Google Chrome na prvi pogled??? Da cujem vase utiske!!!
STRANA 1 OD 1
MACHINE
Google Chrome na prvi pogled??? Da cujem vase utiske!!!
22.11.2008. 00:50
T13340
status: user broj poruka: 5704
Kako vam se cini ovo cudo??? Meni je simpatican iako je rudimentiran. Nego gde se gasi onaj Spell Check koji samo smeta i nervira??? Sada sam ga instalirao na jednoj masini sto mi je na serivsu pa ga isprobavam. Deluje prilicno brz a naravno ne radi ocajno sa Flashom kao sugavi FF...boze, ko li napravi to smece od pretrazivaca :)) Mozilla sucks
prerano je da bude ozbiljan, tek se ispiljava, moze da bude ili savrsen ili apsolutna katastrofa, oni jos nisu odlucili koje i cije standarde ce da ispostuju, tako pola stvari ili ne konstatuje ili ih tretira pogresno, hoce od svega da uzmu najbolje (ie, safari, opera, mozilla) a to je ogroman zalogaj, svako vuce na svoju stranu. za sad ima samo brzinu i moze brzo da prikaze stranicu, doduse u boji i instalira servis google update i radi mu flash :)
spell iskljucujes veoma lako, u par stotina koraka: moras da odes u documents, username, local settings, application data, google, chrome, application, dictionaries i u tom folderu pronadjes en-us.bdic. njega otvoris u notepadu ili vec u nekom editoru, izbrises SVE iz njega i snimis ga praznog!!! a onda na njega stavis read-only :)) ako ne ispostujes neki od ovih koraka, ode napajanje... odnosno napravice taj fajl ponovo i opet si na pocetku :)
Pa i FF bi bio brz ko munja kad bi imao 2 dugmeta i 3 opcije. Mozilla rocks. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
ma masina preteruje, kod njega je nesto ili belo ili crno... uopste poredjenje opere, ff i ie-a je kao rasprava ko voli koju pozu u snosaju...
postujem mozillu jer je pogurala internet napred u vise navrata ili svojim idejama ili razradom ie ideja koje ovaj nije mogao da resi jer se vezao za os i morao je da se bavi zakrpama i sudskim procesorima... opera je imala gomilu stvari o kojima su ovo dvoje svojevremeno samo sanjali i zbog toga i nju postujem... ie ne postujem...
Crno-Belo ili u Boji stvar je jasna: Opera je u odnosu na FF MasterPiece...veceg krsa od FFa nema ma koliko pokusavao da joj dam X-tu sansu...jednostavno nema nicega sto bi mi koristilo i pored gomile glupavih pluginova...nemam mnogo dodira sa PIA, web dizajnom itd. ali tolki slepac nisam da ne vidim enormne razlike :)
A N G E L
:: :: ma masina preteruje, kod njega je nesto ili belo ili crno.. :: uopste poredjenje opere, ff i ie-a je kao rasprava ko voli koju pozu u snosaju.. :: :: postujem mozillu jer je pogurala internet napred u vise navrata ili svojim idejam :: ili razradom ie ideja koje ovaj nije mogao da resi jer se vezao za os i morao je d :: se bavi zakrpama i sudskim procesorima... opera je imala gomilu stvari o kojima s :: ovo dvoje svojevremeno samo sanjali i zbog toga i nju postujem... ie ne postujem.. :: :: zavisi sta kome treba i u koje svrse... :: ::
Re: Google Chrome na prvi pogled??? Da cujem vase utiske!!!
22.11.2008. 05:00
status: user broj poruka: 10997
:: Kako vam se cini ovo cudo??? Meni je simpatican iako je rudimentiran. Nego gde se gasi onaj Spell Check koji samo smeta i nervira??? Sada sam ga instalirao na jednoj masini sto mi je na serivsu pa ga isprobavam. Deluje prilicno brz a naravno ne radi ocajno sa Flashom kao sugavi FF...boze, ko li napravi to smece od pretrazivaca :)) Mozilla suck :: :: :: A N G E L :: Firefox rules! Chrome je shitina.
Ma krš je Firefox, koristi ga samo 125 miliona ljudi. Sve go slep i retardiran ludak ?!
Inače retoričko piranje.
U operi ni dugmići ne rade kako treba, intefejs je shit, bookmarkovi su odrađeni da plačeš od smeha, toolbarovi sa strane i gadgets su ogromni, download manager je retardiran za oskara i mrzi me da kucam dalje......dovoljno stvari da idu na živce prosečnim korisnicima. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Moze se biti u manjini a biti u pravu, rece Mirjana Karanovic...imate o tome teme zasto je Opera marginalizovana...FF mmi lici kao da su sse deca igrala pa napravila Mozillu :)))
U zdravlje.
P.S. Gelose, da PCB cesto buguje, ne moze da se ucita, ne stane pola sadrzaja, sto aktivnog sto pasivnog
E sad sai me nasmejao... pa sta ako ga koriste 125 miliona ljudi? Koliko miliona koriste IE? Pa hoces da kazes da je IE najbolji jer ga najveci broj ljudi koristi? Top ti je kako neki argumenat? Onda je coca cola najbolje pice na svetu ikad... meni je secerna vodica, golo go..o. Ne znam koji ti to dugmici ne rade kako treba, meni radi sve super (mozda ti mis pokvaren), toolbarovi sa strane imaju hide na jedan klik i extra su uradjeni, download menager je bolji od FF pedeset puta. Prvi su uveli tabove(koje sada svi koriste), prvi su uveli speed dial(chrome ga ima), mislim da su prvi imali i download manager koji moze da nastavi download (IE to jos uvek nema kol`ko ja znam) i mrzi me da kucam dalje... dovoljno stvari da odusevi napredne korisnike JOLE
:: :: Ma krš je Firefox, koristi ga samo 125 miliona ljudi. Sve go slep i retardiran ludak ? :: :: Inače retoričko piranje :: :: U operi ni dugmići ne rade kako treba, intefejs je shit, bookmarkovi su odrađeni da plačeš od smeha, toolbarovi sa strane i gadgets su ogromni, download manager je retardiran za oskara i mrzi me da kucam dalje......dovoljno stvari da idu na živce prosečnim korisnicima :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
I umalo da zaboravim, Opera JEDINA ima opciju save session, gde mozes da sacuvas poziciju prozora sa svim tabovima koji ti odgovaraju, tako da i ne moras da se zezas sa bookmarkovima uopste jer je ovo 1000 puta bolje. Sacuvas 1 sa tabovima koji ti trebaju za posao, 2. sa forumima, 3. za zajebanciju itd... JOLE
Zašto nešto da udaljavam i sklanjam ako može uz dobru organizaciju da bude konstantno vidjlivo ? Kakve veze ima ko je šta prvi uveo ?
Bilo je ovde diskusije o tome i par ljudi mi je kukalo kako ne reaguju back i forward dugmići.
A poređenje ti je fantastično ? Coca-cola i Internet browser ? Možda da si pomenuo koliko procenata ljudi su pušači ili nepušači. Broj korisnika koji raste govori o tome koliko se ljudi lako navikavaju na dobar interfejs i organzaciju. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
I da bi video kako ti napreduje download, moraš da svičuješ download tab ili otvaraš imbecilni tranfer toolbar koji je postavljen vertikalno ?!?!? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Ma dobro, ja koristim sve browsere i prilicno su slicni, u pitanju su finese (osim IE). Ali ono sto Opera ima a drugi nemaju a meni mnogo koristi je `save session`. Kad bi je ff ubacila onda bi mi stvarno bilo svejedno. I koristim takodje zoom koji je na + i zumira i text i slike (kod ff samo text) ali to je vec manje vise nebitno...
JOLE
:: :: Zašto nešto da udaljavam i sklanjam ako može uz dobru organizaciju da bude konstantno vidjlivo ? Kakve veze ima ko je šta prvi uveo ? :: :: Bilo je ovde diskusije o tome i par ljudi mi je kukalo kako ne reaguju back i forward dugmići :: :: A poređenje ti je fantastično ? Coca-cola i Internet browser ? Možda da si pomenuo koliko procenata ljudi su pušači ili nepušači. Broj korisnika koji raste govori o tome koliko se ljudi lako navikavaju na dobar interfejs i organzaciju :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
Firefox ima i save session i na + zumira i slike i text. Proveri monitor mozda te on zeza, ovo ti je savet vrhunskog profesionalca XD
Znaci dohvatili ste se price o dizajnu i lakoci upotrebljivosti a? Firefox + ekstenzije = zakon. Kraj price. Da se uhvatim price o sigurnosti brauzera... To + nacin na koji se jos uvek koriste flash reklame + IE ili Opera = muahhahah Da ne pricam o tome kako niko od firmi koje se reklamiraju ili vrse reklamiranje jos uvek (na njihovu stetu) ne postuju MFAA (Macromedia Flash Advertising Alliance) pravila. Rupe, rupe na sve strane. Toliko o tome sto se tice Flash+Opera od mene makino.
Gosn iskusni profesonalac, u pravu si. Zumira na ctrl+ i slike i text, ali to do skoro nije moglo... i ima bookmark all tabs. Dakle ff, opera, chrome pa IE na poslednjem mestu JOLE
:: Firefox ima i save session i na + zumira i slike i text. Proveri monitor mozda te on zeza, ovo ti je savet vrhunskog profesionalca X :: :: Znaci dohvatili ste se price o dizajnu i lakoci upotrebljivosti a? Firefox + ekstenzije = zakon. Kraj price :: Da se uhvatim price o sigurnosti brauzera... To + nacin na koji se jos uvek koriste flash reklame + IE ili Opera = muahhaha :: Da ne pricam o tome kako niko od firmi koje se reklamiraju ili vrse reklamiranje jos uvek (na njihovu stetu) ne postuju MFAA (Macromedia Flash Advertising Alliance) pravila. Rupe, rupe na sve strane :: Toliko o tome sto se tice Flash+Opera od mene makino :: :: Pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.