Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
OBAVESTENJE AKO JE ISTINA
STRANA 1 OD 1
nenika OBAVESTENJE AKO JE ISTINA 18.01.2009. 13:36 T14657

status: user
broj poruka: 1133

Upozorenje!

Reci svim svojim kontaktima, neka ne otvaraju mail
reeirti@hotmail.com, jer je u pitanju mail koji je virus i koji formatira
- izbriše hard disk (kompletan ra?unar) i ako ga primi samo jedan od
tvojih kontakata, automatski ga prenosi na tebe. Pošalji kopije ove poruke
svim svojim kontaktima, jer je to vrlo važno.
POŠALJI NAPRIJED!!!!!!!
To ide u korist tebi i meni!!!!!!!
Pozdrav svima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Zar opet??? 18.01.2009. 13:40 #90262

broj poruka: 5704
O, ne...mislio sam da nikada vise necu videti ove budalastine, ali avaj. Videh gomilu anegdota na ovu temu. Boze sto su ljudi glupi (ne ti nenika). Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika (citiram jednog lika). Ovo isto se vec godinama vrti na netu, TVu...prvo to ne moze bas tako drugo nikada se nije desilo...ali i dalje ima onih koji se na isto uvek zalepe kao muva na g***o. Izbrise kompletan racunar#@@~!?%#$% Bogte, to je neki dezinetgrator :) Ne mogu da verujem da se ova i slicna poruka i budalastina vec pola decenije provlace po medijima.

Samo dve stvari su beskonacne: svemir i ljudksa glupost. Ali samo jedna od njih je dokazana. Pogodite koja!

A N G E L

BlueSkyNIS Ne,... 18.01.2009. 13:59 #90265

broj poruka: 860
...ne mora da izbriše ceo HD, može samo MBR i velika većina korisnika neće znati kako da povrate/poprave MBR.

Evo, baci pogled i vidi kako-koliko brzo se infekcije šire:

http://www.computerworld.com/action/article.do?command=viewArticleBasic&articleId=9125941
http://www.heise.de/english/newsticker/news/121781
http://www.pcworld.com/article/157797/windows_worm_attack.html?tk=rss_news
http://www.theregister.co.uk/2009/01/15/royal_navy_email_virus_outage/

Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738

MACHINE Re: Ne,... 18.01.2009. 14:09 #90266

MBR odavno ima zastite iz BIOSa i to se retko desava na novijim sistemima sa Antivirusnim zastitama...to nema veze sa formatiranjem i brisanjem podataka!!! Ja ni jedan jedini primer nisam video a bavim se intenzivno racunarima vise od decenije. Poslednji je bio 90-ih Mikelandjelo i CIH koji je brisao BIOS-EEPROM...nakon toga nista slicno nisam video. Formatirnaje aktivnog diska iz WIna - smesno, pa jezgro ence dozvoliti nista takvo. OVo sto navode i sigurnosne komapnije su obicne samoreklame...vidjeno XYZ puta...kao ovo brise sve a mi nemamo lek ali cemo ga prvi naci. To je radio i Symantec i F-secure i McAfee. Providno. A od svoh tih `prikaza` istinito je mozda 1 promil

A N G E L

:: ...ne mora da izbriše ceo HD, može samo MBR i velika većina korisnika neće znati kako da povrate/poprave MBR
::
:: Evo, baci pogled i vidi kako-koliko brzo se infekcije šire
:: http://www.computerworld.com/action/article.do?command=viewArticleBasic&articleId=912594
:: http://www.heise.de/english/newsticker/news/12178
:: http://www.pcworld.com/article/157797/windows_worm_attack.html?tk=rss_new
:: http://www.theregister.co.uk/2009/01/15/royal_navy_email_virus_outage
:: Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738
nenika JEDNO PITANJE 18.01.2009. 14:28 #90269

Pre dve nedelje sam jednim pogresnim klikom pretvorio ceo HDD od 320GB sa sedam particija u RAW.Sve sam probo ali nista korisno nisam uspeo da spasem.
Pitanje: kako moze ako moze da se vratu podaci kad je HDD u RAW formatiran? i dali ovi novi virusi ili sta su vec, mogu da formatiraju HDD u RAW.
MACHINE Re: JEDNO PITANJE 18.01.2009. 14:40 #90271

Samo ti je obrisao infomracioni deo o particiji jer su bile pasivne. Postoje alati za unformat, data recovery...a pre toga novi Malwarebytes na deep

