Zanima me, dakle, Vase misljenje o prelasku sa ADSL-a na kablovski internet posto se definitivno zna da je ubrzanje samo 50% i to samo download... Posedujem mogucnost za prelazak na kablovski internet, ali cuo sam neke price da brzina na kablovskom internetu zavisi i od broja korisnika, pa, recimo zimi, kad svi sede u svojim toplim domovima i nakace se na net jednostavno nemate full protok... I da li ce mozda u skorijoj budocnosti ipak biti opet neko ubrzanje ADSL-a pa postanu konkurentni, ili mozda i bolji, od SBB-a? mkukic
MACHINE je 16 oktobra pitao neke njegove poznanike koji su direktori u Telekomu i saznao da je net trebao da se ubrza 4 puta tj. da onaj ko je imao 512/64 da ima 2048/256, tad nisu imali tehnicke mogucnosti, ceka se da to bude mogucno za celu Srbiju, neki kazu oko Nove godine, a sad trenutno po brzini SBB je mnogo bolji, sacekaj barem do Nove Godine pa onda vidi sta ces!!!
Na sbb-u mozes da budes i mesec dana,ne potpisujes nikakav ugovor na neko odredjeno vreme,a ako je istina sto pricaju OVI BUDJAVI iz Nemanjine,da se skida monopol sa uvoza Inter. onda je tesko da ce iko moci da parira SBB,jer je njihov vlasnik Evropska banka za obnovu i razvoj!!!!Probaj,nista ne kosta!!!!
Mene vise nista ne vezuje za Telekom, istekao je onaj obavezni deo od 12 meseci, tako da mogu da predjem bez problema... Ovo se sada verovatno pitaju mnogi, sta im je raditi i kakvi su planovi za buducnost, jer je besmisleno ostati na ADSL-u ako se nece nista menjati... P.S. Da li je problem da se posle ponono predje na ADSL, ukoliko bih se odlucio sad za prelazak na kablovski? mkukic
To ti je svuda isto,i na adslu i na kablovskoj.To se zove Agregacija,sto znaci broj prikljucka na jednom linku (1:1,1.8...1:18) i kada se nadjete svi koji ste na istom opterecuje se sam link i dolazi do usporavanja.Agregacija je prikazana kod svih provajdera i ona utice na cenu,sto je manja to je skuplji paket.Najbolje je da vidis sta ti najvise odgovara pa presudi da li ti se isplati ili ne. Generalno sam kablovsli internet je bolji od adsla jer je stabilniji,brzi,veci upload i manji ping(sto je najizrazenije u igricama na mrezi).
:: Zanima me, dakle, Vase misljenje o prelasku sa ADSL-a na kablovski internet posto se definitivno zna da je ubrzanje samo 50% i to samo download... Posedujem mogucnost za prelazak na kablovski internet, ali cuo sam neke price da brzina na kablovskom internetu zavisi i od broja korisnika, pa, recimo zimi, kad svi sede u svojim toplim domovima i nakace se na net jednostavno nemate full protok... I da li ce mozda u skorijoj budocnosti ipak biti opet neko ubrzanje ADSL-a pa postanu konkurentni, ili mozda i bolji, od SBB-a :: mkukic
ne lupajte vise... ma ubrzace 100000x pa cete imati brzi net od japanaca.. samo vi `razgovarajte` sa direktorima ili slusajte od komsija, striceva, tetaka itd.o toboze uvecanju brzine ADSL-a.. dobili ste sta ste dobili i to je.. u nekom drugom zivotu uvecace vam i upload jedno 25% :d
:: MACHINE je 16 oktobra pitao neke njegove poznanike koji su direktori u Telekomu i saznao da je net trebao da se ubrza 4 puta tj. da onaj ko je imao 512/64 da ima 2048/256, tad nisu imali tehnicke mogucnosti, ceka se da to bude mogucno za celu Srbiju, neki kazu oko Nove godine, a sad trenutno po brzini SBB je mnogo bolji, sacekaj barem do Nove Godine pa onda vidi sta ces!! :: :: Pozdrav :: :: ::
Samo da te podsetim da su i za SBB kruzile informacije da ce biti dupliranja, pa su mnogi pametni poput tebe izlazili sa izjavama : Vojska prica o skracenje a sbb o dupliranje itd kao fora ne lozite se ljudi ovo je Srbija, nema nista od toga bla bla bla ja sam pametan skeptik a ti glupa ovca. Pa evo vidis, stvarnost ih demantovala, protok jeste dupliran (a i vojska nije vise godinu dana kao nekad). Ljudi, kad se skine monopol, stvari idu svojim tokom, zakon trzista vuce cene nadole. A monopol se uskoro skida, budite sigurni.
JOLE
:: ne lupajte vise... ma ubrzace 100000x pa cete imati brzi net od japanaca.. samo vi `razgovarajte` sa direktorima ili slusajte od komsija, striceva, tetaka itd.o toboze uvecanju brzine ADSL-a.. dobili ste sta ste dobili i to je.. u nekom drugom zivotu uvecace vam i upload jedno 25% : :: :: :: :: MACHINE je 16 oktobra pitao neke njegove poznanike koji su direktori u Telekomu i saznao da je net trebao da se ubrza 4 puta tj. da onaj ko je imao 512/64 da ima 2048/256, tad nisu imali tehnicke mogucnosti, ceka se da to bude mogucno za celu Srbiju, neki kazu oko Nove godine, a sad trenutno po brzini SBB je mnogo bolji, sacekaj barem do Nove Godine pa onda vidi sta ces!! :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: ::
Ja sam kod njih dve godine. Koristim ga na tri mesta. Do sada su dva puta intervenisali. Prošle nedelje su došli kod mene u zgradu na poslu i pitali da postave optički čvor. Što se tiče deljenja brzine to je koliko se sećam bilo ranije. Čak i da nije tako ja sam do sada sve skidao maksimalnim brzinama.
@Josilenko ubrzanje kod sbba je bilo pre par nedelja(ebemliga valjda 10.okt.). Za Lelekom samo loše. Godinu i po ima kako smo se moja devojka prijavila za adsl. Misliš da su se javili...čobani nesposobni...izem ti firmu koja nemože da radi ono za šta je predviđena. a sta ti ja znam...
A sta ja da kazem koji se dvoumim da predjem na SBB sa ADSL-a u Valjevu?! Znam da je SBB bio opasan uzas, ali ne znam nikoga sa nekim najjacim flet paketom kod njih pa da znam da li su osposobili taj cuveni link ka BG-u kroz koga je islo 3-5 puta manje nego sto je trebalo. A da zlo bude jos gore, kuci imam Total TV a uvedjenje SBB kablovske samo da bih mogao da koristim net u kucu je 12000 plus jos neke takse, a da rizikujem da uvedem, platim i slicno, pa da ne bude to kao sto ocekujem, stvarno ne znam sta mi je ciniti. A da ostavim i ovaj najveci paket na ADSL-u pa da placam i 3072/384 i ovaj Telekomov ADSL treba manje brdo para, to mi je jos gore, a koristim ga skoro dve godine.
u mnogim aspektima pa da zivimo ko ljudi... Pazite termin `ukinuti monopol`, ja bih rekao ne skidajte kozu ljudima... Inace preso sam na sbb 25.09.08 i radi download UVEK oko 246kb(paket 2mb/256). Srecno. Go Go Go !!!
BEZOBRAZLUK je sve zajedno ,drzava ,telekom,srbijagas, zar jos uvek niste uocili obrazac koji vazi DERI KOZU KAD SE OVCE NE BUNE. Sto se tice neta ti machinovi direktori i nisu onda bas nesto upuceni ja sam vam pre pola godine rekao da mogu da puste celu Srbiju na 24 mbit sa istim modemima i da ni malo na zaostaju za evropom sto se opreme tice,verujte provereno je vise puta vikendom :) LOPOVI BRE!!!!!!!!!!! p.s. drugar u becu placa 29 evra paket 12.8 mbit plus besplatni razgovori u Becu sta vise da pricamo!
I ja znam da imamo opremu poslednje generacije ADSL2 !Stvarno je bezobrazno ovo sto rade zaista!Sipaju na m sve na kascicu a mi kao treba da budemo zadovoljni...Umesto da su sibnuli odmah duplo pa posle opet jos toliko pa da imamo koliko toliko internet vredan nekog evropskog standarda bar malo oni jok!Ma sve su to lopovi i pokvareni ljudi koji bi narod samo da sto vise iscede!
I Want to believe - The truth is out there OC House @PCBeast@
:: BEZOBRAZLUK je sve zajedno ,drzava ,telekom,srbijagas, zar jos uvek niste uocili obrazac koji vazi DERI KOZU KAD SE OVCE NE BUNE :: Sto se tice neta ti machinovi direktori i nisu onda bas nesto upuceni ja sam vam pre pola godine rekao da mogu da puste celu Srbiju na 24 mbit sa istim modemima i da ni malo na zaostaju za evropom sto se opreme tice,verujte provereno je vise puta vikendom : :: LOPOVI BRE!!!!!!!!!! :: p.s. drugar u becu placa 29 evra paket 12.8 mbit plus besplatni razgovori u Becu sta vise da pricamo :: ::
ne shvatas poentu mmog posta.. poenta je: `Manite price rekla-kazala!` Sto se mene tice, mogu duplirati brzinu ADSL-a 6 puta ali toga nece biti.. Nisam cuo od nikakvog direktora, nit je moj prijatelj cuo od spremacice u Telekomu, itd, itd.. Imam ja prijatelja koji je rukovodioc jednog dela u Telekomu i to bas ADSL odeljka i kad sam ga pitao sta, kada, kako.. Znas sta mi je rekao? Ne odlucuju oni o tome i to je to.. Sto se tice ubrzanja, dobili ste 50% ubrzanje download-a i to je to.. Ni toga ne bi bilo da nije SBB duplirao obe brzine..
:: Samo da te podsetim da su i za SBB kruzile informacije da ce biti dupliranja, pa su mnogi pametni poput tebe izlazili sa izjavama : Vojska prica o skracenje a sbb o dupliranje itd kao fora ne lozite se ljudi ovo je Srbija, nema nista od toga bla bla bla ja sam pametan skeptik a ti glupa ovca. Pa evo vidis, stvarnost ih demantovala, protok jeste dupliran (a i vojska nije vise godinu dana kao nekad). :: Ljudi, kad se skine monopol, stvari idu svojim tokom, zakon trzista vuce cene nadole. A monopol se uskoro skida, budite sigurni. :: :: JOL :: :: :: ne lupajte vise... ma ubrzace 100000x pa cete imati brzi net od japanaca.. samo vi `razgovarajte` sa direktorima ili slusajte od komsija, striceva, tetaka itd.o toboze uvecanju brzine ADSL-a.. dobili ste sta ste dobili i to je.. u nekom drugom zivotu uvecace vam i upload jedno 25% : :: :: :: :: :: :: :: MACHINE je 16 oktobra pitao neke njegove poznanike koji su direktori u Telekomu i saznao da je net trebao da se ubrza 4 puta tj. da onaj ko je imao 512/64 da ima 2048/256, tad nisu imali tehnicke mogucnosti, ceka se da to bude mogucno za celu Srbiju, neki kazu oko Nove godine, a sad trenutno po brzini SBB je mnogo bolji, sacekaj barem do Nove Godine pa onda vidi sta ces!! :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.