Evo još nednog priloga teoriji zavere: likovi su pustili u promet sajt koji na osnovu broja mobilnog telefona i google earth-a locira gde se trenutno nalazi telefon (u Nemačkoj a možda i nekim drugim zemljama, ovo se naplaćuje kao posebna usluga `za praćenje dece` - naravno, za špijuniranje bračnog druga...). Naravno... pošto smo mi na Balkanu, sam snimak prostora zavisi da li je to mesto pokriveno većom ili manjom rezolucijom snimka, ko je koristio Google Earth, zna o čemu pričam, ali, koordinate su koordinate. Ko se razume imalo u GSM - mrežu mobilne telefonije, zna da preciznost ovisi o gustini pristupnih tačaka - mobilnih repetirora, a ovi su opet, najgušći u urbanim sredinama, na oko 0,5km pa čak i u pojedinim zgradama (kao što je studenjak, jel`te) a u ruralnim sredinama (tamo gde se bračni drugovi najčešće kecaju sa strane) čak i na 10km, tako da ne očekujte baš čuda u svakoj prilici. Za našu zemlju, i sve bivše republike SFRJ, treba odabrati Yugoslavia, ali, pomoću pozivnog broja (pun broj mobilnog, sa međunarodnim prefixom) pravi se razlika između srpskih, hrvatskih i inih mobilnih mreža i korisnika, pa, probajte, ali, pazite da vas draga - dragi, ne uhvate...
Zaboravio sam valjda, godine su tu. Ali, to je prednost, kad podetinjiš, uvek se iznova obraduješ kao dete. Zato su samo deca i matorci sretni, a mi u sredini samo njekamo.
Sve zavisi sa kolko se GSM baza sece siglan.NPR za GPS se koriste 4 satelita i trazi se nihov presek ( u teoriji bi trebalo sa 3 -) ).Ako ima dovoljni GSM repetitora moglo bi i u metar da se locira
su Rusi skenjali generala Dudajeva (sukobi u Ceceniji). Gene je koristio satelitski telefon dok se vozio dzipom u konvoju vozila u nekoj vukojebini a Rusi sa zemlje skenirali aktivnost satelita, alarmirali svog lovca-bombardera (koji je vec bio nad aktuelnim terenom), ovaj ispalio raketu vazduh-zemlja a u njoj GPS lokator, precizan onoliko.
Ma pustite vi Dudajeva (usput, nije bio u konvoju već u šteti u nekoj zgradici gde su ga ubušili raketom kroz prozor, ali, navođenje je bilo preko satelitskog telefona, a ne mobilnog). Znači pustite te Čečene, jeste li vi na http://www.track-your-partner.com/ našli nekog svog?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.