoma i radi mi uTorrent i dalje punom parom sa 1mb konekcijom ako je solidan torrent 100-104 kbs
Re: imaju oni pakete gde se ne blokira p2p -gold- itd
19.02.2009. 05:52
status: user broj poruka: 829
: :: takav paket je dosta skuplji....isto kao i kod euneta ::
...jel to provereno [mislim, za eunet i gold paket...]? nisam duze vreme koristio torrente, al sad vidim, blade of the immortal koji ima dovoljno seedera i leechera, al nece da predje 30kbps, ako i toliko dostigne... jes da nisam stigao da forwardujem portove, al ranije je radilo i bez toga..:)
btw, postoji jedan plugin za azureus, koji nekako proverava dal provajder gusi torrente ili ne... zaboravio sam samo kako se zove..:(
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.