A N G E L

:: Pre dve nedelje sam jednim pogresnim klikom pretvorio ceo HDD od 320GB sa sedam particija u RAW.Sve sam probo ali nista korisno nisam uspeo da spasem
:: Pitanje: kako moze ako moze da se vratu podaci kad je HDD u RAW formatiran? i dali ovi novi virusi ili sta su vec, mogu da formatiraju HDD u RAW.
boztoga re 18.01.2009. 15:19 #90276

broj poruka: 516

nadjes drugi HDD koji ima W7 i prikacis ga na komp :D W7 cita RAW a usput mozes malo da se poigras sa njim i da vidis kako radi i sta sve moze :D

samo kada probas da udjes u neku particiju koju ti je RAW formatirao i dobijes prozor na kojem ti (XP pretpostavljam) kaze da particija nije formatirana i da treba da se formatira ti nemoj da je formatiras jer ces tako sacuvati podatke... trenutno samo ne mozes da im pristupis zbog drugog file sistema
BlueSkyNIS Re: JEDNO PITANJE 18.01.2009. 15:31 #90277

broj poruka: 860

Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738

:: Pre dve nedelje sam jednim pogresnim klikom pretvorio ceo HDD od 320GB sa sedam particija u RAW.Sve sam probo ali nista korisno nisam uspeo da spasem
:: Pitanje: kako moze ako moze da se vratu podaci kad je HDD u RAW formatiran? i dali ovi novi virusi ili sta su vec, mogu da formatiraju HDD u RAW.
LonleyMax Re: Zar opet??? 18.01.2009. 17:50 #90326

broj poruka: 1475
Pa sad... tebi se nije dogodilo da ti virus uleti u komp putem mejla ali nekom jeste... ja licno nisam imao kontakata sa stvarima ovolike razmere preko mejla, ali da mozes da zapatis infekciju mozes!!! Tako da bolje spreciti nego leciti... mogo ovo gore napisano ili ne!!!

:: Samo ti je obrisao infomracioni deo o particiji jer su bile pasivne. Postoje alati za unformat, data recovery...a pre toga novi Malwarebytes na dee
:: A N G E L
:: ::
:: ::
:: :: Pre dve nedelje sam jednim pogresnim klikom pretvorio ceo HDD od 320GB sa sedam particija u RAW.Sve sam probo ali nista korisno nisam uspeo da spasem
:: :: Pitanje: kako moze ako moze da se vratu podaci kad je HDD u RAW formatiran? i dali ovi novi virusi ili sta su vec, mogu da formatiraju HDD u RAW.
VMARC Hoax 18.01.2009. 18:15 #90330

broj poruka: 9420
Koji je sluzio kao marketinski trik za kupovinu antivirusa pocetkom 2000tih. sada idealan za spamovanje :))

Baby BM

vampirbg @LonleyMax 18.01.2009. 18:17 #90331

broj poruka: 711
Ne bas... Mozda zato sto ne koristim Outlook koji je najbolja ikad napravljena platforma za instaliranje virusa... Sve sto je potrebno je malo mozga pa da ne otvaras poruke nepoznatih posiljalaca :)
nenika Re: 18.01.2009. 18:25 #90332

Zato treba koristiti MALL WASHER.Koji moze da ubrise na SERVERU nepozeljne poruke.
Usput mozete da je pregledate a da je neskinete ako vam je nesto sumljivo.
LonleyMax Re: @LonleyMax 18.01.2009. 18:47 #90335

broj poruka: 1475
pa nisam ja rekao da se to sad dogadja vec da se dogadjalo... naravno da ne otvaram nepoznatu postu... ne ne koristim debilni OE vec WL mail!!!
drga stvar ja kad sam imao komp `99 i dial-up od `01... imao sam 9 godina i bio srecan sto sam znao da otvorim posstu a ne da sam znao za nesto drugo osim za OE!

:: Ne bas... Mozda zato sto ne koristim Outlook koji je najbolja ikad napravljena platforma za instaliranje virusa... Sve sto je potrebno je malo mozga pa da ne otvaras poruke nepoznatih posiljalaca :)
vampirbg Re: Re: @LonleyMax 19.01.2009. 11:02 #90460

broj poruka: 711
BTW da li se iko ovde seca da je bas zakacio virus... Znaci ne trojanca, crva i slicno, vec pravi virus koji se mnozi kacenjem na izvrsne fajlove? Ja mislim da sam poslednju takvu infekciju video jos tamo `92 ili `93.

:: drga stvar ja kad sam imao komp `99 i dial-up od `01... imao sam 9 godina i bio srecan sto sam znao da otvorim
:: posstu a ne da sam znao za nesto drugo osim za OE

Mnogo sam mator :) Ako si 2001 imao 9 godina, onda ladno mogu da kazem: Kad sam ja programirao ti se jos nisi rodio :) (prosto nisam mogao da odolim da ovo kazem)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs