Opera, Firefox, Safari, Internet Explorer, a i svi ostali internet pretraživači će uskoro dobiti veliku konkurenciju. Google predstavlja sopstveni internet pretraživač! Kao grom iz vedra neba je odjeknula vest da će Google do kraja dana predstaviti svoj debitantski browser, koji će nositi oznaku Chrome. Chrome će biti open source aplikacija koju Google opisuje kao spoj komponenti iz Apple WebKit-a i Mozilla Firefox-a. Naravno, očekuje se visok stepen integracije sa postojećim Google rešenjima, sinhronizacija i mogućnosti rada u offline režimu. Tu je i novi JavaScript engine V8, za koji se tvrdi da će biti pravo rešenje za pokretanje sledeće generacije web aplikacija, `što uopšte neće biti moguće sa postojećim pretraživačima`. Upravo isprobano i uopste nije lose,probajte i iznesite svoje utiske
Jednostavan dizajn sto mi se svidja, optimizacija na nivou. Ali probajte da zumirate ctrl+scroll, verovatno niko nije probao. Ne zumira celu stranicu kao na Opera-i, Firefox-u nego samo slova i onda nastane totalna zbrka i uzas. To mi se ne svidja, jos cackam po njemu pa cu izneti konacno misljenje, za sada je ok, ali to sa zumiranjem je velika mana. Nadam se da je ovo samo u beta verziji. ___________________________________________________________________ Why should man be protected, what has he done to justify it? This is why we embrace animals, they represent the innocence man doesn`t have!
Pa i nije me ostavio bez teksta. Nesto ne videh da je za tih xx% brzi od napr. Opere 9.27 koju koristim. Ne nadjoh mu padajuci meni za SVE koriscene web adrese. Za mne nista posebno.
Ja ne mogu nesto da ga instaliram (verovatno zbog ogromnog broja virusa na racunaru), ah da tek je Beta faza, sad vi momci treba da ga testirate i date google-u primedbe!!!
I ja sam ga sinoc instalirao. Nije los, mada mi se ne dopada sto nema liste stranica koje su skoro bile posecene. To je bas hendikep, mada ce valjda resiti. Sad sam nesto cackao po njemu i nadjem adresu https://www.pcberza.net, kad ono tamo... Under construction!!!. U cemu je fora? Identican je sajtu https://www.pcberza.rs, ali je Under construction??? DušanNastić Beograd,
Au ala je brz :)... mada mi se dizajn nesto i ne svidja bas. Tesko da cu preci sa ff na njega samo zato sto je brzi. Sekunda-dve mi nista u zivotu ne znace :) a na ff sam se bas lepo navikao.
operu ne koristim, tako da ne mogu da komentarisem, ali za ff je formula1 :)
Dobar je... Meni guta 16mb memorije kad posetim berzu i svi baneri budu ucitani. Tu je problem koji bi se resio kao u slucaju sa FFom. Dobar je i fazon sa tabovima preko kojih se prikazuje meni, a jos i usteda na prostoru nije mala. Super resenje. Brzina i nacin na koji ucitava stranicu je bruka! Dobra je i most visited stranica. Na Visti izgleda nikad jace. Od svih pretrazivaca izgleda najlepse.
Ne radi zoom kako treba. Nema menija za posecene stranice. Nema podrsku za Add-ons.
Dizajn je neobičan, radi prilično brzo, ali se vidi da je prava beta verzija. Ima dosta stvari koje nerviraju, kao što je podvlačenje teksta dok ovo kucam, a ne može da se isključi prokleti spellchecker. Sviđa mi se fora da ti homepage pokazuje nekoliko najposećenijih stranica. nekome to treba. Verovatno će u nekim budućim verzijama biti ubačeni raznorazni dodaci, skinovi i štošta, ali za sada je Vatrena lisica mnogo bolji izbor.
ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. But nVidia is like Rolls Royce, you can have a perfect drive but the car is too damn expensive. American Grafitti revisited
Bogme ovo cudo google-ovo leti kako ucitava i prikazuje stranice, ako zadrze ovakav dizajn i nastave u ovom pravcu razvoja sa ovakvom brzinom ucitavanja, da se dodaju jos i plugin-ovi i Lisica ce za mene biti proslost!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646993. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.