Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
help me, please...
STRANA 1 OD 1
zekson help me, please... 20.12.2008. 00:11 T13906

status: user
broj poruka: 34
Nemam mogucnost koriscenja ADSL-a, kablovskog, samo bedni dial-up!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Koliko je dobro resenje u vidu bezicnog, kakvu cu brzinu dobiti, i kako, gde potpisati ugovor i otvoriti nalog??????
mnogo pitam, znam
pcZeXon
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jebivetar Za pochetak 20.12.2008. 00:34 #84635

broj poruka: 2386
Odakle si kada nemash uslove za uvodjenje ADSL i kablovskog neta?
Koliko vidim, ne znash ni da li imash provajdera za wireless, u svom mestu.
Izgleda da ti ne gine dial up ili internet mobilne telefonije, npr. Telenor ima ponudu
http://www.telenor.co.yu/?section=private&page=5381

IceCream za dodati 20.12.2008. 09:30 #84648

broj poruka: 791
ti nisi jos svestan u kojoj ti drzavi zivis kada dajes ovakve izjave
jedan Novi Sad nema na celoj teritoriji grada mogucnost Adsl-a recimo
ali zato mogucnost kacenja na nekog od wireless ISP-a je izvodljiva i u atomskom sklonistu ako ima potrebe
wireless se razvio u tolikoj meri bas zbog `poslovnosti` telekoma i ne da je za nekoga ko nema mogucnost ADSL-a dobro resenje nego mozda i bolje ,normalno to zavisi od samog ISP-a njegove politike ,tehnicke strukture mreze ...
koriscenje interneta preko mobilne mreze ume da bude veoma skupo a cujem i nepouzdano
zekson verovatno nemas iskustva sa wirelessom ,morao bi da vidis dali neko `seje`` signal na tvojoj teritoriji ,dali mozes signal da upotrebis (nekada visoke zgrade,drvece predstavljaju problem ,posto se trazi opticka vidljivost antena)
u sustini bilo bi najpozeljnije da napravis probu (pozajmis opremu) da skeniras eter i onda da vidis sta je moguce ostvariti i odlucis sta ces
normalno mozes da se raspitas dali postoji wireless ISP u tvom kraju i da ga kontaktiras, oni ce ti postaviti opremu itd,itd...
jedino tada ,sto se desava cesto, oni ce isto napraviti probu i ako nema mogucnosti da te nakace na svoj AP-e ,reci ce ti da nema tehnickih mogucnosti i dovidjenja, iako mozda ima neki signal u eteru koji bi bio koristan za tebe ali boze moj to im je konkurencija a ti i dalje ostajes u nedoumici
ako si negde zabacen i nema u blizini AP-ova ne gubi nadu razdaljine od 10 km cak i vise nisu problem ( uz adekvatnu opremu) jedino opticka vidljivost je bitan faktor
da te ohrabrim i ja sam tako pocinjao pre 4 god ,bilo je samo dialup-a a wirelessa je jos uvek tada bilo malo, ali sam kupio opremu (tada kudikamo skuplje nego danas),provajderi za koje sam znao nisu imali interesa da izadju na teren zbog toga sto su smatrali da je neosnovano tj daleko i onda proba ,proba i uspeh za vrlo kratko vreme

kod wirelessa se iskustvo stice kljucem broj 13

zekson treba dodati.... 22.12.2008. 09:04 #84978

broj poruka: 34
nemam providr-a za wireless.........
znaci verni dial-up..... (-. .... ... divota
hvala vam u svakom sl.
pcZeXon

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs