Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
ADSL - Cudno ponasanje...
STRANA 1 OD 1
SkyFire ADSL - Cudno ponasanje... 09.11.2008. 14:21 T13083

status: user
broj poruka: 18472
Evo malo pre sam ispratio brzinu Download-a i ono sto me je iznenadilo to je da sam imao 365kb/s brzinu koja se zadrzala pa na momente spustala i sve tako...Jel to znaci da ce opet biti nekog povecanja ili oni definitivno nesto budze?

I Want to believe - The truth is out there
May the force be with you
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire ... 09.11.2008. 14:25 #78742

Evo sad sam merio brzinu,nista se nije promenilo...I dalje je isto...Ocigledno je da oni nesto testiraju..

@PCBeast@

Panta019 Re 09.11.2008. 14:31 #78743

broj poruka: 1583
Ne nadaj se previse. Kada meni tako padne brzina to zna da potraje satima. A to se desava skoro svakog dana. Beotel adsl.

I pijan i trezan za kompjuter vezan.

rasha44 Re: 09.11.2008. 14:34 #78744

broj poruka: 1492
Još uvek mreža nije stabilna. Stalno nešto doteruju. I mnei brzina download-a varira. Ponekad povuče i do 170, pa padne na 130 i onda se ustali na 150+. Videćemo kako će biti do kraja meseca. Za povećanje brzine čisto sumnjam.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

SkyFire ...Ne nadam se ni najmanje ali.. 09.11.2008. 14:47 #78745

Po nekom pravilu trebali bi da izbace nove pakete i ponude...Jos nisam dobio poslednji racun da vidim jel definitivno net sada jeftiniji ili ne?Nekih 3Mbit/s bi trebalo da kosta sada koliko sam placao i do sad 1.5 Mbit/s 2800 din sa PDV!

@PCBeast@

Spike lol 09.11.2008. 15:24 #78746

broj poruka: 223
Prvo: Da li ste se vi prilikom odlucivanja interneta raspitivali npr. koja je razlika izmedju adsl-a i kablovskog? Naravno da niste jer biste sada znali. ADSL je takozvano `virtuelno` povecanje protoka brzine i zato ona varira, dok je npr. kod kablovskog ta brzina uglavnom konstantna.
Drugo: Ako download-ujes preko torrent klijenata, to nikako nije merodavno, jer brzina ne zavisi od tebe, vec od brzine kojom ti ljudi salju, sa koliko ljudi si u mrezi...
Trece: Ne nadaj se previse jer i ja kada stavim npr. da mi skida nesto sa Microsoft-ovog sajta ono mi skida 2-3 puta vecom brzinom nego sto je moj maximalni protok, ali to je samo start konekcije izmedju 2 racunara i to potraje izuzetno kratko...
Cetvrto: Uzmi kablovski 512 i adsl 512, kablovski skida 10-15 kb/s brze od istog adsl-a

Dakle zakljucak ADSL je glupost jer nikada nema konstantan protok i nemojte da vas cudi sto varira, uzmite kablovski ili wireless i shvaticete...
MACHINE Re: lol 09.11.2008. 15:37 #78747

broj poruka: 5704
Sta ti blebeces leba ti??? Pricas a nemas pojma sta pricas, niti znas terminologiju u telekomunikacijama niti u informacionim tehnologijama...

- A N G E L -

:: Prvo: Da li ste se vi prilikom odlucivanja interneta raspitivali npr. koja je razlika izmedju adsl-a i kablovskog? Naravno da niste jer biste sada znali. ADSL je takozvano `virtuelno` povecanje protoka brzine i zato ona varira, dok je npr. kod kablovskog ta brzina uglavnom konstantna
:: Drugo: Ako download-ujes preko torrent klijenata, to nikako nije merodavno, jer brzina ne zavisi od tebe, vec od brzine kojom ti ljudi salju, sa koliko ljudi si u mrezi..
:: Trece: Ne nadaj se previse jer i ja kada stavim npr. da mi skida nesto sa Microsoft-ovog sajta ono mi skida 2-3 puta vecom brzinom nego sto je moj maximalni protok, ali to je samo start konekcije izmedju 2 racunara i to potraje izuzetno kratko..
:: Cetvrto: Uzmi kablovski 512 i adsl 512, kablovski skida 10-15 kb/s brze od istog adsl-
::
:: Dakle zakljucak ADSL je glupost jer nikada nema konstantan protok i nemojte da vas cudi sto varira, uzmite kablovski ili wireless i shvaticete...
nidzic ../ 09.11.2008. 15:38 #78748

broj poruka: 215
Hvala ti sto si nas obavestio za tu razliku.Totalno smo bili neupuceni.

What?
Are we surrounded?
Excellent! Now we can attack in any direction!

markopvict @Spike 09.11.2008. 15:47 #78752

broj poruka: 4515
`Dakle zakljucak ADSL je glupost jer nikada nema konstantan protok i nemojte da vas cudi sto varira, uzmite kablovski ili wireless i shvaticete...`

Hvala na informacijama.

~~~~Mrzim: Nvideju, Nokiju i Lelekom.... Intel moze.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: Re: lol 09.11.2008. 16:07 #78755

He-he...Sto mi je ovo sad zanimljivo..Nisam te skoro video ostrog na jeziku

@PCBeast@

:: Sta ti blebeces leba ti??? Pricas a nemas pojma sta pricas, niti znas terminologiju u telekomunikacijama niti u informacionim tehnologijama..
:: - A N G E L -
:: :: Prvo: Da li ste se vi prilikom odlucivanja interneta raspitivali npr. koja je razlika izmedju adsl-a i kablovskog? Naravno da niste jer biste sada znali. ADSL je takozvano `virtuelno` povecanje protoka brzine i zato ona varira, dok je npr. kod kablovskog ta brzina uglavnom konstantna
:: :: Drugo: Ako download-ujes preko torrent klijenata, to nikako nije merodavno, jer brzina ne zavisi od tebe, vec od brzine kojom ti ljudi salju, sa koliko ljudi si u mrezi..
:: :: Trece: Ne nadaj se previse jer i ja kada stavim npr. da mi skida nesto sa Microsoft-ovog sajta ono mi skida 2-3 puta vecom brzinom nego sto je moj maximalni protok, ali to je samo start konekcije izmedju 2 racunara i to potraje izuzetno kratko..
:: :: Cetvrto: Uzmi kablovski 512 i adsl 512, kablovski skida 10-15 kb/s brze od istog adsl-
:: ::
:: :: Dakle zakljucak ADSL je glupost jer nikada nema konstantan protok i nemojte da vas cudi sto varira, uzmite kablovski ili wireless i shvaticete...
gile23 Re: lol 09.11.2008. 16:20 #78758

broj poruka: 9121
Pod 1. ne mora da znaci da je kablovski bolji od ADSL-a, zna se kakvi su kablovi napolju, onda ako si negde dalje od centra grada tesko ces uvesti kablovski net u kucu, ako ga uvedes posto tu nije dovoljno razvijena mreza moze ti se desiti da ti svaki sekund puca veza, mozda je brzi od ADSL-a, ali ADSL mozes da ugradis gde hoces bez velike muke, tj. svaka kuca u Srbiji ima telefonski prikljucak, dok mi onaj prevuce 100m kabla od kablovske do kuce, a kod ADSL-a predje 2m kabla od uticnice i miran covek, bez mnogo muke i cekanja, a sto se tice Wireless-a to je samo za surf, i za nikakav torrent ili rapidshare fajl, a gde si testirao ako je onaj speedtest ne mora da znaci da je tacan, meni samo prijavljuje 30kb/s upload iako je on 90kb/s, i da li si primetio da je sporiji net. Ali ako je neko na dobroj lokaciji u gradu blizu centra sad se mnogo vise isplati uzeti kablovski!!!

Pozdrav!

:: Prvo: Da li ste se vi prilikom odlucivanja interneta raspitivali npr. koja je razlika izmedju adsl-a i kablovskog? Naravno da niste jer biste sada znali. ADSL je takozvano `virtuelno` povecanje protoka brzine i zato ona varira, dok je npr. kod kablovskog ta brzina uglavnom konstantna
:: Drugo: Ako download-ujes preko torrent klijenata, to nikako nije merodavno, jer brzina ne zavisi od tebe, vec od brzine kojom ti ljudi salju, sa koliko ljudi si u mrezi..
:: Trece: Ne nadaj se previse jer i ja kada stavim npr. da mi skida nesto sa Microsoft-ovog sajta ono mi skida 2-3 puta vecom brzinom nego sto je moj maximalni protok, ali to je samo start konekcije izmedju 2 racunara i to potraje izuzetno kratko..
:: Cetvrto: Uzmi kablovski 512 i adsl 512, kablovski skida 10-15 kb/s brze od istog adsl-
:: Dakle zakljucak ADSL je glupost jer nikada nema konstantan protok i nemojte da vas cudi sto varira, uzmite kablovski ili wireless i shvaticete...
Spike neobrazovani ljudi 09.11.2008. 18:30 #78791

za pocetak to MACHINE: dobro sam se raspitivao i znam sta pricam i kako funkcionise to u telekomunikacijama itd.

drugo to gile 23: nema veze kakvi su kablovi napolju, to it zavisi od provajdera kod ikom-a se cesce desava da im puca internet, dok kod SBB-a je taj problem jako redak. Drugo nema veze da li si blizi centru ili ne, npr. ortak u Sremcici ima kablovski kod SBB-a i sve funkcionise perfektno. Trece i kablovski se moze prikljuciti na LAN kompjutera (sto se i radi) tako da ti treba kabla iste duzine kao i za ADSL. Cetvrto Wirless nije samo za surf, uzmi laptop i probaj u Hotspot-u ili Grand pleasure-u da downloadujes u hotspotu moze da ide i do 400 kb/s dok u GP-u ide 200 kb/s. Isti takav mozes i ti postaviti u bilo kom delu grada, samo ti treba antena a cena nije mnogo veca od ADSL-a
MACHINE Re: neobrazovani ljudi 09.11.2008. 18:57 #78793

LOL :))

- A N G E L -

:: za pocetak to MACHINE: dobro sam se raspitivao i znam sta pricam i kako funkcionise to u telekomunikacijama itd
:: drugo to gile 23: nema veze kakvi su kablovi napolju, to it zavisi od provajdera kod ikom-a se cesce desava da im puca internet, dok kod SBB-a je taj problem jako redak. Drugo nema veze da li si blizi centru ili ne, npr. ortak u Sremcici ima kablovski kod SBB-a i sve funkcionise perfektno. Trece i kablovski se moze prikljuciti na LAN kompjutera (sto se i radi) tako da ti treba kabla iste duzine kao i za ADSL. Cetvrto Wirless nije samo za surf, uzmi laptop i probaj u Hotspot-u ili Grand pleasure-u da downloadujes u hotspotu moze da ide i do 400 kb/s dok u GP-u ide 200 kb/s. Isti takav mozes i ti postaviti u bilo kom delu grada, samo ti treba antena a cena nije mnogo veca od ADSL-a
limunche @Spike 09.11.2008. 19:53 #78795

broj poruka: 426
brate, ja kad tebe slusam osecam se kao doktor nauka, keve mi...

markopvict ha ha 09.11.2008. 20:25 #78800

neobrazovani ljudi?
400kb/s je smesna brzina!
najsporiji adsl je skoro duplo brzi!

Spike LJUDSKA GLUPOST JE NEMERLJIVA!!! @markopvitc 09.11.2008. 20:36 #78802

Zasto si toliko ogranicen, to je jedan je*eni primer. Kao sto je sada povecan protok adsl-a, kablovskog isto tako je i za wireless... to je samo je*eni primer. Nisam bio skoro ni u jednom od ova 2 ali kada su oni to imali, najjaci dasl nije mogao ni priblizno da pridje tom protoku... JOS JEDAN DOKAZ DA JE LJUDSKA GLUPOST NEMERLJIVA!!!!!!!!! Bolje ti je ako neznas da predjes na igranje solitera, ide uz XP. Pro pokusaj da provalis na koj fazon se igra ta igra, pa onda predji na neke slozenije, a kasnije mozda pokusaj da se bavis racunarima ili slicno...
gile23 Re: neobrazovani ljudi 09.11.2008. 20:47 #78804

broj poruka: 9121
Hvala ti na informaciji, ali jedan moj drug je sa SBB-om kablovskim imao mnogo problema, cim dune vetar njemu pukne veza, kad je presao na ADSL sve je normalno, zivi mozda 1KM od centra grada i Wireless se koristi u vecini stranih zemalja umesto naseg ADSL-a, mnogo je laksi za odrzavanje ali i za logovanje ako imate laptop, cena Wireless-a neki 256/32 paket koji vazi na teritoriji celog grada, znaci kucna upotreba kao ADSL ili uzmes laptop, ali taj internet imas samo na podrucju grada, cena je 2500 dinara, ali to je pocetnicki provajder, ali imamo i ove 3G modeme, koji samo u centru BG-a ili nekih vecih gradova postizu dobru brzinu, ali kad odes malo dalje brzina naglo opada!!!

Pozdrav!

:: za pocetak to MACHINE: dobro sam se raspitivao i znam sta pricam i kako funkcionise to u telekomunikacijama itd
:: drugo to gile 23: nema veze kakvi su kablovi napolju, to it zavisi od provajdera kod ikom-a se cesce desava da im puca internet, dok kod SBB-a je taj problem jako redak. Drugo nema veze da li si blizi centru ili ne, npr. ortak u Sremcici ima kablovski kod SBB-a i sve funkcionise perfektno. Trece i kablovski se moze prikljuciti na LAN kompjutera (sto se i radi) tako da ti treba kabla iste duzine kao i za ADSL. Cetvrto Wirless nije samo za surf, uzmi laptop i probaj u Hotspot-u ili Grand pleasure-u da downloadujes u hotspotu moze da ide i do 400 kb/s dok u GP-u ide 200 kb/s. Isti takav mozes i ti postaviti u bilo kom delu grada, samo ti treba antena a cena nije mnogo veca od ADSL-a
VMARC ovaj vas prži za medalju 09.11.2008. 21:04 #78806

broj poruka: 9420

Baby BM

markopvict @spike 09.11.2008. 22:25 #78815

tvoj primer skida teoretski 400kb/s= 50KB/s
tako da je to `bulja` protok....nista NE ZNAS `podbote` MUHAAHHAHHAHAHHAH

odoh da servisiram commodore 64 :)

banep Re: @spike 09.11.2008. 23:10 #78819

broj poruka: 537
Tako je matori...ja cu da sredim tetris dok se jos da sta popraviti

PS
u pravu je VMARC lik lozi do ...

:: tvoj primer skida teoretski 400kb/s= 50KB/
:: tako da je to `bulja` protok....nista NE ZNAS `podbote` MUHAAHHAHHAHAHHA
:: odoh da servisiram commodore 64 :
:: ***************************************************
:: ***************************************************
:: ~~~~Mrzim: Nvideju, Nokiju i Lelekom.... Intel moze.
IceCream re 09.11.2008. 23:14 #78820

broj poruka: 791
ja nezam dal znam
ali najveci download sam video u zivotu kad sam na adsl modem zakacio Biquad antenu i sam modem postavio u vertikalnoj polarizaciji normalno u sred grada (Novi Sad) a adapter zamenio sa fabrickih 9V na 13V naizmenicnih sto i nije neka prednost ali diferencija izmedju konekcija sa Lana na monitor se smanjila na nulu

tj CIST BAKAR

pa vi razmislite dali je Tesla bez veze izmislio naizmenicnu struju
MACHINE Re: re 09.11.2008. 23:58 #78827

...a onda je mrmot zavio cokoladu :)

- A N G E L -

:: ja nezam dal znam
:: ali najveci download sam video u zivotu kad sam na adsl modem zakacio Biquad antenu i sam modem postavio u vertikalnoj polarizaciji normalno u sred grada (Novi Sad) a adapter zamenio sa fabrickih 9V na 13V naizmenicnih sto i nije neka prednost ali diferencija izmedju konekcija sa Lana na monitor se smanjila na nul
:: tj CIST BAKA
:: pa vi razmislite dali je Tesla bez veze izmislio naizmenicnu struj
SkyFire Samo smeh Srbina spasava! 10.11.2008. 00:13 #78828

Koliko ljudi ovde ima smisla za humor ...Pa vecina vas je pogresila profesije...Trebali ste da budete komicari i da zasmejavate narod...U Srbiji i onako smeh nedostaje...

@PCBeast@

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs